Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ: ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΑΘΩΑ Η 21ΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ! ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΛΥΓΜΟΥΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα φορτισμένες ήταν οι στιγμές, μετά το άκουσμα της αθωωτικής ...

απόφασης του δικαστηρίου, για το μοντέλο, στην υπόθεση με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.
Κανείς δεν πίστευε, ούτε ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο δικηγόρος της 21χρονης Ειρήνης από την Μυτιλήνη, ότι θα έφευγε ελεύθερη μετά από 17 μήνες που πέρασε στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. Η αγωνία είχε φτάσε στο κατακόρυφο με τους γονείς της, την ίδια αλλά και τον δικηγόρο της να περιμένουν να ακούσουν την ποινή που θα της επιβληθεί μετά την σύλληψή της για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης το Νοέμβριο του 2017. Όμως, οι ένορκοι δεν πείστηκαν για την ενοχή της και η έκπληξη που περίμενε την οικογένεια του αστυνομικού από την Μυτιλήνη ήταν ευχάριστη.
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου περιέγραψε στην εκπομπή Μαζί Σου της Τατιάνας Στεφανίδου, όλα όσα έγιναν τόσο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας όσο και όταν η κοπέλα αποφυλακίστηκε.
Όπως είπε, «Η διάσκεψη των ενόρκων κράτησε 2 ώρες. Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος όταν άκουσα να λένε «not guilty», δηλαδή «αθώα». Έτσι έφτασαν οι ένορκοι σε ομόφωνη αθώωση». Ο κ. Κεχαγιόγλου, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα αποφυλακίστηκε η 21χρονη Ειρήνη«Μετά το δικαστήριο πήγα στα κρατητήρια και σε μια ώρα την αποφυλάκισαν. Και τώρα είναι ελεύθερη στο Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της», είπε.
Στο ερώτημα τι είπαν οι γονείς της ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου είπε: «Οι στιγμές ήταν πολύ φορτισμένες. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασαν σε λυγμούς και η Ειρήνη και οι γονείς της». Είπε ακόμα ότι η Ειρήνη με το που βγήκε από την φυλακή, «έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας της. Είχε να τους αγγίξει 17 μήνες γιατί δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Κίνας να αγγίζει ο κρατούμενος όσους τον επισκέπτονται».
Ακούστε τον κ. Κεχαγιόγλου
Το μοντέλο και η απολογία της
Το μοντέλο τόνισε στην απολογία της πως επειδή ήξερε ότι της αρέσουν τα ταξίδια, ο φίλος της της έκανε δώρο τα εισιτήρια για να πάνε μαζί στην Αντίς Αμπέμπα. Της πρότεινε να γίνει μοντέλο και να κάνει ένα portfolio καθώς και ότι έπρεπε να κάνει μια φωτογράφιση γιατί η πόλη που θα πήγαιναν είναι πολύ προηγμένη, με νέες τεχνολογίες.
Αργότερα της είπε ότι τελικά δεν θα ταξίδευαν μαζί, γιατί εκείνος βρήκε ένα πιο φθηνό εισιτήριο και ότι θα ερχόταν δυο μέρες μετά το δικό της ταξίδι. Εκείνος της έδωσε τα σακ βουαγιάζ που είχε μέσα την κοκαϊνη κι εκείνη το πήρε για να βάλει κάποια επιπλέον ρούχα που είχε.
Ήταν μια καινούρια τσάντα, ορειβασίας και ήταν πιο βαριά από τα κανονικά σακ βουαγιάζ γιατί είχε πάνω κρίκους και διάφορα κλιπσάκια. Το μοντέλο υποστηρίζει  πως δεν κατάλαβε ότι ήταν πιο βαριά γιατί την είχε τοποθετήσει στο κρεβάτι. Έβαλε τα ρούχα της μέσα κι επειδή έφυγε γρήγορα για να προλάβει την πτήση, την πήρε βιαστικά μαζί με ακόμα μία βαλίτσα κι έτρεξε γρήγορα για να φτάσει στο αεροδρόμιο.
Στην ερώτηση για το τι έγινε στο αεροδρόμιο, το μοντέλο απάντησε: πως της έγιναν τρεις έλεγχοι. Στον πρώτο έλεγχο άδειασαν το σακ βουαγιάζ και έβγαλαν όλα τα πράγματα. Μετά της έγινε ένας δεύτερος έλεγχος στο σακίδιο, όπου της τσέκαραν και πάλι το διαβατήριο. Την τρίτη φορά που την σταμάτησαν έκοψαν το σακίδιο και βρέθηκαν τα ναρκωτικά.
Η ίδια τόνισε πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης. Επειδή κάποιες φορές είχε πάει στον χώρο εργασίας του, γνώριζε για τα μηχανήματα που κάνουν τους ελέγχους, αλλά και τα X – Ray που υπάρχουν στο τελωνείο.
«Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν», τόνισε.
Το μοντέλο τόνισε ακόμη πως ο φίλος της από την στιγμή που προσγειώθηκε, της έστελνε συνεχώς μηνύματα.
Εκείνη του απάντησε μόνο δύο φορές. Επειδή δεν ήξερε αγγλικά, θεώρησε ότι της τα έστελνε από το ενδιαφέρον του. Επειδή ήταν και μεγάλο το ταξίδι, πάνω από δέκα ώρες. Θεώρησε ότι ανησυχούσε αν είχε φτάσει καλά κι αν μπορούσε να συνεννοηθεί για να καταφέρει να φτάσει στο ξενοδοχείο.
Το μοντέλο τόνισε πως εκ των υστέρων κατάλαβε τον πραγματικό λόγο της ανησυχίας του, που ήταν το σακίδιο με τα ναρκωτικά.
Τέλος, η υπεράσπιση της κατηγορούμενης προσκόμισε φωτογραφικό υλικό της κατηγορούμενης με τον φίλο της από την Μυτιλήνη, καθώς κι ένα βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στην οποία είχε δώσει συνέντευξη ο φίλος της κατηγορούμενης, με σκοπό να αποδειχθεί πως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.
Έτσι συνελήφθη το μοντέλο
Η Ε. Μ. ήταν 19 ετών και συνελήφθη στις 13/11/2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της τότε, 19χρονης, Ελληνίδας βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί υπήρχε ένας καφέ φάκελος με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη. Αμέσως, οι αρχές τη συνέλαβαν. Μάλιστα, η στιγμή της σύλληψής της έχει καταγραφεί σε video. Οι αστυνομικοί της φόρεσαν μαύρη κουκούλα στο κεφάλι για να μην φανεί το πρόσωπό της και την πήραν με χειροπέδες στα χέρια.
Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε η Ελληνίδα ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 300.000 δολάρια ΗΠΑ).
Η νεαρή Ελληνίδα είχε φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την ημέρα της σύλληψής της. Ταξίδευε από την Αιθιοπία.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την απελευθέρωση του μοντέλου και είναι από την εκπομπή «Μαζί σου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου