Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ

korea-3-thumb-medium
ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ
Σε επιφυλακή για επίθεση κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό, βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας μετά τη σχετική διαταγή του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-Ουν και με αφορμή την ενόχληση της Πιονγιάνγκ από τις πτήσεις που πραγματοποίησαν αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Στέλθ πάνω από την πρωτεύουσα.
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ν. Κορέας, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, παρατηρήθηκε από το στρατό αυξημένη δραστηριότητα, όπως μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις μονάδες πυραύλων της Β. Κορέας.
"Βρίσκονται σε ετοιμότητα από τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε υπάρχει περίπτωση όντως να εκτοξεύσουν πυραύλους" ανέφερε το Yonhap.
"Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στις μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται πύραυλοι μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας της Βόρειας Κορέας», αναφέρει το Yonhap επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. «Βρίσκονται σε ετοιμότητα από τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε υπάρχει περίπτωση όντως να εκτοξεύσουν πυραύλους».
Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ανέφερε ότι ο Κιμ έδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιας συνεδρίασης που είχε με αξιωματούχους του στρατού καθώς "έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να «ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί» με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές εν όψει της κατάστασης που επικρατεί".
Το Reuters δε ανέφερε πως μεταξύ των στόχων είναι οι αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και του Γκουάμ καθώς επίσης και εκείνες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου