Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!

Δελτίο Τύπου
                                                                21 Σεπτεμβρίου 2018

                                            

Δρομολογήθηκε η επίλυση του ζητήματος της μεταμεσονύχτιας...

ηχορύπανσης από μοτοσυκλέτες στου Παπάγου, μετά από συνάντηση του Κώστα Τίγκα με τον Διοικητή Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.


Στη συνέχεια της παρακάτω επιστολής που ο Κώστας Τίγκας απέστειλε στο Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής Αστυνόμο Α΄ κ. Μπακαλώνη Αργύρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτησαν εκτενώς το θέμα της ηχορύπανσης από μοτοσυκλέτες που απασχολεί τους κατοίκους του Παπάγου.
 Κατά τη συζήτηση ο Διοικητής του Τμήματος εξέθεσε ορισμένες επιχειρησιακές σκέψεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος όπως περιπολίες, μπλόκα και άλλες συγκεκριμένες ενέργειες. Επίσης συζητήθηκε και σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων, αρχίζοντας από την προσεχή εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου Χολαργού κ. Κώστας Τίγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχεδιασμό των ενεργειών του Τμήματος, ευχαρίστησε το Διοικητή και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι δρομολογήθηκε η επίλυση ενός ιδιαίτερα δύσκολου ζητήματος της περιοχής.



Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Διοικητή για την άψογη συνεργασία.

Η επιστολή του κ. Τίγκα προς τον Διοικητή Τροχαίας της Αγίας Παρασκευής:

«ΠΡΟΣ: κ. Μπακαλώνη Αργ.                     
            Αστυνόμο  Α
            Διοικητή Τμήμ. Τροχαίας
    Αγ. Παρασκευής   
            Κανάρη 6 - 15354
                              Γλυκά Νερά                        Κώστας Τίγκας
Αντιστράτηγος ε.α    
Επικεφαλής  
Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης  
Παπάγου – Χολαργού   
(Μείζων Αντιπολίτευση)
Ρέππα 9 - 15669 - Παπάγου                                                                         
Παπάγου, 25 Αυγούστου 2018

ΚΟΙΝ.: κ. Αδραχτά Αλεξία               

ΘΕΜΑ: Συνεχής μεταμεσονύκτια ηχορύπανση στον Παπάγο 
ΣΧΕΤ.: Το από 14:50/20 Αυγούστου 2018 e–mail 160 κατοίκων

Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εδώ και τρεις περίπου μήνες κάθε βράδυ (μετά τη 01:00 π.μ.) διέρχονται μηχανές στην οδό Αναστάσεως από το ύψος της οδού Εθνικής Αμύνης προς την έξοδο της Αττικής οδού, με πολύ υψηλή ταχύτητα, κυρίως λόγω αυτοσχέδιων αγώνων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη ηχορύπανση.
 Οι μηχανές, οι οποίες πολλές φορές είναι δεκάδες, παραμένουν στην συγκεκριμένη περιοχή καθ᾽ όλη τη διάρκεια της νύχτας, και  ανεβοκατεβαίνουν τον ίδιο δρόμο ασταμάτητα, προκαλώντας αφόρητη ενόχληση σε όλους τους περίοικους. 
Τα γεγονότα αυτά έχουν τις ακόλουθες οδυνηρές συνέπειες:
Παραβιάζεται το αναφαίρετο δικαίωμα της κοινής ησυχίας κατά τις εκ του νόμου οριζόμενες ώρες για κάθε δημότη.
Υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του Δήμου  μας.
Δημιουργείται κίνδυνος από την υπερβολική ταχύτητα με την οποία κινούνται οι μηχανές, για τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών και είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί δυστύχημα.

Η Αστυνομία έχει ειδοποιηθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί μόνιμα και θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις της ΕΑ επιλύουν προσωρινά το πρόβλημα, καθώς αμέσως μετά  την ημέρα της παρέμβασης της, οι μηχανές εμφανίζονται ξανά συνεχίζοντας με τρόπο προκλητικό και κοινωνικά απαράδεκτο την τεράστια ηχορύπανση. 

  Η προσωπική μου παρέμβαση και η θερμή παράκλησή μου προς εσάς γίνεται γιατί αφενός ως πολίτης που ζει σε αυτό το Δήμο θεωρώ ανεπίτρεπτο να παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και αφετέρου με το θεσμικό μου ρόλο ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου Χολαργού.

Για να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωσή σας για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για να σας περιγράψω αναλυτικά τις διαστάσεις αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος που απασχολεί τους κατοίκους του Παπάγου, θα ήθελα να σας επισκεφτώ το συντομότερο στο γραφείο σας.  

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για ότι κάνετε και είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε αυτό που το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας επιβάλει.

                                                            Με εκτίμηση,
                                                          Κώστας Τίγκας
                                                        Αντιστράτηγος ε.α.
                                             Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
                                                       Παπάγου – Χολαργού»

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η επιστολή του Τίγκα. Τι ακριβώς δρομολογήθηκε; Κάθε καλοκαίρι όσο ο καιρός είναι καλός αυτοί λυσσάνε. Και τώρα αυτήν τη στιγμή που γράφω. Τι ακριβώς δρομολογείται. Ουρλιάζουν φωνάζουν πάνω στο βουνό σπάνε μπουκάλια βάζουν μουσική ενοχλούν τα πουλιά που επωάζουν τα αυγά τους. Τι θα κάνει η τροχαί; η κλήση για διατάραξη είναι μηδαμινό ποσόν. Πώς θα τους πιάσει η τροχαία που αν τρέξουν κ στουκάρουν θα βρεθεί κατηγορούμενη. Αν είχε πρόστιμο κανα διχιλιαράκι θα το σκεπτόντουσαν. Όποιος καταπατα κ παρενοχλεί τους άλλους αφήνεται απ το κράτος να ασύδοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή