Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

parelasi-mat-syntagma-aftodioikisi-620x320
Φρούριο αναμένεται να θυμίζουν σήμερα οι πόλεις της χώρας, υπό το φόβο κινητοποίησεων και επεισοδίων, με αφορμή τις μαθητικές παρελάσεις και τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών σε περίπτωση τυχόν «παρατράγουδων».
Μόνο στο κέντρο της Αθήνας οπού θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, θα βρίσκονται επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.
Παράλληλα σε Ηράκλειο και Έδεσσα κάτοικοι και δήμαρχος αντίστοιχα, ζητούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας να μην παραστεί κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, αντί για παρέλαση, θα πραγματοποιήσουν πορεία ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων της καναδικής «Eldorado Gold» στο δάσος των Σκουριών.
Ειδικότερα:
Σιδηρόφρακτες παρελάσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα
Έκρυθμο είναι το κλίμα και για αυτήν την εθνική επέτειο σε Πύργο και Αμαλιάδα, ενόψει της διεξαγωγής της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Αφορμή η κατάργηση του τμήματος ΜΜΕ και Πληροφορικής που προβλέπει το Σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας και οδήγησε σε τροχιά κινητοποιήσεων τους φοιτητές.
Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας δύο σειρές από τα κάγκελα θα τοποθετηθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο ύψος που θα σταθούν οι επίσημοι, εκατέρωθεν της οδού, υπό το φόβο αντιδράσεων ή επεισοδίων. Αναμένεται στα ίδια σημεία, αλλά και σε όλο το μήκος της παρέλασης να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα.

Βόλος: Παρέλαση με φράκτες και ισχυρή δύναμη Αστυνομίας – Λιμενικού
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν διαμαρτυριών και επεισοδίων, η παρέλαση προ για την εθνική επέτειο και στο Βόλο.
Τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή και σε προηγούμενες παρελάσεις στο Βόλο, άνοιξαν και μελετήθηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο δε θα στηθεί εξέδρα για τους επισήμους και θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι, δίπλα στη μικρή εξέδρα που θα στηθεί για τους αναπήρους πολέμου.
Μεγάλη δύναμη αστυνομικών και λιμενικών θα λάβουν θέσεις για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, ενώ επί ποδός θα βρίσκεται το Τμήμα Τροχαίας Βόλου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας προς την παραλία.

Τρίκαλα: Μεταλλικά κιγκλιδώματα και ισχυρή αστυνομική παρουσία
Σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας προσανατολίζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων υπό το φόβο των επεισοδίων.
Συγκεκριμένα σε κεντρικά σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα και την αυριανή παρέλαση (στις 12 το μεσημέρι) θα επιβλέπει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Χαλκιδική: Πορεία αντί για παρέλαση από τους κατοίκους
Πορεία και όχι παρέλαση, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου από τον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας προς το Χοντρό Δέντρο, θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που εναντιώνονται στη λειτουργία των μεταλλείων της καναδικής «Eldorado Gold» στο δάσος των Σκουριών.
«Πέρασε ένας χρόνος από την 25η Μαρτίου 2012. Πέρασε ένας χρόνος αδιάκοπου και κλιμακούμενου αγώνα. Ενός αγώνα για την επιβίωση, την απασχόληση, το βουνό, τα δάση, τα νερά, τον αέρα, το μέλλον και την αξιοπρέπεια. Ενός αγώνα που δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα, αποσιωπήθηκε και συκοφαντήθηκε Εμείς όμως είμαστε ακόμη εδώ. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Έχουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ανθρώπων απ' όλη την Ελλάδα, ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο. Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, συγκεντρωνόμαστε στο κόμβο της Μεγάλης Παναγίας και περπατάμε προς το Χοντρό Δέντρο. Επισκεπτόμαστε τον Κάκαβο για να του δώσουμε γι' άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι όσο υπάρχουμε θα υπάρχει και το βουνό. Ότι όσο υπάρχουμε, οι ανθρώπινες ζωές θα είναι πάνω απ' τα κέρδη των ισχυρών», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Χαλκιδικής.

Ηράκλειο: «Όχι» στην παρουσία πολιτικών στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου
Να μην παραστεί στις εκδηλώσεις και παρελάσεις της εθνικής μας εορτής κανένα πολιτικό πρόσωπο, πλην της Δημοτικής μας αρχής και της Εκκλησίας, ζητούν κάτοικοι από το Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν σχετικά:
«Επειδή σεβόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και το νόημα της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου. Επειδή η παλιγγενεσία γιορτάζεται πανεθνικά και πανηγυρικά. Επειδή με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας συνηθιζόταν να αποδίδονται τιμές σε πολιτικά πρόσωπα. Επειδή η αγανάκτηση του λαού μπορεί να ξεπεράσει τις φραστικές διαμαρτυρίες. Επειδή κανένας Έλληνας δεν αποδέχεται την αμαύρωση των νοημάτων της 25ης Μαρτίου. Επειδή θέλουμε να διεξαχθεί η παρέλαση ανεμπόδιστα, να μην παρευρεθεί κανένα πολιτικό πρόσωπο πλην της δημοτικής αρχής και της Εκκλησίας».
Παράλληλα στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης τα μέτρα θα αναπτυχθούν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ενώ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις και στους τέσσερις νομούς θα βρίσκονται εκείνη τη μέρα στο δρόμο. Κινητικότητα καταγράφεται ειδικότερα στο νομό Λασιθίου όπου τα πνεύματα είναι οξυμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα με το σχέδιο Αθηνά και την αποψίλωση των υπηρεσιών.

Έδεσσα: Ανεπιθύμητη η παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης την 25η Μαρτίου
Στο ίδιο μήκος κύματος με το Ηράκλειο Κρήτης κινείται και η πόλη της Έδεσσας, καθώς δια στόματος του ιδίου του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, εκφράστηκε η επιθυμία να μην παραστεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Αφορμή η κατάργηση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που προβλέπει το Σχέδιο «Αθηνά».
«Αντιδρούμε στον παραγκωνισμό της πόλης. Δείξαμε έως τώρα τη διαμαρτυρία μας με πολλούς τρόπους. Δεν υπάρχει λόγος να έρθει κάποιος από την κυβέρνηση και να ανέβει στην εξέδρα όταν μας περιπαίζουν. Θα γιορτάσουμε μόνοι μας την εθνική επέτειο και εάν η κυβέρνηση στείλει εκπρόσωπο θα απομακρυνθούμε», τόνισε ο κ. Γιάννου.
aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου