Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ: ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΟΧΑΡΗ!!!

«ΤΟ 2014 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ 31 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ»!
·        «Νομίζουν ότι έχουμε αγελάδα που να βγάζει λεφτά αντί για γάλα;» 
·        «Στο υπουργείο οικονομικών μπαίνουν άνθρωποι άσχετοι αρκεί να είναι υπάκουοι. Ο Θεοχάρης είναι μηχανικός δεν έχει σχέση με τα οικονομικά»
·        «Σήμερα, ένα εκατομμύριο  Έλληνες είναι στα πρόθυρα τού να κλειστούν φυλακή ή και να αυτοκτονήσουν»
·        «Στη φορολόγηση του λαού επικρατεί η τρομοκρατία μαζί με αθλιότητα από πολλές υπηρεσίες»
·        «Μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις θα κατεβάσει ρολά στο 2014»
·        «Αντιμετωπίζουν τους πολύτεκνους σαν να είναι άτεκνοι»
·        «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια του, γι’ αυτό σέρνεται και ακολουθεί τους άλλους δύο»
·        «Για τον Σαμαρά ακούγεται ότι θα επανέλθει στο υπουργείο Οικονομικών»
Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο έμπειρος Οικονομολόγος– Φοροτεχνικός και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων κ. Μανούσος Ντουκάκης ξεσκεπάζει την εγκληματική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Παρομοιάζοντας τους Στουρνάρα-Θεοχάρη με τον Στάλιν και την …Βόρεια Κορέα αντίστοιχα, επισημαίνει ότι στο υπουργείο οικονομικών δεν χρειάζονται καν οικονομολόγοι αλλά υποτακτικοί της τρόικας που θα εκτελούν πειθήνια της εντολές της. Στα πλαίσια αυτά, το ΥΠΟΙΚ με απίστευτη φορολογική επιδρομή εξοντώνει τον λαό. Το 2014 η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, τονίζει ο κ. Ντουκάκης ενώ υπογραμμίζει ότι «ένα εκατομμύριο  Έλληνες είναι στα πρόθυρα τού να κλειστούν φυλακή ή και να αυτοκτονήσουν». Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Μανούσου Ντουκάκη δίνει το στίγμα αυτών που περιμένει τον ελληνικό λαό μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και αθλιότητας, χωρίς να παραλείπει να καυτηριάσει την απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδίας των εμπόρων κ.Κορκίδη να θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα που καταστρέφει τους εμπόρους!    

Το Σύνταγμα λέει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος  συμβάλλει στην οικονομία σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ισχύει αυτό σύμφωνα με τον τρόπο που φορολογείται σήμερα ο λαός;
Ντουκάκης: Όχι, δεν ισχύει, όπως και δεν ισχύουν πολλά άλλα πράγματα. Ούτε δημοκρατικές αρχές ισχύουν ούτε υπάρχει το δίκαιο που λέει το Σύνταγμα και που αναζητά ο φορολογούμενος όχι μόνο στην εφορία αλλά  -δυστυχώς- ακόμη και στα δικαστήρια.
Τελικά η φορολόγηση του λαού σε ποιο σύστημα βασίζεται κύριε Ντουκάκη;
Ντουκάκης: Πιστεύω ότι υπάρχει ένας ραγιαδισμός . Έχουν επανέλθει στην εποχή μας οι παλαιοί κοτζαμπάσηδες που υπήρχαν επί τουρκοκρατίας , χρησιμοποιούν τύπους και μεθόδους σταλινισμού και τίποτα για τον λαό δεν τους ενδιαφέρει για το δίκαιο, για το αν η επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί , αν μπορεί να πληρώσει τους φόρους  και ό,τι άλλο έχει σχέση με την πραγματικότητα. 
Ουσιαστικά υπουργός οικονομικών εμφανίζεται ο κ. Θεοχάρης. Αυτός έχει γνώσεις οικονομικών;
Ντουκάκης: Όχι, είναι μηχανικός αλλά στο υπουργείο οικονομικών συνήθως  μπαίνουν άνθρωποι άσχετοι αρκεί να είναι υπάκουοι. Να είναι υπάκουοι στην τρόικα, στις εντολές που τους δίνουνε και να ψηφίζουν νόμους που να ευνοούνται οι μεγάλοι φοροφυγάδες.
Όταν σε όλα τα κράτη του κόσμου και της ΕΕ λένε ότι στην Ελλάδα συντελείται γενοκτονία, γιατί συνεχίζουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα;
Ντουκάκης: Είναι ύποπτες οι προθέσεις της τρόικας και ακόμα πιο ύποπτα είναι αυτά που δέχεται και εφαρμόζει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Προ ημερών είπατε δημόσια να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σαμαράς. Τι διαφορετικό θα έκανε ο κ. Σαμαράς;
Ντουκάκης: Τον Αντώνη τον Σαμαρά τον έζησα ως υπουργό Οικονομικών παλαιότερα, πριν από 22 χρόνια, το ’92. Μπορώ να σας πω ότι ήταν καλός. Δεν πίστευε ότι με το «ολοκαύτωμα» στους φορολογούμενους Έλληνες θα πετύχει τίποτε. Σήμερα όμως, ένα εκατομμύριο  Έλληνες είναι στα πρόθυρα τού να κλειστούν φυλακή ή και να αυτοκτονήσουν. Κάθε μέρα έχουμε και νέες αυτοκτονίες . Η φορολογική δικαιοσύνη είναι «αλά καρτ» όπως λέει ο Τράγκας στις εκπομπές του και επικρατεί η τρομοκρατία μαζί με αθλιότητα από πολλές υπηρεσίες.
Δεν μου απαντάτε όμως για τον Σαμαρά. Γιατί δεν αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών; Μήπως γιατί δεν θέλει να αναλάβει ο ίδιος το κόστος;
Ντουκάκης: Δεν ξέρω. Πάντως από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 20 χρόνια. Εδώ, ο άνθρωπος αλλάζει μέσα σε 6 μήνες. Πάντως, τότε ως υπουργός ήταν καλός και είχα καλή συνεργασία μαζί του. Αν και λένε ότι θα επανέλθει στο υπουργείο Οικονομικών…

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΟΡΚΙΔΗ: «ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ»
Η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ από 26%-40,3% τι θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία;
Ντουκάκης: Τίποτε. Μόνο θα δημιουργήσει πλασματικά εισοδήματα. Για εμπόρους που ασχολούνται με παροχή υπηρεσίας, η φορολόγηση είναι με 26% μέχρι 50.000 ευρώ κέρδη. Και από 50.000 ευρώ + 1 ευρώ είναι 33%. Είναι τεράστια η φορολόγηση, αναγκάζονται οι επιχειρήσεις να κλείνουν και σύμφωνα με την δήλωση του Βασίλη Κορκίδη, του προέδρου της Ομοσπονδίας των εμπόρων, εντός ολίγου, μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις θα έχει κατεβάσει ρολά.
Εντός του 2014;
Ντουκάκης: Ναι, έτσι είπε ο Κορκίδης. Βέβαια, κατεβαίνει με τη ΝΔ. Άλλα τρελά πράγματα αυτά! Αυτοί που καταστρέφουνε τα μέλη της Ομοσπονδίας του αυτούς πάει να στηρίξει ως υποψήφιος! Είναι από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και δεν μπορεί να εξηγήσει κανένας. Επίσης, ενώ στους αγρότες τους μισθωτούς  και τους συνταξιούχους, η φορολογία είναι 22%  μέχρι 25.000 ευρώ, 32% μέχρι 42.000 ευρώ και από 42.000 ευρώ και πάνω είναι 42%!Δεν είναι μόνο άδικο αλλά φτάνει στα όρια του παραλογισμού.
--------------------------------------------------------------------
Η φορολόγηση των πολυτέκνων;
Ντουκάκης: Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν ούτε πολύτεκνοι ούτε αναγνωρίζονται τα παιδιά. Τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι άτεκνοι! 2.100 ευρώ είναι το αφορολόγητο για όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση.
Η κυβέρνηση μετά από όλα αυτά επιμένει ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση και είμαστε μπροστά στην ανάπτυξη. Πού το στηρίζει αυτό;
Ντουκάκης: Ρωτήστε τους ίδιους αλλά δεν το πιστεύει κανένας τους. Και οι ίδιοι που το λένε δεν το πιστεύουν.
Εσείς κύριε Ντουκάκη τι περιμένετε ότι θα έχουμε το 2014; Συνέχεια της κρίσης;
Ντουκάκης: Θα έχουμε μια πολύ άσχημη χρονιά δεδομένου ότι είναι το πρώτο έτος που πρέπει να επιστρέψουμε στην τρόικα και τους τοκογλύφους  23 δις ευρώ. Από πού θα τα βρούμε;
 Αυτά τα 23 δις είναι τα περίφημα 23 δις ευρώ που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στις τράπεζες ως εγγύηση το 2009; Τα οποία στη συνέχεια εισέπραξαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οι δικές μας τράπεζες. Κι έφτασε τώρα η ώρα να τα πληρώσει ο λαός;
Ντουκάκης: Για να βρεις άκρη με όσα έχουν κάνει πρέπει να ψάξεις ένα-ένα.
Εσείς το ψάξατε;
Ντουκάκης: Να σας πω. Έχω ένα πίνακα εδώ που λέει ότι  (κοιτάζει τον πίνακα), όχι, δεν είναι 23 δις ευρώ. Είναι 24,9 δις ευρώ  το κεφάλαιο και οι τόκοι είναι 6,3 δις δηλαδή σχεδόν 31 δις ευρώ!
Τα οποία πρέπει να τα δώσουμε στους τοκογλύφους;
Ντουκάκης: Ναι, πρέπει να τους τα επιστρέψουμε. Πού να βρεθούνε όμως αυτά τα χρήματα; Αγελάδα έχουμε που να βγάζει αντί για γάλα, λεφτά;  Κοντά στον νου κι η γνώση. Τόσος κόσμος που ταλαιπωρείται στα δικαστήρια είναι αδιανόητο. Δηλαδή στο Βέλγιο που είναι ίδια χώρα με μας, ίδιος αριθμός επιχειρήσεων,  είναι στα δικαστήρια λιγότερες από 100 υποθέσεις. Σε μας εκκρεμούν στα δικαστήρια 400.000 υποθέσεις. Όταν κατά μέσο όρο ταλαιπωρούνται 22-3 άτομα, δηλαδή ο σύζυγος , η γυναίκα του κι ένα παιδί του, σημαίνει ότι ένα εκατομμύριο κόσμος βρίσκονται στα διοικητικά δικαστήρια! Χώρια τα πολιτικά δικαστήρια, χώρια η ταλαιπωρία για τις κατασχέσεις… Δεν υπάρχει αρχή και τέλος.
Οι Τράπεζες τα τελευταία χρόνια πήραν 233 δις ευρώ και αυτά τα χρεώσανε όλα στον λαό. Το γνωρίζετε;
Ντουκάκης: Τα ακριβή ποσά δεν τα ξέρω, γνωρίζω όμως πως όσα πήρανε οι τράπεζες χρεωθήκανε στον ελληνικό λαό. Και αυτό δεν τους νοιάζει καθόλου.
Μπορούν να προσβληθούν όλα αυτά;
Ντουκάκης: Δεν ξέρω. Τα κάνουν με τέτοιες λαμογιές που δεν ξέρεις προς τα πού πάνε… Κανείς τους δεν δίνει αναφορά στον λαό, ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια του, γι’ αυτό σέρνεται και ακολουθεί τους άλλους δύο!
Εσείς είστε Πρόεδρος των φοροτεχνικών. Θα απεργήσει ο κλάδος σας;
Ντουκάκης: Ναι, θα απεργήσουμε διότι έχουν βάλει υπέρογκα πρόστιμα στους φορολογούμενους, διότι καθημερινά κλείνουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας του υπουργείου Οικονομικών και η συμπεριφορά του υπουργείου προς τους Έλληνες φορολογούμενους έχει σταλινικό στυλ.  Δηλαδή είτε Στάλιν έχουμε είτε Βόρεια Κορέα είναι το ίδιο πράγμα με Στουρνάρα και Θεοχάρη!
Ως φοροτεχνικοί μιλάτε με το υπουργείο Οικονομικών; Ζητάτε να σας δουν και να σας ακούν οι Στουρνάρας, Σταϊκούρας;
Ντουκάκης: Αυτοί ψηφίζουν ό,τι τους δώσουν, εμάς θα ακούσουν;  Έχουν καταστρέψει τα πάντα. Η οικοδομή έχει μειωθεί κατά 92% το 2013. Παλιά λέγανε ότι η κινητήριος δύναμη στην οικονομία της Ελλάδος είναι η οικοδομή διότι με αυτήν δουλεύουν 150 επαγγέλματα κ.λ.π. Τώρα, τίποτα απολύτως. Ούτε τους ενδιαφέρει ούτε τους καίγεται καρφάκι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ
Γεννήθηκε στα Χανιά στις 30/03/1946.
Έγγαμος με την φοροτεχνικό Βαρδαξή Αναστασία και πατέρας δύο παιδιών (Στελλίνα και Ιωάννα).
Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός - Πρόεδρος και Ιδρυτής της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.)
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Α’ Επιλαχών Βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές τον Οκτωβρίου του 2009 και, από τον Φεβρουάριο του 2012 Βουλευτής Β’ Αθήνας.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

- ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) της Βουλής
- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ και ιδρυτής στον «ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ» - ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ Ο.Ε.Ε. (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΠΙ 20 ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ.
- ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ E.F.E.( ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ )
- ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.
- ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ»
- ΙΔΡΥΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
- τ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Α.)
- τ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.)
- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
- Εισηγητής Φορολογικών Σεμιναρίων ανά την Ελλάδα (Σύλλογοι Λογιστών – Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους – Ενώσεις Φοροτεχνών Εξωτερικού (Τουρκία – Βουλγαρία – Βρυξέλλες κ.λ.π.)
"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου