Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

"ΜΕ ΑΡΠΑΞΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ"!

"Με άρπαξαν οι ένοπλοι μπράβοι του Μαρινάκη"
Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη μέρα μεσημέρι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα στο αχανές...

lobby του ξενοδοχείου Hilton την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Πρωταγωνιστές άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας, ο δημοσιογράφος που εργάζεται στην ίδια εφημερίδα Πάρις Κουρτζίδης αλλά και, όπως αποδεικνύεται από το μαγνητοσκοπημένο υλικό μέσω του συστήματος ασφαλείας του ξενοδοχείου, συνεργάτες του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη οι οποίοι παρευρίσκονται την ώρα του συμβάντος στον χώρο του Hilton. 
Όμως η ιστορία ξεκινάει λίγο πριν, και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου, όταν ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης αναρτά στην ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται «piperata.gr» ένα κείμενο που αφορά στην πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1 και την ηρωίνη. 

Το κείμενο που αναρτά ο δημοσιογράφος Κουρτζίδης είναι πλούσιο σε πληροφορίες και περιλαμβάνει λεπτομέρειες οι οποίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Προφανώς ο Πάρις Κουρτζίδης διαθέτει μία πολύ καλή πηγή η οποία, όχι απλώς τον ενημερώνει για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας προς το τελικό της στάδιο, δηλαδή την κατάθεση του πορίσματος, αλλά του προσφέρει και λεπτομέρειες επί του υλικού το οποίο έχει συσσωρευθεί στην εισαγγελία Πειραιώς. Με λίγα λόγια το δημοσίευμα καθίσταται αξιόπιστο. 
«Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Προφυλακίζονται «Μαρινάκης & ΣΙΑ» για το «Noor 1» – Έρχεται ποδοσφαιρικό GREXIT;»
Το τελευταίο επεισόδιο της εισαγγελικής έρευνας – θρίλερ, που εξελίσσεται εδώ και χρόνια, αναμένεται να διαδραματιστεί με το πόρισμα της εισαγγελέας Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, σχετικά με το «ναρκόπλοιο» Noor 1.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr η απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί μέσα στον Μάρτιο, είναι πολύ πιθανό να δει το φως της δημοσιότητας στο τέλος της εβδομάδας αυτής (15-16 Μαρτίου), προκειμένου, αφενός, να μετριαστούν οι δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος του κυβερνητικού σχήματος, μετά την ένοπλη εισβολή σε αγωνιστικό χώρο του Ιβάν Σαββίδη, και, αφετέρου, για να γίνει πιο αναγκαίο… το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς FIFA και UEFA περί Grexit στο ποδόσφαιρο!

Όπως όλα δείχνουν, απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να πλήξει επικοινωνιακά (ενδεχομένως θέλει και οικονομικοπολιτικά…) την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε δείξει ότι υπερασπίζεται πέραν του δέοντος τον «ερυθρόλευκο» επιχειρηματία και τα συμφέροντα του.

Σε κάθε περίπτωση, επουδενί σημαίνει ότι η ουσία του πορίσματος – σοκ που θα εκδοθεί και οι κατηγορίες που θα αποδοθούν θα είναι «προϊόν Μαξίμου»… Το timing όμως ίσως να μην είναι απολύτως τυχαίο. Οι πληροφορίες που έχω λένε ότι η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, πόσω μάλλον ο ίδιος προσωπικά, δεν κατόρθωσαν να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και έχουν να κάνουν με κακουργηματικές πράξεις, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κι άλλα αδικήματα που συνδέονται με τους 2,1 τόνους ηρωίνης που βρέθηκαν στο «Noor One», αλλά και με λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι τις τελευταίες ημέρες Φεβρουαρίου, με την ανωμοτί κατάθεση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, όπου παρέδωσε τις εξηγήσεις του, προστέθηκε ο τελευταίος κρίκος της έρευνας. Είχε προηγηθεί το αίτημα εξαίρεσης της κυρίας Τζίβα, από τον «ερυθρόλευκο» επιχειρηματία, το οποίο, όμως, ως γνωστόν, απορρίφθηκε.

Δικαστική πηγή, λοιπόν, μιλώντας στα Piperata.gr σχολίασε τη συγκεκριμένη έγγραφη κατάθεση, με εξαιρετικά καυστικό τρόπο: «Όταν κάποιος κατηγορείτε με τόσο σοβαρές κακουργηματικές πράξεις και καλείται να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις -για μία σειρά στοιχείων σε βάρος του και σε βάρος συνεργατών του, που σχηματίζουν έρευνα αρκετών δεκάδων σελίδων-, αυτός τελικά επιλέγει (νομίμως βέβαια) να καταθέτει μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, μετά από αλλεπάλληλες προθεσμίες, αναβολές και υπεκφυγές, επί 2 συνεχόμενους μήνες, 10-12 σελίδες μόνο(!), στις οποίες, όμως, και πάλι, δεν αναφέρεται στην ταμπακιέρα και δε μιλάει για τη γίδα στην πλάτη… αλλά επικεντρώνεται στο ότι ο ίδιος διώκεται πολιτικά(!), τότε είναι φυσικό να επιβαρύνει τη θέση του, κι εν τέλει να αντιμετωπίσει κατάματα την ελληνική δικαιοσύνη»…   

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες σχετίζονται με το πλοίο «Noor 1», που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν αποκλειστικά τα Piperata.gr πρόκειται να απαγγελθούν σοβαρές κατηγορίες κατά του «ερυθρόλευκου» επιχειρηματία και των συνεργατών του. Αυτό που δεν έχει διασταυρωθεί είναι αν θα γίνουν δεκτά τα βέβαια αιτήματα για να μην υπάρξουν προφυλακίσεις (έναντι σαφών εγγυήσεων), ή αν θα κριθεί αναγκαία η προφυλάκιση τους. Ειδικά, όσον αφορά στο ενδεχόμενο προφυλάκισης Μαρινάκη, αναμένεται να δοθεί πολύ «σκληρή» προσκηνιακή και παρασκηνιακή μάχη, σε κάθε επίπεδο…

Ακόμη τρεις…
Να θυμίσω ότι, εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κλήσεις είχαν λάβει και έχουν καταθέσει εξηγήσεις στην εισαγγελία Πειραιά, οι Νικόλαος Συντυχάκης (διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη), Ηλίας Τσακίρης (ασφαλιστής) και Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης (δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή). Άπαντες, είχαν κληθεί από την εισαγγελική λειτουργό σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα.

Έτσι, μήνες μετά τις απειλές για τη ζωή της, όπως είχε καταγγείλει με επιστολή της στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., η αδέκαστη προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά φέρεται να έχει ολοκληρώσει την πολύμηνη «καυτή» έρευνα της, καθώς στις 12 Αυγούστου 2016 η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τρουπή, είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την πλειονότητα των κατηγορουμένων.

1 σχόλιο:

  1. Έχετε άγχος; Ήρθε το χάπι μαριχουάνας!
    Μία αυστραλιανή εταιρεία, η MMJ PhytoTech, άρχισε να πουλά νόμιμα τα πρώτα χάπια μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.
    Έχετε άγχος; Ήρθε το χάπι μαριχουάνας!
    Η εταιρεία ελπίζει ότι θα πουλήσει ένα εκατομμύριο κάψουλες φέτος, καθώς τα χάπια, που παράγονται στην Ελβετία, θα διατίθενται μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη από το ηλεκτρονικό κατάστημά της, όπου ένα κουτί δέκα μιλιγκράμ έχει τιμή 89 ευρώ.
    Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το χάπι μαριχουάνας βασίζεται σε ένα στέλεχος του φυτού της κάνναβης, το οποίο του επιτρέπει να διατηρεί το έλαιο της κάνναβης, αλλά όχι την τετραϋδροκαναβιδόλη, που προκαλεί τις γνωστές ψυχολογικές και τοξικές επιδράσεις στον οργανισμό.
    Οσονουπω θαρθει και στην Ελλαδα
    να ειστε βεβαιοι γι'αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή