Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ: «ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ»!

Από την ομιλία του Τσίπρα στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης Σύρου
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ  15.000 ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΘΕΙΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Μιαούλη της Σύρου χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη παρουσία Ομολογιούχων του Δημοσίου, όπου μεταξύ των άλλων παρευρέθη σύσσωμο το συντονιστικό όργανο των Κυκλάδων.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας  του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες  σε βάρος του Σαμαρά, ενώ είχαν αναρτηθεί και πανό με συνθήματα εναντίον του, επειδή ο πρωθυπουργός  προεκλογικά υποσχόταν δικαίωση των ομολογιούχων για να γυρίσει τελικά την πλάτη του στο δίκαιο αίτημά τους, για επιστροφή των κλαπέντων από το κράτος,  χρημάτων τους.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συντονιστικό όργανο των Ομολογιούχων ζήτησε συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα επειδή στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν τον Σαμαρά παρασυρόμενοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις του: «Σου ζητούμε συγγνώμη γιατί ψηφίσαμε Σαμαρά. Όπως αποδείχθηκε ήμασταν παγιδευμένοι από τα ψέματα του Πρωθυπουργού», υπογράμμισαν οι Ομολογιούχοι.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τίμησε τους Ομολογιούχους όχι μόνο με όσα δεσμεύτηκε να πράξει απέναντί  τους αλλά και με το γεγονός ότι έδωσε  το βήμα  του πρώτου ομιλητή στον Σταμάτη Άγα, συντονιστή των Ομολογιούχων στις Κυκλάδες.
Αναφορικά με όσα δεσμεύτηκε προς τους Ομολογιούχους ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ετοιμάσει πρόταση που θα σταλεί στον Σύλλογό τους και θα δημοσιοποιηθεί και με την οποία θα δίνεται λύση για την αποζημίωση και την επιστροφή των χρημάτων σε 15.000 οικογένειες ομολογιούχων».
Με όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι ομολογιούχοι στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δικαιωθούν για την εν ψυχρώ κλοπή που υπέστησαν οι αποταμιεύσεις τους. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος αθώων πολιτών από την ίδια την Πολιτεία το οποίο ολοκληρώθηκε με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι η κλοπή τους έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αναγκάζει τους κατατρεγμένους ομολογιούχους να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για δικαίωση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, αν κρίνουμε από τις αναφορές του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του, κυρίως δε στα σημεία που επικεντρώνεται η ουσία της πολιτικής του αντιπαράθεσης προς την κυβέρνηση Σαμαρά, φαίνεται να είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να αποκαταστήσει τους ομολογιούχους.
Ιδού μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα που σίγουρα αφορούσαν και τους ομολογιούχους:
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με
τον συντονιστή των
Ομολογιούχων για τις
Κυκλάδες κ. Σταμάτη Άγα
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων διέλυσαν την κοινωνία, λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό. Πάνω απ’ όλα όμως συρρίκνωσαν την ίδια την δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, καταπάτησαν την αξιοπρέπεια του λαού μας.

…Θα διευρύνουμε τη δημοκρατία μέχρι το σημείο που ο πολίτης να αισθάνεται ότι δεν παίρνονται αποφάσεις γι’ αυτόν χωρίς αυτόν. Θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην πολιτική, στην οικονομία και στην κοινωνία με τον άνθρωπο στο επίκεντρο».
Στο χέρι του Τσίπρα είναι να κάνει πράξη όσα δεσμεύεται και να μην τύχει του, του μίσους και της οργής που τρέφουν πλέον για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο οι ομολογιούχοι.

   

1 σχόλιο:

  1. Ψήφο μόνο σε αυτόν που ΠΡΙΝ από τις εκλογές θα αποκαταστήσει την ΑΔΙΚΙΑ που μας έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή