Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ! ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ!!! ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ΄! ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2011!!! ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ!

Ο ΕΟΠΥΥ εχει βάλει στόχο να αφανίσει τον κλάδο των οπτικών. Είναι ο στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Και οι μεθοδεύσεις του ΕΟΠΥΥ και της κυβέρνησης είναι ύπουλες. Δεν φέρνουν σε τραπέζι...

διαπραγματεύσεων τους συλλόγους των οπτικών, αλλά ενεργούν με τη λογική του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε". Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, στραγγαλίζουν τους οπτικούς αποφασίζοντας να πληρώνει ο οπτικός από την τσέπη του την αξία των 100 ευρώ για τα γυαλιά οράσεως που χορηγείτα στους ασφαλισμένους. Και αυτό, την ώρα που ΕΟΠΥΥ χρωστάει ένα σκασμό λεφτά στους οπτικούς από το 2011 και δεν τους τα πληρώνει! Άρα μιλάμε ότι στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι να απαλλαγεί από το κόστος των 58 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγούσε ετησίως στους ασφαλισμένους και να το μεταφέρει όλο στις πλάτες (δηλαδή στις τσέπες) των οπτικών. Άρα ο ΕΟΠΥΥ έχει διπλό στόχο: αφενός να απαλλαγεί από το κόστος των 58 εκατομμυρίων ευρώ σε χορήγηση γυαλιών οράσεως και αφετέρου φορτώνοντας όλο αυτό το κόστος στους οπτικούς, να πετύχει το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους των οπτικών επιχειρήσεων. 


Η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΟΟ και θα την θυροκολλήσουν στα καταστήματά τους οι οπτικοί, είναι η εξής:



Αγαπητοί Aσφαλισμένοι,
Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση, χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλάζει τον τρόπο πληρωμής για γυαλιά οράσεως δίνοντας μαζί με την συνταγή και βεβαίωση η οποία ενέχει θέση voucher (εγγύησης).
Οι οπτικοί –οπτομέτρες της χώρας αποφάσισαν να μην δέχονται τα  voucher για την πληρωμή γυαλιών οράσεως γιατί:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΦΚΑ μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
  2. Θα δεχόμαστε ‘’χαρτιά’’ αντί χρημάτων, αλλά θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε με μετρητά ΦΠΑ, εμπορεύματα, πάγια έξοδα, τους εργαζόμενους κλπ.
  3. Δεν θα ξέρουμε πότε θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ.
  4. Δεν θα εισπράττουμε το ποσό του  voucher αλλά μειωμένο ποσό λόγω κουρέματος και της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ. Βέβαια εμείς θα κόβουμε τιμολόγιο για όλο το ποσό.
  5. Δεν υπάρχει πλέον, μετά από 8 χρόνια άγριας λιτότητας, ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας για να χρηματοδοτήσουμε τον ΕΟΠΥΥ για αδιόρατο χρονικό διάστημα.
  6. Συνάδελφοι οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση δεν θα μπορούν να εισπράττουν και οι επιχειρήσεις τους καταδικάζονται σε κλείσιμο.
  7. Κατ’  ουσίαν δεν μειώνεται η γραφειοκρατία προς τον ασφαλισμένο, αφού είναι υποχρεωμένος να συναλλάσσεται πάλι με τον ΕΟΠΥΥ (πιστοποιημένος οφθαλμίατρος, ελεγκτής ιατρός, κτλ)
Τι επιδιώκει όμως η κυβέρνηση με τον συγκεκριμένο νόμο :
  • Να μας τιμωρήσει γιατί δεν σκύψαμε το κεφάλι και δεν υπέγραψε κανείς οπτικός-οπτομέτρης την λεόντειο σύμβαση που μας είχε προτείνει ο ΕΟΠΥΥ.
  • Να μας βάλει απέναντι από τους ασφαλισμένους για να πετύχει να μην έχουμε άλλη επιλογή από την υποταγή στις επιδιώξεις της.
  • Να κάνει κοινωνική πολιτική ανέξοδα με τα δικά μας χρήματα.
  • Και το σπουδαιότερο θέλει να περιορίσει τις μικρές επιχειρήσεις και παράλληλα να μειώσει τις δαπάνες για την υγεία.
  • Μέσω της πιστοποίησης (η οποία δεν χρειάζεται γιατί  στα οπτικά καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες είναι πιστοποιημένα) επιδιώκει να μας επιβάλει ετήσιο χαράτσι.
  • Ισχυρίζονται ότι η πιστοποίηση διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων για τον ασφαλισμένο. Αν ισχύει αυτό γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει, κατά παράβαση του Νόμου, να πωλούνται γυαλιά οράσεως (πρεσβυωπικά) παντού (φαρμακεία, περίπτερα, πολυκαταστήματα, καταστήματα ρούχων, internet, κλπ).Γιατί δεν προστατεύει τα γυαλιά ηλίου τα οποία είναι συναφές προς την όραση είδος. Γιατί επιτρέπει να πωλούνται στο διαδίκτυο οπτικά είδη χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς νομοθετικό πλαίσιο.
Αξιώνουμε :
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ προς τους συναδέλφους.
  • Διάλογο με το Υπουργείο  Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για να βρεθεί λύση η οποία θα εξυπηρετεί και τον ασφαλισμένο, αλλά και θα προστατεύει τις επιχειρήσεις μας από την καταστροφή και το λουκέτο. Έχουμε προτάσεις και λύσεις για να ξεπεράσουμε το σημερινό αδιέξοδο.
  • Έως να γίνει αυτό να ισχύει το παλαιό καθεστώς πληρωμής.
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την κατανόηση, την στήριξη αλλά και την συμπαράσταση των ασφαλισμένων καθώς και  συγγνώμη για την τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να υποστούν στο μέλλον, αλλά  για τις επιχειρήσεις μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Με τιμή,
Για το ΔΣ της ΠΕΟΟ,

Αθήνα, Ιούνιος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου