Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

"ΚΟΒΕΤΑΙ" Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ)! ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΙΕΡΩΝΥΜΕ;

Άρχισε και επισήμως ο συνταγματικός διωγμός της πίστης μας από τους...

αριστερομπερδεμένους του ΣΥΡΙΖΑ που νομίζουν πως όλα τα προβλήματα της χώρας θα λυθούν αν αποκόψουν τον Έλληνα από την πίστη και τις ρίζες του.

Ξεκάθαρα ισοπεδώνει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Στις προτάσεις για την αλλαγή του άρθρου 3 «κόπηκε” η αναφορά στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό!

Ενδιαφέρον έχιει να δούμε τι στάση θα κρατήσει η Εκκλησία της Ελλάδος της οποίας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει την Δευτέρα.

Σημειωτέον το άρθρο 3 αναφέρει:

“Αρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)

1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη.”

Στην νέα πρόταση κόβονται ο ιφράσεις “που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό” και «Εκκλησία του Χριστου”.

Δείτε τις αλλαγές που προτείνονται:


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου