Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ "ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

Η Συστηματική διάλυση των οσίων και ιερών και της Αρχαίας και νεώτερης Ιστορίας της Πατρίδας, μέσα από την "θεματική εβδομάδα" στα Ελληνικά σχολεία

γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος*
Πλησιάζοντας στην έναρξη άλλης μιας σχολικής χρονιάς, αισθάνομαι την...

ανάγκη να επανέλθω, άλλη μια φορά, στη συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας (λέμε τώρα) να αλλάξει όλα όσα αναφέρονται μέσα στα σχολικά βιβλία, που αφορούν την όποια τόνωση του Ελληνικού φρονήματος και περιγράφουν τα μοναδικά επιτεύγματα των προγόνων μας.
Κανένας φραγμός δεν υπάρχει σε αυτό και στη γκιλοτίνα έχουν μπει η Πρωινή προσευχή, η Έπαρση της σημαίας μας, ο Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός, η Αντιγόνη, η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Μικρασιατικός Πολιτισμός, ο γενικός περιορισμός των Αρχαίων Ελληνικών και πόσα άλλα δεν ξέρουμε ακριβώς, με αυτούς που έχουμε μπλέξει.
Σε αντίθεση με την δήθεν "προοδευτική" και "φιλελεύθερη" κουλτούρα που δηλώνουν δημόσια όλοι αυτοί, με σχετική εγκύκλιο του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου (ναι,εκείνου που φωτογραφίζεται υπερήφανα με το κοράνι και τους ψευτομουφτήδες και ενοχλείται από τον Χριστιανισμό!!) συνεχίζουν να προωθούν την λεγόμενη "θεματική εβδομάδα"  και μάλιστα μέσα σε αυτή την εγκύκλιο υπάρχουν "οδηγίες" που είναι άνευ ορίων.
Τρανταχτή απόδειξη του πόσο βιάζονται να αποδημήσουν την Ελληνική κοινωνία και να την αποκόψουν από το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα(τυχαίο;) και από την Επικρατούσα (σύμφωνα με το Σύνταγμα) Ορθόδοξη Πίστη, προφανώς γιατί υπάρχει σχέδιο, είναι κι αυτό: "Επισημαίνεται ότι αφενός οι μαθητές/τριες υποχρεούνται να παρακολουθούν κανονικά τις δράσεις της εβδομάδας, αφετέρου ότι κατά την υλοποίηση δράσεων για τους μαθητές/-τριες από εκπροσώπους συνεργαζόμενων φορέων η παρουσία του/της διδάσκοντα/διδάσκουσας κάθε τμήματος είναι υποχρεωτική"
Υποχρεωτική λοιπόν "σύντροφοι" η παρακολούθηση!! Πο;y αφήσατε την "Δημοκρατία" σας; Στα γκούλαγκ της Σιβηρίας;
Για να μην μακρηγορώ άλλο, καλούνται άμεσα να αντιδράσουν σε αυτή την υποχρέωση(;): α) οι Σύλλογοι Διδασκόντων β) οι Σύλλογοι Φιλολόγων γ) οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δ) οι Σύλλογοι Ποντίων (και όποιος παρόμοιος νομίζει ότι θίγεται) ε) ΚΥΡΙΩΣ ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.Γερμανός με συγκεκριμένες οδηγίες σε Θεολόγους (λαϊκούς ή μη). 
Εμείς προσωπικά ως Δημοτική παράταξη αποδοκιμάζουμε όλες αυτές τις πρακτικές του Υπουργείου και όσων τις επικροτούν και προτείνουμε ως ατομικό τρόπο αντίδρασης την υποβολή μιας τυποποιημένης δήλωσης απαλλαγής από την θεματική εβδομάδα που μπορείτε να τυπώσετε εδω: http://www.tideon.org/content2012/se_exelixi/dhlwsh_apalaghs_apo_thematikh_evdomada_01.pdf
Θα προσπαθήσουμε επίσης με δικά μας έξοδα να την μοιράσουμε σε όλα τα Γυμνάσια του Δήμου μας.
Πείτε όχι στον Αφελληνισμό και στην Αθεΐα. Πείτε όχι στα σχέδια εξαφάνισης των παραδόσεων μας.
Αντισταθείτε για να μην εξαφανιστούμε ως λαός και γίνουμε μειονότητα στη χώρα μας.

*Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-Δημ.Σύμβουλος Πύργου-
ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου