Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΣΕ "ΣΑΜΠΑΓ-ΧΟΥΡΙ"!


Η απάντηση του Δήμου-Δημάρχου είναι η παρακάτω:

Μαρούσι, 08 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τους Έλληνες ήρωες και την ιστορία της...

πατρίδας μας, αναγνωρίζει την προσφορά ξένων προσωπικοτήτων προς την πόλη μας και εν γένει την Ελλάδα

Ο Δήμος αναβαθμίζει την οδό Πρεμετή μεταφέροντάς την σε κεντρικότερη οδική αρτηρία

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς των Παλαιστινίων Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι, που έχουν ευεργετήσει σε βάθος χρόνου και ποικιλοτρόπως την πόλη μας και τους ανθρώπους της, αποφάσισε στη μνήμη των ιδρυτών της εταιρίας κολοσσού CCC να δώσει τα ονόματά τους στην οδό Πρεμετή στο Μαρούσι όπου από τη δεκαετία του 1970 βρίσκεται η έδρα της εταιρίας. Παράλληλα, ο Δήμος έχει δρομολογήσει όλες τις ενέργειες για να αναβαθμίσει την οδό Πρεμετή μεταφέροντάς την από μία στενή και μικρή σε μήκος οδό σε κεντρικότερο και μεγαλύτερο δρόμο, όπως αρμόζει στο ηρωικό παρελθόν αυτής της ιστορικής πόλης.

Πέρα από την καθαρά επιχειρηματική του δραστηριότητα και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ο όμιλος CCC όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει σημαντική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.

Οι Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι έχουν υπάρξει πραγματικοί ευεργέτες για το Μαρούσι αλλά και εν γένει για την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων: 

Η εν λόγω εταιρία όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει μέσα από τη δραστηριοποίησή της την τοπική κοινωνία και οικονομία, 
Ενισχύει την απασχόληση, αξιοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό από το Μαρούσι, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους της.
Έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση και έχει πραγματοποιήσει σειρά από σημαντικές δωρεές με αποδέκτες το κοινωνικό σύνολο της πόλης μας και έχει ενισχύσει και σταθερά στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το έργο κοινωφελών δραστηριοτήτων (αθλητικά σωματεία, ΚΔΑΠ- ΜεΑ, υπηρεσία πολιτικής προστασίας κτλ.)
Μέσα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενισχύει κοινωνικά προγράμματα και πρωτοβουλίες ακόμα και με ίδια φιλανθρωπική και εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της (αναδασώσεις, προγράμματα στήριξης παιδικών σταθμών και πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης της υγείας, αλληλεγγύη σε άπορους, θύματα φυσικών καταστροφών, στήριξη αθλητών Special Olympics κτλ.)
Γενικότερα έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας και στη σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας του ελληνικού λαού με τους αραβικούς λαούς. 
Η εταιρία συνεισφέρει και στηρίζει σημαντικά το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πολλών μητροπόλεων σε όλη την Ελλάδα.
Οι οικογένειες Σαμπάγ και Χούρι όντας και οι ίδιοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι βασικοί δωρητές του έργου και της λειτουργίας της μοναδικής αραβόφωνης Ορθόδοξης εκκλησίας στην Αθήνα. 
Η εταιρία αναλαμβάνει τη διοργάνωση και στηρίζει πρωτοβουλίες οικονομικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος με διεθνή εμβέλεια και σημαντική συμβολή στην εξωστρέφεια της χώρας μας.
Εκτός από την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση, οι αείμνηστοι Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι «ρίζωσαν» κυριολεκτικά στο Μαρούσι αφού επέλεξαν τον τόπο μας για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους για 40 χρόνια. Έγιναν Μαρουσιώτες και σήμερα τα παιδιά και τα εγγόνια τους ως Μαρουσιώτες έχουν αναλάβει πλέον το τιμόνι του Ομίλου.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι οικογένειες Σαμπάγ και Χούρι εκτός από τα όρια της πόλης μας έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και αραβικών χωρών, έχουν σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των Ελλήνων μέσα από φιλανθρωπικά προγράμματα και την οικονομική στήριξη πρωτοβουλιών μεγάλης απήχησης και σπουδαιότητας για την κοινωνία και την πολιτική ζωή της χώρας μας.

Μέσα από τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει σε εκατοντάδες εργαζομένους αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους της αλλά και μέσα από φιλανθρωπικά προγράμματα και πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σταθερά όλα αυτά τα χρόνια η CCC έχει υπάρξει ένας σύμμαχος για την πόλη μας, τους εργαζομένους και τους νέους μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με αυξημένη πλειοψηφία αποφάσισε να τιμήσει τους ιδρυτές της εν λόγω εταιρίας αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη και πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία μας. 

Η τιμή σε σημαντικούς εκπροσώπους ενός λαού δοκιμαζόμενου όπως είναι οι Παλαιστίνιοι δεν αναιρεί την τιμή και την αγάπη για τους δικούς μας ήρωες και αγωνιστές.

Το Μαρούσι ξέρει να τιμά την ιστορία του ελληνικού έθνους, τους ήρωες και τους ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί για την ελευθερία μας και έχουν χύσει αίμα ηρωικό στα πεδία των μαχών, αλλά ξέρει και να αναγνωρίζει την προσφορά ξένων προσωπικοτήτων στην πόλη και στην πατρίδα μας.

Παράλληλα, μη λησμονώντας ότι η Πρεμετή, η ιστορική αυτή πόλη της Βορείου Ηπείρου, έχει αποτελέσει ένδοξο πεδίο μάχης όπου ηρωικά έχουν πέσει Έλληνες αξιωματικοί, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όμοια επιθυμεί να της προσδώσει την αίγλη και τη σπουδαιότητα που αρμόζει στο ηρωικό παρελθόν αυτής της ιστορικής πόλης μετονομάζοντας κεντρικότερη οδό της πόλης σε οδό Πρεμετή.

1 σχόλιο:

  1. Και γιατί δεν το έκανε ταυτόχρονα με την άλλη μετονομασία,ώστε να μην δώσει δικαιώματα??Μήπως θορυβημένος από τον σάλο που δημιουργήθηκε και φοβούμενος εκλογική αποτυχία,έσπευσε ασθμαίνοντας να προτείνη την δεύτερη μετονομασία???!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή