Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΗ: "ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙΣ"!

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη, κι ενώ η οικογένεια δηλώνει δικαιωμένη από την...

άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση σε βάρος του γιατρού - πρώην συντρόφου της άτυχης γυναίκας. 

Από την πλευρά του, ο γιατρός- δια του συνηγόρου του- ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει προσωποποιημένη κατηγορία σε βάρος του. 

Ωστόσο, έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, αποδεικνύει την εξελισσόμενη ποινική διαδικασία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πιστοποιητικό του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, βεβαιώνεται ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος του γιατρού - το όνομα του οποίου αναφέρεται στο έγγραφο- αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία (συμμορία) και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ο γιατρός θα κληθεί για εξηγήσεις στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας σε βάρος του. 
Ο γιατρός πάντως, ισχυρίσθηκε δια του συνηγόρου του ότι έχει πέσει θύμα «κανιβαλισμού» από μέσα ενημέρωσης. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, που δημοσιεύθηκαν στο agriniopres.gr, τα δημοσιεύματα που τον αφορούν σε σχέση με τη δίωξη είναι ανυπόστατα. 

Ο γιατρός έκανε τις δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του, Στράτου Καράτσαλου. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όσον αφορά τα λεγόμενα και γραφόμενα των τελευταίων ημερών, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία με καθιστούν ένοχο έχω να δηλώσω ότι: Είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου. Επιφυλάσσομαι φυσικά παντός νομίμου δικαιώματός μου καθόσον τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκαν στην κοινή γνώμη δημοσιεύματα, ως σαν να στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία όχι μόνο με έκριναν ένοχο αλλά και με καταδίκασαν κιόλας, προκειμένου να προκαταλάβουν απόψεις και αποφάσεις. Ο κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου πρέπει να σταματήσει και τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη».
«Προσωποποιήθηκε η ποινική δίωξη»
Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, δήλωσε στο newsIT.gr, ότι η δίωξη έχει προσωποποιηθεί και πως τα αίτια της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη, ήταν οικονομικά και ερωτικά.

«Προσωποποιήθηκε η ποινική δίωξη. Βρέθηκε το πρόσωπο του ηθικού αυτουργού της πράξης, αναμένουμε όπως και όλος ο κόσμος, να κληθεί σε απολογία από την κυρία ανακρίτρια… Ήταν από το φιλικό της περιβάλλον, ήταν οικείο το πρόσωπο που οργάνωσε όλη τη διαδικασία που επακολούθησε, όλο το έγκλημα. Την γνώριζε πολύ καλά και πιθανόν και οι φυσικοί αυτουργοί να την γνώριζαν και αυτοί.

Στο παρελθόν ήταν πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας για άλλες υποθέσεις. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση εμείς ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι ήταν αυτό το πρόσωπο πίσω από τη δολοφονία της αδικοχαμένης Ειρήνης.

Απλά, δεν έχουμε ακόμα τη δικογραφία. Δε μπορούμε να πούμε ονόματα και πρόσωπα. Αναμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία στα χέρια μας και να ταυτοποιήσουμε αν αυτό το πρόσωπο που πιστεύαμε, βρίσκεται πίσω από το φερόμενο ως δράστη της ειδεχθούς αυτής πράξης. Δεν έχει προσωποποιηθεί δηλαδή ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός ή οι φερόμενοι, μπορεί να είναι και περισσότεροι…»

Η Ειρήνη Λαγούδη φαίνεται ότι έδωσε μάχη για να σωθεί, ωστόσο οι δράστες δεν της άφησαν κανένα περιθώριο. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν δύο φυσικοί αυτουργοί. Ο ένας έβαλε φωτιά και ο δεύτερος φρόντισε να μην μπορέσει να βγει η γυναίκα από το αυτοκίνητο.

Τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει δείχνουν ότι εκτός από τον ηθικό αυτουργό στην υπόθεση που από της 3 Αυγούστου βρίσκεται στο στόχαστρο του Εισαγγελέα, υπάρχουν ακόμη δυο πρόσωπα τα οποία τοποθετούνται στη σκηνή της δολοφονίας.

Πρόκειται για δυο άτομα με άμεση σχέση με τον ηθικό αυτουργό, άτομα τα οποία όλα δείχνουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η 44χρονη γυναίκα από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας βρήκε μαρτυρικό ασφυκτικό θάνατο μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πάλεψε για να βγει, βρέθηκε αποτύπωμα από το παπούτσι της τόσο στον ουρανό του αυτοκινήτου, όσο και στο πίσω τζάμι του Ford Ka.

Παραμένει άγνωστο εάν τα αποτυπώματα αυτά έγιναν κατά την πάλη της με τους δράστες που επιχειρούσαν να την ακινητοποιήσουν ή έγιναν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σπάσει το τζάμι και να ανασάνει καθώς από τη φωτιά το αυτοκίνητο μετατρεπόταν σε θάλαμο αερίων.

Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι οι δυο άνδρες που τοποθετούνται πλέον στο σημείο της δολοφονίας φρόντισαν να μην το πετύχει και έτσι η άτυχη 44χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Με πληροφορίες από: protothema.gr, newsit.gr, nooz.gr

2 σχόλια: