Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Μίκης Θεοδωράκης : «Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα – πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες».
Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.
Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας…
Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.
Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία
Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.
Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.
Mάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-2012), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Πως η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι΄ η αξία του τουρισμού μιάς τέτοιας, νησιωτικής , κι όχι μόνον, χώρας είναι ανυπολόγιστη. Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή τού μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι «σύμμαχοί» μας, μας… «σώζουν» μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν;
Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται «για το καλό σου»; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά.
Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ” έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, «Έλληνες» και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.
Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη «δημοκρατία» που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να “ρθούν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.
Mην τους αφήσεις ! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ” το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους.
«Να “ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να “χω, στραβός θε να είμαι», έλεγε ο Μακρυγιάννης , απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού .
Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει «ιδεολογικά». Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ” αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ” είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.
Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ” όσους διαχειρίζονται «πολιτικά» την κατάσταση. «Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας», έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.
Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο «ΟΧΙ»! Να πεις το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται»!
Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ” αυτήν του διπλανού σου. «Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει». Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ” αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό !
Και μη ξεχνάς το πού χρωστάς.
«Χρωστάμε σ” όσους ήρθαν, πέρασαν, θα “ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». ( Κωστής Παλαμάς ).

/tolimeri.blogspot.com/

2 σχόλια:

 1. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ .
  Η ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ !
  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ.
  ΑΣΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ,ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .
  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ .
  ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠ' ΕΞΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΓΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ .
  ΑΝΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΑ Ε ΑΥΘΕΝΤΙΑ.
  ΕΓΩ , ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΥΘΕΝΤΙΑ" ΣΟΥ ΣΦΟΔΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.
  ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 2014 .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ,ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ .
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ , Η ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ !
  Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙ,ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.
  ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΜΙΚΗΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΞΑΠΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΛΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΨΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ" .
  ΕΦΩ ΓΙΝΑΝΕ ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ ΕΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ .
  ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΗ PIAZZA NAVONA ΚΑΙ ΣΤΗ PIAZZA DEL POPOLO ,ΜΑΖΙ..
  ΕΝΑΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ,ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.
  ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ .
  ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΛΑΤΕΣ" ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ , ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟELLADA ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ .
  ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ-ΘΑΥΜΑ ,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ .
  ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.
  ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ, ΜΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΕ , ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗΣ.
  ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ;
  ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ .
  ΑΣΤΟ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΣΥΝΘΕΤΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή