Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ: "ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ! ΘΑ ΔΩΣΩ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ.."

Ο Νικήτας Κανάκης είναι υποψήφιος Δήμαρχος ο οποίος δηλώνει ....
ανεξάρτητος, δεν θέλει και δεν έχει τη στήριξη κανενός κόμματος και δεν την έχει. Εντούτοις σε τοπικό επίπεδο είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και σε αυτό το πλαίσιο αγκάλλιασαν την υποψηφιότητά του οι Δημοτικές Παράταξεις  "Συμμαχία Ενεργών Πολιτών", "8 Προτάσεις" και  "Δυναμική Πορεία". Συγκεκριμένα, τα ηγετικά στελέχη αυτών των παρατάξεων και ειδικότερα οι Νίκος Καραγιάννης, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος και Νίκος Αποστολόπουλος δήλωσαν ότι συντάσσονται με την υποψηφιότητα του Νικήτα Κανάκη. 
Η συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στον Χολαργό (στη βίλλα Σαλίγκαρου), τον λόγο τον έλαβαν όλοι. Πρώτα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νικήτας Κανάκης είπε ότι ο Χολαργός-Παπάγος (ή και αντίστροφα όπως τόνισε: Παπάγου-Χολαργός) είναι η γειτονιά του. "Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα και άρα με ενδιαφέρει ο τόπος μου". Γι' αυτό τον λόγο και λαμβάνοντας υπόψιν του τις προτροπές πολλών συμπολιτών του αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του Δήμου. 
Μερικά από τα πιο σημαντικά προβλήματα/ερωτήματα τα οποία τον απασχολούν σε σχέση με τον Δήμο και αποτέλεσαν κίνητρο για να ασχοληθεί με αυτά και να επιδιώξει την λύση τους, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος, ήταν: 
Η Έφη Παρίση στο συντονισμό της συνέντευξης Τύπου είναι και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου της παράταξης του Νικήτα Κανάκη. Από αριστερά οι: Νίκος Αποστολόπουλος, Χάρης Κουγιουμτζ'όπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νικήτας Κανάκης, και στη δεξιά άκρη της φωτογραφίας ο Νίκος Καραγιάννης. 
α) Γιατί τα σχολεία μας δεν είναι τόσο καλά; β) Γιατί δεν συμμετέχει η νεολαία, γιατί δεν είναι κομμάτι της πόλης μας τα νέα παιδιά; 


Οι κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Κανάκη, είπαν μεταξύ άλλων στις ομιλίες τους. 
Ν. Καραγιάννης: Αισθάνομαι ότι με την υποψηφιότητα Κανάκη συντελείται κάτι πολύ διαφορετικό. Θεωρώ ότι αποτελεί μια πολύ καλή υποψηφιότητα, τέτοια που με κάνει να πιστεύω ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Επειδή υπάρχει κάποιο ηλεκτρονική μέσο το οποίο απαξιώνει να μας αναφέρει με το όνομά μας και μας χαρακτηρίζει "εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ", σας λέω ότι αυτό δε είναι σωστή δημοσιογραφία. Είναι αντιδεοντολογικό αυτό που κάνει. Η "Συνεργασία Ενεργών Δημοτών" δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε την αυτονομία και την μη χειραγώγηση της παράταξής μας από τα κόμματα. 
Χ. Κουγιουμτζόπουλος: Οι "8 Προτάσεις" πρόταξαν τη συμμετοχή και της δημοκρατία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Δώσαμε έμφαση στις μελέτες, μιλήσαμε για την ασφαλή και φιλική γειτονιά και την τοπική ανάπτυξη. Θέλουμε τα αθλητικά σωματεία να αναλάβουν τη διαφύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων. 
Στο διάστημα της δημοτικής μας θητείας κάναμε 223 προτάσεις, όμως ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία δεκτή, έμεινε στη συντήρηση, έτσι που ο Δήμος σήμερα έχει στοιχεία βαρβαρούπολης! Το στίγμα μας είναι η βιώσιμη κινητικότητα και το ανοιχτό σχολείο στη γειτονιά. Ο Νικήτας Κανάκης διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας και στηρίζουμε γι'αυτό την υποψηφιότητά του. 
Ν. Αποστολόπουλος (προέρχεται από τον π. υποψήφιο Δήμαρχος Χρήστο Δασκαλόπουλο). Ο Νικήτας Κανάκης είναι υποψήφιος του κοινωνικού γίγνεσθαι. Έχει ιδιαίτερες γνώσεις στην αντιμετώπιση κρίσεων. Πιστεύουμε και επενδύουμε σε αυτά, γι' αυτό θεωρούμε ότι είναι ιδανική η υποψηφιότητα του Νικήτα. 

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του τύπου, στις οποίες ο κ. Κανάκης απάντησε με εξαιρετική άνεση και ειλικρίνεια. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι ανοιχτοί στον διάλογο και στις συνεργασίες και με τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους, ενώ το ότι δεν έχει πολιτική εξάρτηση δεν σημαίνει ότι είναι χωρίς πολιτικό στίγμα και χωρίς πολιτική άποψη. Εκεί ακριβώς η εφημερίδα μας του έκανε την ερώτηση "τι θα είχατε να απαντήσετε σε ζητήματα εθνικά τα οποία απασχολούν κατ'ανάγκη και τον Δήμο Χολαργού-Παπάγου, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων; Θα συμμετείχατε στο συλλαλητήριο της Μακεδονίας;". Ο κ. Κανάκης υπήρξε απόλυτα αυθόρμητος και ειλικρινής. "Αν ζητάτε την προσωπική μου άποψη, αυτή την έχω ήδη διατυπώσει: Όχι, δεν θα πήγαινα στο συλλαλητήριο, είμαι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, όμως τα ζητήματα του τόπου μου είναι που με απασχολούν περισσότερο. Όπως για παράδειγμα, εδώ στον Δήμο μας υπήρξαν προσωπικότητες τις οποίες δεν τιμήθηκαν, όπως ο Μάνος Λοϊζος ή ο Τζίμης Πανούσης"

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι ο Νικήτας Κανάκης άφησε θετικές εντυπώσεις στη συνέντευξη τύπου, έδειξε εικόνα προσιτή για τον δημότη, έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία, στην οποία όπως είπε θα απευθυνθεί και θα της δώσει λόγο, διότι, όπως τόνισε "πρέπει πρώτα να ακούμε και ειδικά τους νέους και όχι να μιλάμε συνέχεια εμείς"

1 σχόλιο: