Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ! ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ.

«Φρένο» στον εθνικισμό των Τιράνων και στις αλυτρωτικές διαθέσεις σε...

βάρος των Σκοπίων αλλά και της Ελλάδας βάζει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια και στις αλβανικές παρεμβάσεις.
Η κυρία Μογκερίνι ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να αποφεύγεται κάθε είδους προκλητική ρητορική, είτε στο εσωτερικό είτε εξωτερικά», συμπληρώνοντας ότι «η παρουσία και η δέσμευση της Ε.Ε. στα δυτικά Βαλκάνια είναι ζωτικής σημασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής».
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του διαπίστωνε «την ανησυχητική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, που επιδεινώνεται από την άκρως εθνικιστική και αλυτρωτική ρητορική του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και των πολιτικών του Κοσσυφοπεδίου», και ζητούσε από τη Κομισιόν «να αναλάβει πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης της κρίσης, εντός της πολιτικής εντολής της και με σεβασμό στις αντίστοιχες εντολές του OHE».
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυρία Μογκερίνι να σχολιάσει και τις προκλητικές δηλώσεις που αμφισβητούν την αρχή της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας σε χώρες των Δ. Βαλκανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου