Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΙΝΗΣ

Πολύ δύσκολη είναι κατάσταση λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Άργος. Εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες στην πόλη...



 καθώς νερά από το ποτάμι του Ξεριά εισχώρησαν στην πόλη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μίλησε στο EleftherosTypos.gr  και ανέφερε πως τα «προβλήματα ήταν πολλά, παρόλα αυτά αυτήν την στιγμή μετράμε τις πληγές μας ανέφερε. χαρακτηριστικά» ενώ ανέφερε επίσης πως οι πληγείσες περιοχές θα τεθούν σε κατάσταση ανάγκης.

Όσων αφορά τις πληροφορίες για αγνοούμενο στην περιοχή ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Χειβιδόπουλος Αναστάσιος, τόνισε πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε μεταβεί στα χωράφια του και στο σπίτι του προκειμένου να δει τις ζημιές, ενώ ανέφερε πως ο κρατικός μηχανισμός και ο μηχανισμός της αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα  βρίσκεται σε ετοιμότητα και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του ‘Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά.»

Όπως πρόσθεσε, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο ‘Αργος, φθάνουν περίπου τα 25», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αύριο το πρωί πιθανόν ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.»

Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες.»

Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο».

Ακούστε τις δηλώσεις του στο EleftherosTypos.gr 
Έσπασε το ποτάμι στη Νέα Κίο
Έσπασε το ποτάμι Ξεριάς στο Άργος στην οδό Κουρτακίου και τεράστιες ποσότητες νερού κατακλύζουν την πόλη στην περιοχή.

Στην περιοχή του ΟΣΕ στο περιφερειακό για Κόρινθο αλλά και στην Ναυπλίου στο βενζινάδικο Καρδαρά μεγάλες ποσότητες νερών κατακλύζουν τους δρόμους και πυροσβεστική μαζί με την αστυνομία κάνουν έκκληση στον κόσμο να ανεβεί στον πρώτο όροφο των κατοικιών τους και οι υπόλοιποι να απομακρυνθούν.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το ποτάμι παρέσυρε αυτοκίνητο το οποίο νωρίτερα το είχε εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του. Τα ορμητικά νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης. Η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Πλημμύρες στην πόλη του Άργους από την υπερχείλιση του Ξεριά

Μεγάλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την υπερχείλιση του Ξεριά στην πόλη του Άργους. Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια του, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.
Τα νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται και προς το κέντρο της πόλης, ενώ η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.
Να τονίσουμε πως από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επί ποδός όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών αλλά και ο Δήμαρχος που συντονίζουν τις ενέργειες. Επίσης πολλά είναι τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική αυτη την στιγμή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές
Στο χωριό Σταθέικα έχει επίσης εγκλωβιστεί οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος και γίνεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο – Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Άργους

Στο σημείο έχουν προστρέξει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από τους γύρω νομούς. Την ώρα αυτή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους. Όλες οι αρχές του νομού μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους βουλευτές αναζητούν σανίδα σωτηρίας… Αναμονή για την εκτίμηση της κατάστασης από τις αρχές και για τα μέτρα που θα αποφασιστούν.
Πλημμύρες έχουν προκληθεί και στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.»
Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.» Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.» Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Τεράστια κύματα στην παραλία Καραθώνας

Μεγάλα σε ύψος κύματα έφερε ο κυκλώνας Ζορμπάς και στην παραλία Καραθώνας.Όπως μπορείτε να δείτε και στις  φωτογραφίες ο κυκλώνας δημιούργησε τεράστια κύματα που έσκαγαν στην ακτή με ορμή. Επίσης οι παραλίες έχουν γεμίσει με φερτά υλικά από τα ποτάμια που καταλήγουν στην θάλασσα
Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του Ελεύθερου Τύπου: https://el-gr.facebook.com/EleftherosTypos/ και με email: newsroometypos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου