Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ: ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΩΣ ΕΘΝΟΣ!!!

Ποια κράτη θεωρεί προτεκτοράτα της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ να...

πάρουν θέση όσον αφορά το εάν η κυβέρνηση της Πολωνίας παραβαίνει τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά πρότυπα, καθώς οι Βρυξέλλες μοιάζουν να οδεύουν προς νέα κλιμάκωση της πίεσης που ασκούν στη Βαρσοβία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα των ποσοστώσεων βάσει των οποίων τα κράτη κλήθηκαν να υποδεχθούν μετανάστες που επανεγκαθίστανται από τη Μεσόγειο, ο αρμόδιος για τη μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Αν τα κράτη μέλη, που δεν έχουν προχωρήσει καθόλου σε επανεγκαταστάσεις ή τις έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, δεν αλλάξουν την προσέγγισή τους μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε το τελευταίο βήμα στη διαδικασία παραβίασης, οδηγώντας την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Η Πολωνία έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τους εταίρους της στην ΕΕ, που ολοένα βαθαίνει, με επίκεντρο το κράτος δικαίου, αφότου ανέλαβε την εξουσία το πατρωτικό Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) στα τέλη του 2015.

Το PiS αρνείται ότι υποσκάπτει τα δημοκρατικά πρότυπα, όμως η Κομισιόν, άλλα κράτη μέλη, η πολωνική αντιπολίτευση και ακτιβιστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μήνες για τη μεταρρύθμιση με βάση την οποία το δικαστικό σύστημα της Πολωνίας υπήχθη σε στενότερο έλεγχο από την εκτελεστική εξουσία.

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση που έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για το θέμα, επικρίνοντας την κυβέρνηση της Πολωνίας, την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ θεωρείται ότι είναι πλέον πιο πιθανό να προχωρήσει σε μέτρα χωρίς προηγούμενο εναντίον της Βαρσοβίας.

Από την πλευρά της, η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο δήλωσε ότι η Πολωνία θα συνεχίσει να αρνείται να δεχθεί μετανάστες

«Ήμουν πεπεισμένη ότι το δικαστήριο θα λάμβανε μια τέτοια απόφαση, όμως αυτό ουδόλως αλλάζει τη στάση της πολωνικής κυβέρνησης αναφορικά με τη μεταναστευτική πολιτική», δήλωσε η Σίντλο προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός επιχειρηματικού συνεδρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει από τα κράτη της ΕΕ να εξετάσουν την κατάσταση στην Πολωνία ξανά σε επίπεδο συμβουλίου υπουργών την 25η Σεπτεμβρίου.

Στο συμβούλιο αυτό δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί μια διαδικασία κυρώσεων βάσει του Άρθρου 7, αναμένεται πάντως να διαπιστωθεί εάν οι υπόλοιπες χώρες μέλη έχουν τη βούληση να προχωρήσουν.

el.gr, το διαβάσαμε στο thesecretrealtruth.blogspot.com (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

2 σχόλια:

  1. Η δήθεν δημοκρατική Ευρώπη επιβάλει με το έτσι θέλω, δηλαδή αντιδημοκρατικά, αυτό που κρίνει αυτή ότι είναι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διαλυθεί η ΕΕ αμέσως και να πάει στον Αγύριστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή