Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: "ΗΤΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ"! ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!!! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!


Η κυβέρνηση Τσίπρα κατ' εντολή των δανειστών πέταξε στον Καιάδα τις μηνιαίες τοπικές εφημερίδες καταργώντας τους την ταχυδρομική έκπτωση που ίσχυε επί δεκαετίες. Ούτε η χούντα του Παπαδόπουλου δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Το κάνει η αριστερή, υποτίθεται φιλολαϊκή κυβέρνηση Τσίπρα. 
Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση και καταγγελία-Διαμαρτυρία:
ΕΔΙΠΤ
Σύμφωνα με το άρθρο 40, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ...


προηγούμενη διαβούλευση, καταργείται η ειδική επιδότηση της ταχυδρόμησης μέσω ΕΛΤΑ των 400 αντιτύπων ανά έκδοση που ίσχυε για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ και για όσα θα μπορούσαν να γίνουν Μέλη στην ΕΔΙΠΤ και διατηρείται πλέον για τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες που περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση που προβλέπεται από την παράγραφο 1 του άρθρου 2 του ν. 3548/2007. Αυτή η άδικη απόφαση θα αποβεί καταστροφική  για πολλές περιφερειακές και τοπικές εφημερίδεςπου με πολύ κόπο και την πενιχρή αυτή ενίσχυση τα τελευταία χρόνια προσπαθούσαν να επιβιώσουν για να στηρίξουν τον τόπο τους.

Η κατάργηση της επιδότησης ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου ήτοι από τις 9 Αυγούστου 2017. Ωστόσο, λόγω της μη έγκαιρης κοινοποίησης της απόφασης από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε όλα τα τοπικά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, ενδέχεται για όσους έχετε ταχυδρομήσει με το μειωμένο τιμολόγιο μετά την 09 Αυγούστου να σας ζητηθεί το υπόλοιπο που προκύπτει αναδρομικά!

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΔΙΠΤ, η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά, την οποία κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και σε όλους του Βουλευτές.

Το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ έχει καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια να βρει τρόπους, προκειμένου να στηρίξει τα Μέλη της Ένωσης. Γι’ αυτό έχει κάνει  αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και με διάφορους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων προβάλλοντας τις θέσεις της ΕΔΙΠΤ και τα προβλήματα των Μελών μας.

Όμως, δυστυχώς η πολιτική ηγεσία για ακόμα μία φορά προσπερνά κάθε πρόταση που υποβάλλουμε και ουσιαστικά μας αγνοεί παντελώς και αδιαφορεί για την επιβίωση των μικρών εκδοτικών επιχειρήσεων, παρόλο που μεγαλόστομα διατείνεται για το αντίθετο.
 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), η δεύτερη αρχαιότερη δημοσιογραφική-εκδοτική οργάνωση στην Ελλάδα (έτος ιδρύσεως 1939), που εκπροσωπεί  220 έντυπα -εφημερίδες και περιοδικά- με αναγνωστικό κοινό που υπερβαίνει τους 2.000.000 αναγνώστες
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ
ότι σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 4487/2017 «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου κ.α.», που έφερε αιφνιδιαστικά στη Βουλή το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη Βουλή, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση  και ψηφίστηκε στις 9 Αυγούστου 2017, καταργείται ανεξήγητα το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για την διακίνηση των 400 πρώτων αντιτύπων ανά έκδοση ΜΟΝΟ για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ, ενώ διατηρείται για το υπόλοιπο κομμάτι του Περιφερειακού Τύπου. Πρόκειται για μία αδικαιολόγητη και αχαρακτήριστη απόφαση του Υπουργείου που διαχωρίζει τον Περιφερειακό Τύπο σε προνομιούχους και μη και θα αποβεί καταστροφική  για πολλές περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, αλλά και τα κλαδικά έντυπα, που με πολύ κόπο και την πενιχρή αυτή ενίσχυση τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να επιβιώσουν για να στηρίξουν τον τόπο τους ή τον κλάδο τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διόρθωση της συγκεκριμένης διάταξης, προκειμένου να μην πέσει η οριστική «ταφόπλακα» σε όλες ανεξαιρέτως τις μηνιαίες τοπικές εφημερίδες αλλά και στα κλαδικά έντυπα της χώρας, που καλύπτουν αποκλειστικά τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και τους επαγγελματίες αυτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου