Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΣΟΚ! Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ!




Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. με ανακοίνωσή της έδειξε την πόρτα εξόδου στον επί 17 χρόνια επικεφαλής της ομάδας εθελοντών δασοπυροσβεστών Χολαγρού!!! 
Περιμένουμε ενδιαφέρον την απάντηση του Γιώργου Χατζηεμμανουήλ για τον οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει δώσει και την ψυχή του για τον Υμηττό. Για μας προκαλεί σοκ η ανακοίνωση η οποία του καταλογίζει επικίνδυνη αδιαφορία!!!
                   ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αναφορικά με την πορεία της ανασυγκρότησης της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου μας η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. επισημαίνει τα εξής:

-        Προκειμένου να καταφέρει η ομάδα μας να ετοιμαστεί έγκαιρα για τη νέα αντιπυρική περίοδο η οποία αναμένεται πολύ δύσκολη λόγω της συγκυρίας, όλοι οι εθελοντές οφείλουν να εργαστούν από κοινού μακριά από στοιχίσεις και προσωπικές στρατηγικές που απάδουν στις αξίες του εθελοντισμού.

-        Ο κ. Γεώργιος Χατζηεμμανουήλ παρά το ότι γνωρίζει πως τα χρονικά περιθώρια έως την αντιπυρική περίοδο είναι ασφυκτικά στενά και η ομάδα οριακά προλαβαίνει να ετοιμαστεί εγκαίρως, δεν παραδίδει στον ΔΟΠΑΠ τα κλειδιά του πυροφυλακίου Χολαργού, εντός του οποίου βρίσκεται αποθηκευμένος εξοπλισμός αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών που έχει παραχωρηθεί για χρήση της ομάδας του Δήμου από τον Δήμο την ΓΓΠΠ (μέσω της Νομαρχίας Αθηνών), το ίδρυμα Λάτση και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

-        Ο εξοπλισμός αυτός έχει απογραφεί δύο φορές από τον ΔΟΠΑΠ, το νομικό πρόσωπο του Δήμου που είναι ο επισπεύδων φορέας της εθελοντικής ομάδας του Δήμου, σε απογραφές που φέρουν και την υπογραφή του κ. Χατζηεμμανουήλ.

-        Ο κ. Χατζηεμμανουήλ γνωρίζει άριστα πως η καθυστέρηση παράδοσης του εξοπλισμού (ανάμεσα στα υλικά είναι ασύρματα μέσα επικοινωνίας, μέσα ατομικής προστασίας και όλος ο εξοπλισμός πυρόσβεσης του πυροσβεστικού Bremach σε σωληνώσεις και παρελκόμενα πυρόσβεσης) δημιουργεί επισφάλεια για την έγκαιρη ετοιμασία της ομάδας και συνακόλουθα πιθανή έκθεση των εθελοντών σε κίνδυνο.

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

·         Ο κ. Χατζηεμμανουήλ δεν αποτελεί πλέον μέλος της εθελοντικής ομάδας του Δήμου μας.

·         Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. προχωρά άμεσα σε δανεισμό εξοπλισμού από τις ομάδες του δικτύου εθελοντικών ομάδων Υμηττού προκειμένου να θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το πυροσβεστικό Bremach εγκαίρως (που έχει παραχωρηθεί από τον ΣΠΑΥ στο Δήμο μας).

·         Ο δανεικός εξοπλισμός θα παραμείνει στη ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. για κάλυψη των αναγκών της έως ότου οι αρμόδιες αρχές αποκαταστήσουν την πρόσβαση της ομάδας στον εξοπλισμό της.



Η Τριμελής Επιτροπή της           ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

Άγγελος Μπελιτσάκος

Νικόλαος Κουτάκης

Ευάγγελος Στογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου