Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ SIEMENS! ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΜΟΝΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ SIEMENS
Να ενεργοποιηθεί η μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακυρότητα ή όχι, του...

κατάπτυστου, επαίσχυντου και επιζήμιου για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, που συνήψε η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου με τη Siemens, με την υπογραφή του τότε Υπουργού Οικονομικών και σημερινού Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Ακυρώνοντας τη μοναδική Ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επιδίκαζε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τη Γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, τουλάχιστον της τάξεως των 2 δις εκατομμυρίων ευρώ, όπως έλεγε η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής!!   
Που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μετέτρεψε σε 200 εκατομμυρίων ευρώ (χοντρικά) και τα οποία δεν αφορούσαν μετρητά!!
Ορίσθηκε δε, Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να παρακολουθεί κατά πόσο εκτελούνται από την πλευρά της Γερμανικής εταιρείας τα υποσχεθέντα και υπογραφέντα στις 22 Αυγούστου 2012 (Νόμος 4072/2012).

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!!

Πρώτα από όλα, να θυμίσουμε τι έλεγε την ημέρα υπογραφής του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:  
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα. Αυτή η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής”.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επικύρωσε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!!

Ενώ αυτά κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, έρχεται σήμερα ως κυβέρνηση με τον Υπουργό των Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και επικυρώνει αυτόν τον σκανδαλώδη και επιβλαβή Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, ικανοποιώντας το αίτημα της Γερμανικής εταιρείας περί της αλλαγής της σύνθεσής του!! Αφού με απόφασή του στις 29 Δεκεμβρίου 2017 και αρ. πρωτοκόλλου 28, ανακοινώνει την αντικατάσταση μελών της Εποπτικής Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών – με αρεστά προς το ΣΥΡΙΖΑ νέα μέλη – που αυτή η Επιτροπή ήταν εντεταλμένη για την πρόοδο και την υλοποίηση αυτού του Συμβιβασμού.
Βεβαίως, το οξύμωρο και εξόχως περίεργο είναι, ότι παραμένει στη θέση της Προέδρου η κ. Παγώνη – αρεστή του κ. Στουρνάρα – και την οποία πολλάκις είχαμε καταγγείλει από την Ελεύθερη Ώρα για την αυθαιρεσία και την ανοχή που επιδεικνύει στη μη υλοποίηση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού από την πλευρά της Siemens, η οποία αυτή θέση, συνιστά εκ μέρους της κ. Παγώνη μεροληπτική στάση επ΄ ωφελεία της Siemens με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της, ως Δημοσίου Φορέα, παρ΄ ότι παρήλθαν 4,5 χρόνια από την υπογραφή του Συμβιβασμού!!

Το μέγα σκάνδαλο, γέννησε νέο μεγάλο σκάνδαλο!!

Ωστόσο, εμείς σήμερα θα αποδώσουμε τη σωστή ερμηνεία στη μεγαλοπρεπή κυβερνητική “κωλοτούμπα” εκ μέρους του κ. Τσακαλώτου, από τη στιγμή που αυτή η Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών συνιστά ένα νέο σκάνδαλο της κυβέρνησης με τη Siemens (συνημμένη)!!
Όταν με αυτήν την απόφαση βγαίνει από το κάδρο η Siemens AG Μονάχου, στην ουσία η Siemens AE Ελλάδος και μεταφέρεται η ευθύνη του Συμβιβασμού στη Siemens Spa Ιταλίας (τρίτη σελίδα υπουργικής απόφασης, παράγραφος 3)!!
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Siemens Spa Ιταλίας είναι εδώ και αρκετούς μήνες η υπεύθυνη εταιρεία για τη Siemens AE Ελλάδος, η οποία έχασε το αυτοκέφαλο και το αυτοδιοίκητο στον Όμιλο Siemens, και η οποία (Siemens AE) επί των ημερών του Πάνου Ξυνή οδηγήθηκε σε ολοκληρωτική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, αλλά υπέστη και δραστική μείωση του εργατικού δυναμικού της, φθάνοντας σήμερα να απαριθμεί περί τους 145 εργαζομένους!! Ναι, αυτό είναι “κατόρθωμα” της Διοίκησης Ξυνή!!
Όμως, πως μπορεί να χαρακτηρισθεί μια κυβέρνηση που υποστήριζε ως αντιπολίτευση την ακύρωση αυτού του Συμβιβασμού και ως κυβέρνηση τον επικυρώνει;; Τι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σ΄ αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και στην Πρόεδρο της Εποπτικής Επιτροπής κ. Παγώνη, όταν προβλεπόταν στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, ότι θα διασφαλίζονταν οι θέσεις εργασίας των 600 εργαζομένων που ήταν τον Αύγουστο του ΄12 στην Siemens AE Ελλάδος;;
Όπως, υπήρχε δέσμευση για νέες επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία;; Και αντί αυτών είχαμε αυτήν τη δραστική μείωση των εργαζομένων, που η μείωση συνεχίζεται αφού η Siemens Spa Ιταλίας που έχει πλέον τον έλεγχο της Siemens AE Ελλάδος, εξακολουθεί και απολύει υπαλλήλους βυθίζοντας στη δυστυχία και την ανέχεια και άλλες ελληνικές οικογένειες!!             

Θα ακυρωθεί ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός!!

Η είδηση που επίσης σήμερα θα δώσουμε στη δημοσιότητα, είναι η πληροφορία που έχουμε πως το ΣτΕ θα ακυρώσει τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!! Αφού περιέργως – για να μην πούμε υπόπτως - καθυστέρησε επί μήνες στη λήψη της απόφασής του!!
Δεν θα έχει όμως, καμιά σημασία πλέον αυτή η απόφαση από τη στιγμή που τον Αύγουστο του ’17, αυτός ο Συμβιβασμός παύει να ισχύει!!
Αλλά, θα δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση που συνέβαλε τα μάλλα στις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων με την πολιτική “των ματιών ερμητικά κλειστών”, να θριαμβολογήσει για την πιθανολογούμενη απόφαση του ΣτΕ.

Να ενεργοποιηθεί η μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής!!      

Η ακύρωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, θα πρέπει να σημάνει αυτομάτως την ενεργοποίηση της μοναδικής στα κοινοβουλευτικά χρονικά Ομόφωνης Απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2010, όπου η Siemens έπρεπε να αποζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο με “τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ”. Τα οποία είναι υπερ-απαραίτητα για την Πατρίδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει.
Επίσης, θα πρέπει να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες, όλων όσων συνέβαλαν στη μη υλοποίηση των οικονομικών όρων που διέπουν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό. Άλλωστε, υπάρχει ρητώς όρος καταγγελίας αυτού, όταν δεν τηρούνται τα υπογραφέντα!!

Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου!!

Θα πρέπει όμως, να γνωρίζουν όλοι, ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινάει – τελείωσαν τα ψέματα και τα νομικίστικα τερτίπια της κυβέρνησης περί αναβολής της ή και ακύρωσής της -  η δίκη για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens.
Όπου, πέραν των άλλων θα αποκαλυφθεί ο ρόλος του Peter Solmsen (επικεφαλής – τότε – του Νομικού τμήματος της Siemens AG Μονάχου) και του απεσταλμένου του στην Αθήνα, πολύ έμπιστου σε εκείνον προσώπου, του Robert Sikellis.
Και για τη γνώση σας, αυτά τα δυο πρόσωπα διαπραγματεύτηκαν και υπέγραψαν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό για λογαριασμό της Γερμανικής εταιρείας.
Αυτά τα δυο πρόσωπα φρόντισε η Siemens να τα “εξαφανίσει” από την Ελλάδα και να τα αξιοποιήσει έξω από αυτήν!!
Ο μεν Solmsen ανέλαβε τα ηνία του ασφαλιστικού κολοσσού AIG στη Νέα Υόρκη.
Ο δε Sikellis, με καταγεγραμμένη την τελευταία του παρουσία στη συνάντηση του Hilton, τον περασμένο Αύγουστο, με τους κυβερνητικούς εταίρους έχει αρχίσει και προετοιμάζει το ταξίδι του και αυτός προς τη χώρα από την οποία μας ήρθε το 2008, τις ΗΠΑ!! Με συγκεκριμένη ατζέντα, δηλ. το “θάψιμο” του διαχρονικού σκανδάλου της Siemens στην Ελλάδα!!
Επανέρχομαι, γιατί μέχρι τη δίκη, έχουμε πολλά ακόμη να πούμε!!         
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου