Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ!

Τάμα αφίσα ΙΙΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!
 Την Κυριακή 31 Μαρτίου στο γήπεδο “Sporting” στην Αθήνα διοργανώνεται από το σωματείο ” οι φίλοι του Τάματος του έθνους ” εορταστική εκδήλωση προβολής, διεκδίκησης και υλοποίησης του ” Τάματος “. Της υπόσχεσης δηλαδή από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και όλους τους οπλαρχηγούς να κατασκευαστεί μνημειώδης ναός του Σωτήρος Χριστού μετά την απελευθέρωση από την Τουρκοκρατία. Παρότι εγκρίθηκε ως κυβερνητική απόφαση αμέσως από τον Ι.Καποδίστρια και επόμενες κυβερνήσεις θέλησαν να το υλοποιήσουν, ουδέποτε πραγματώθηκε. Τελευταία μάλιστα επί χούντας πραγματοποιήθηκαν και έρανοι για το σκοπό αυτόν, όμως αγνοούνται έκτοτε τα κεφάλαια εκείνα, μέσα στον ορυμαγδό της “μεταπολίτευσης”.
Σήμερα, το φερώνυμο σωματείο, διαθέτει το αναγκαίο κεφάλαιο κατασκευής του Τάματος, χάρη στην χορηγία των ιδρυτών του κ.κ. Ιωάννη και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου. Διεκδικεί μόνο την παραχώρηση χώρου σε δεσπόζον σημείο  στα Τουρκοβούνια Γαλατσίου, από το ελληνικό δημόσιο. Επίσης προσβλέπει στη βοήθεια της ελληνικής εκκλησίας, η Ιερά Σύνοδος της οποίας από τον Ιούνιο του 2012 έχει εγκρίνει την υλοποίηση του Τάματος. Ο σκοπός είναι το “Τάμα του έθνους” να κατασκευαστεί και παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021, στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας μας.
Εύλογο είναι πως για την κατασκευή αυτού του  μνημειώδους έργου θα προκύψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας ελλήνων πολιτών. Θα επανέλθει με έμφαση η αναγεννητική δημιουργικότητα και η ομοψυχία του λαού, με την αναζωογόνηση των χαρισμάτων προσωπικότητας του “Γέρου του Μοριά”: του άφοβου επαναστάτη, του ανυπότακτου πατριώτη, του ευλαβούς ορθόδοξου χριστιανού. Θα τονωθεί το ηθικό του ταλαιπωρημένου ελληνισμού, θα ποτιστεί με τις μνήμες της τόλμης και της λύτρωσης. Θα ανακαλέσει την αξία στήριξης στις δικές του δυνάμεις, με ευρηματικότητα και πείσμα, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Και, ίσως επανακτήσει την πολύτιμη πατριωτική του ενότητα.

Το Τάμα του Κολοκοτρώνη όλους μας εμπνέει,όλους μας ενώνει!


vimasaronikou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου