Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΕΝΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ! ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ! ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ!

Να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει δημόσια…


συγγνώμη για όσα ανεκδιήγητα είπε στον αέρα της εκπομπής του το περασμένο Σάββατο ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) από τον Μένιο Φουρθιώτη.

Χωρίς να… φιλτράρει τα λεγόμενά του -κάτι που συνηθίζει άλλωστε – ο παρουσιαστής προσπαθούσε να πλασάρει στο τηλεοπτικό κοινό προϊόν αδυνατίσματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «με αυτό το ρόφημα ρυθμίζεται η όρεξη, άρα μπορεί να τρώει κανείς ό,τι θέλει, όσο θέλει και να χάνει βάρος». Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΣΔΔ, «προέβη σε ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές» προσβάλλοντας χωρίς καμία ντροπή τους επαγγελματίες ενός ολόκληρου κλάδου.


«Αγνωστοι διατροφολόγοι που βαπτίζονται διατροφολόγοι», «δεν ακούμε κανένα λαμόγιο διατροφολόγο που βαπτίζεται» ήταν κάποιες φράσεις που χρησιμοποίησε -μεταξύ άλλων- ο παρουσιαστής, προκειμένου να «σπρώξει» την πραμάτεια του, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση δύο μέρες μετά, για να πάρει θέση. «Ο Σύλλογός μας σέβεται την ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων […] Όμως κι εκείνοι οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης, πολύ περισσότερο, ανοίκειων φραστικών επιθέσεων» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα μέσα. Κι όλα αυτά γιατί ο Μένιος Φουρθιώτης, χωρίς να είναι διατροφολόγος ή διαιτολόγος, έδινε οδηγίες διατροφής και τρόπου ζωής στους τηλεθεατές «χωρίς να παραμένει αυστηρά και μόνο στη διαφήμιση προϊόντος», όπως επισημαίνει η ανακοίνωση.

Παραπλάνηση

«Συνεπώς, δεδομένης και της σοβαρότητας του περιστατικού περί προσβολής ενός επαγγελματικού κλάδου υγείας, καθώς και περί παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, καλούμε τον κ. Φουρθιώτη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του σε επαγγελματίες πτυχιούχους διαιτολόγους και να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με το διαφημιζόμενο προϊόν» καταλήγει η επιστολή, τονίζοντας πως σε κάθε άλλη περίπτωση «ο ΠΣΔΔ και τα μέλη του θα προσφύγουν σε κάθε αρμόδια Αρχή».

Επίσης, επισήμαναν πως «τα επιστημονικά δεδομένα δεν έχουν αποκαλύψει κανένα προϊόν ικανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στη διαχείριση του βάρους».
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Το κάθε..."παγκοσμίως άγνωστο" ψώνιο, σαν και αυτό το αγράμματο φλωράκι, λέει ό,τι μακακία του κατέβει και μένει και ατιμώρητο.
    Πολύ καλά έκανε ο ΠΣΔΔ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τα σύγχρονα "μαγικά φίλτρα και ελιξίρια ζωής" και τους περιφερόμενους τηλεοπτικούς "πωλητές" και, κάποια στιγμή το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τηλεθεατές, να μην παρακολουθούν τα κανάλια που έχουν τέτοια..."βλήτα" ενταγμένα στο πρόγραμμά τους!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή