Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!



Σκάνε στην ΕΚΤ τα 44 δις ευρώ από τα δάνεια των Τραπεζών …


από τον Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Οι παράφρονες της Ευρώπης, κατέσφαξαν μέσα σε 5 μέρες τις καταθέσεις των Κυπρίων και συνολικά την οικονομία της Μεγαλοννήσου. Άρπαξαν τα πάντα. Το δόλιο σχέδιο αρπαγής των καταθέσεων των Κυπρίων εν μέσω εθνικής εορτής έγινε σκοπίμως, ώστε να περάσει στου ντούκου και να απορροφήσει τους κραδασμούς των όποιων αντιδράσεων και στην Ελλάδα.

Πρωτοφανή ενέργεια για την ΕΕ της …αλληλεγγύης, αλλά ταυτόχρονα «αποτελεί το μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη και άλλες χώρες, που ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα»!!! Αυτό δήλωσε ο χαρτογιακάς Γ. Ντάιζελμπλουμ, επικεφαλής του Εurogroup! Το λέει εν ψυχρώ, ότι θα κατάσχουν τις καταθέσεις των Ελλήνων. 

Όσο και αν οι κ.κ. Στουρνάρας-Χατζηδάκης διαβεβαιώνουν ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν, σας το λέμε μετά λόγου γνώσεως ότι είναι πομφόλυγες ρητορείες για να κοιμίζουν τον κοσμάκη. Όπως έκανε ο Βενιζέλος, όταν  έλεγε ότι «οι αποταμιεύσεις των ομολογιούχων δεν κινδυνεύουν», ενώ είχε ήδη συμφωνήσει με τον Γιούνκερ για τη ληστεία των ομολογιούχων του Δημοσίου, τον ίδιο ακριβώς σκοπό υπηρετούν οι καθησυχαστικές δηλώσεις των υπουργών ότι -δήθεν- δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις του κόσμου. Ο Πρωθυπουργός, γνωρίζει τι θα συμβεί, ωστόσο επιμένει ότι «δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλο»!!!

Δανειστές και ντόπιοι δωσίλογοι έχουν καταλάβει ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο και τον ταΐζουν συνεχώς ...πίτουρα. Ο κοσμάκης πείθεται και πέφτει στην παγίδα. Όπως παλαιότερα με το Χρηματιστήριο, όταν οι κ.κ Σημίτης και Παπαντωνίου ωθούσαν τον λαό να ποντάρει στο Χρηματιστήριο, γιατί –όπως λέγανε- ήταν ο καθρέφτης της οικονομίας, η οποία πήγαινε...σφαίρα! Ο κόσμος πείσθηκε, έπαιξε και καταστράφηκε. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και μέσα στους επόμενους μήνες, με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. 

Σας αποκαλύπτουμε πώς και γιατί θα εφαρμόσουν και στην Ελλάδα το ίδιο μοντέλο κλοπής της Κύπρου. Ήδη, όσοι διάβασαν προηγούμενες αποκαλύψεις της «Ε.Ω.» θα πρόσεξαν ότι αυτό θα γίνει, διότι φόρτωσαν όλο το χρέος των ελληνικών Τραπεζών στον πολύπαθο φορολογούμενο! Οι υπογραφές των πολιτικών μας ηγετών, μαζί και του Προέδρου Δημοκρατίας, είναι υπογραφές που σκλαβώνουν τις επόμενες γενιές των Ελλήνων! Μας προσέδεσαν για πάντα στο άρμα των τοκογλύφων!!!Τα φέσια από τα εκατοντάδες δις ευρώ δάνεια που εξασφάλισαν οι δωσίλογες  κυβερνήσεις μαζί με τον Προβόπουλο για λογαριασμό των Τραπεζών, τα έριξαν στις πλάτες του κόσμου!


Ο οικονομολόγος κ. Θεοδωρίδης έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το τι παίζεται από τις κυβερνήσεις σε βάρος του κοσμάκη: «Το κόλπο ήταν στημένο από την ώρα που δίνανε τα λεφτά. Όταν έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, μέσα στα ΦΕΚ είχαν προβλέψει και έλεγαν επί λέξει: "Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, πλέον των προβλεπομένων από τους οικείους του ομολογιακού δανείου τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεως". Αυτό μας λέει απλά: "Τράπεζα αν δεν το πληρώσεις, θα μπουν στο δημόσιο χρέος και θα τα πληρώσει το κορόιδο ο λαός"! Την ώρα που έδιναν τα λεφτά στις Τράπεζες, με ΦΕΚ τους έλεγαν αυτό το πράγμα: αν δεν τα πληρώσετε εσείς θα τα πληρώσει ο λαός»!


Κι επειδή οι Τράπεζες δεν έχουν να πληρώσουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, γι’ αυτό τα παίρνουν από τον λαό.


Εκτιμούμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση, που ως συνήθως κρύβει την αλήθεια, θα σφάξει τις καταθέσεις  των πολιτών στο αμέσως προσεχές διάστημα, διότι «σκάνε» 44 δις ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), από ομόλογα που έχουν πάρει στο όνομά τους ελληνικές Τράπεζες. Από πού θα βρει το κράτος να πληρώσει αυτά τα ομόλογα; Επειδή τα 44 δις ευρώ είναι αδύνατον να τα πάρουν μέσα από νέα μέτρα (είναι τεράστιο ποσό),  θα εφαρμόσουν το μοντέλο της Κύπρου!


Να προχωρήσουμε σε μια ακόμη πιο ριψοκίνδυνη πρόβλεψη;  Πιθανώς το πλιάτσικο θα γίνει πάλι σε αργία, για να πιαστεί ο κόσμος στον ύπνο με πιθανότερο τριήμερο αυτό του Αγίου Πνεύματος!


Ας ξαναθυμηθούμε πώς οι Τράπεζες, σε καιρό μνημονιακής κρίσεως πήραν δάνεια ύψους 233 δισεκατομμυρίων ευρώ: 

93 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΑ…ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

1ο ΦΕΚ-250 (Προσέξτε το άρθρο 5 που ορίζει ότι τα χρήματα πρέπει υποχρεωτικά να πάνε στην ενίσχυση της οικονομίας) :
 Ν.3723 9/12/2008   23  δισεκατομμύρια!!!
Άρθρο 5
Τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου κατά το άρθρο 3 του παρόντος οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας.

2ο ΦΕΚ-65: 
N.3845  6- 5- 2010  15  δισεκατομμύρια
 3ο ΦΕΚ-511: 
Ν. 3872  3- 9- 2010 25 δισεκατομμύρια

4ο ΦΕΚ-148: 

Ν.3965   18- 5- 2011  30 δισεκατομμύρια



Μία απλή πρόσθεση των παραπάνω ποσών μας δίνει το ποσό των 93 δισεκατομμυρίων, τουτέστιν: 23 +15+25+30=93 δις ευρώ!!!



Το έγκλημα συνεχίστηκε με άλλα 140 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία διοχετεύτηκαν στο τραπεζικό σύστημα για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μια στήριξη η οποία επιτυγχάνεται μέσω δανείων προς τους καταναλωτές κ.λ.π.  Τίποτε πάλι δεν πήγε προς την πραγματική οικονομία. Μόνο το χρέος μεταφέρθηκε στον λαό. Ιδού τα πειστήρια:
Ν.3864,21-7-2010 (άρθρο 3), 10  δισεκατομμύρια ευρώ. 

6o ΦΕΚ-203:
ΠΝΠ , 14-9-2011 ( άρθρο 1 ), 30  δισεκατομμύρια.

7o ΦΕΚ- 256:
Ν.4031 , 9-12-2011 ( άρθρα 1,2) , κύρωση ΠΝΠ  και αύξηση κατά 30  δισεκατομμύρια .

8o ΦΕΚ- 52:
Ν.4056 , 12- 3-2012 (άρθρο 21), 30  δισεκατομμύρια.

9ο ΦΕΚ- 94:
ΠΝΠ , 19-4-2012 (άρθρο 1 παρ.1), 40  δισεκατομμύρια.

Μία απλή πρόσθεση των παραπάνω ποσών μας δίνει το ποσό των 140 δισεκατομμυρίων, τουτέστιν: 10 +30+30+30+40=140 δις ευρώ!!!





Τα πρώτα 23 δις ευρώ αύξησαν σε ένα τρίμηνο το χρέος της χώρας. Έρχονται τα άλλα 44 δις από τον Απρίλιο!!!


Από το δελτίο 66 του Δημόσιου Χρέους του Υπουργείο Οικονομικών, προκύπτει αύξηση του Δημοσίου χρέους κατά 23  δισεκατομμύρια  σε ένα μόλις τρίμηνο (Απρ-Ιουν2012). Δείτε το σχεδιάγραμμα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα. Το χρέος της χώρας στις 31/3/2012  ήταν γύρω στα 28 δις ευρώ και αίφνης στις 30/6/2012  εκτοξεύτηκε στα 303 δις ευρώ! Έβαλαν δηλ. τα 23 δις ευρώ των τραπεζών, στο χρέος του κάθε Έλληνα πολίτη!

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και με τα υπόλοιπα 44 δις ευρώ που «σκάνε» από τον Απρίλιο και ολοκληρώνονται μέχρι τον Οκτώβριο!



"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου