Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

Από την ημέρα υπαγωγής της χώρας μας στα Μνημόνια, παρακολουθούμε στην πατρίδα μας να παίζεται ένα κινηματογραφικό θρίλερ, όπου πρωταγωνιστές είναι πολιτικοί στο ρόλο στυγνών εγκληματιών που δολοφονούν και στη συνέχεια διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δηλαδή τη μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Επί τέσσερα χρόνια επιβάλλονται  στον Ελληνικό λαό λανθασμένες οικονομικές συνταγές, που έχουν όλες αποτύχει, αφού παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες αυτών των πολιτικών δολοφόνων, αυτές δεν οδηγούν ούτε σε ανάκαμψη, ούτε σε ανάπτυξη της οικονομίας μας. Αυτοί οι δοσίλογοι πολιτικοί εκτελεστές συμβολαίων, συνεργάτες - αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (koza nostrum), έχουν ένα και μοναδικό σκοπό! Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ημέτερους (βλέπε αποκρατικοποιήσεις με εξευτελιστικά τιμήματα της πραγματικής αξίας), αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των εξαθλιωμένων πολιτών, οι οποίοι θα την εκποιήσουν για ένα «κομμάτι ψωμί», προκειμένου να πληρώσουν τις «υποχρεώσεις τους» για να μην οδηγηθούν στη φυλακή. Τα παραπάνω επιφέρουν τη διάλυση της Ελλάδος και έτσι θα γίνει η εκχώρηση του τεραστίων αποθεμάτων ορυκτού μας πλούτου, από την επόμενη κυβέρνηση για να ξεπληρώσει το πλασματικό χρέος της χώρας απέναντι στους δανειστές –τοκογλύφους της τρόικας. Έχουν δε, το απύθμενο θράσος αυτά τα κυβερνητικά ερπετά να ισχυρίζονται πως εφαρμόζουν αυτές τις αποτυχημένες οικονομικές συνταγές των τροϊκανών, για «το καλό μας».
Στα Μνημονιακά χρόνια έχει ολοκληρωτικά καταπατηθεί το ελληνικό Σύνταγμα, έχει ευνουχισθεί η Δημοκρατία, έχει καταργηθεί ο Κοινοβουλευτισμός! Μετατρέπονται σε επαίσχυντους προδοτικούς Νόμους, «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» - εφεύρημα Σαμαρά – με τη μορφή της κατεπείγουσας συζήτησης στη Βουλή και περνούν με ισχνές πλειοψηφίες. Έτσι, εν ριπή οφθαλμού ξεπουλιέται η πατρίδα και δολοφονείται ο λαός της. Και πάντοτε το τυράκι στη φάκα για να τσιμπήσει ο λαός, είναι πως πρέπει να πάρει η χώρα τη Μνημονιακή δόση της τρόικας προκειμένου τάχατες, να πληρώσει η κυβέρνηση τις εσωτερικές της υποχρεώσεις!    
            Κατ΄ αυτόν τον τρόπο παίχτηκε την περασμένη Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής, το νέο κινηματογραφικό θρίλερ της εγκρίσεως από την τρόικα της δόσεως των 8,3 δις ευρώ, μέσω της ψηφίσεως του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό το πολυνομοσχέδιο – ταφόπλακα για την μεσαία αστική τάξη – ψηφίστηκε κατά το άρθρο ένα (1) που περιελάμβανε τις διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα και την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, από 152 αντιλαϊκούς βολεμένους βουλευτές και το άρθρο δύο (2) που περιελάμβανε τις διατάξεις για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ψηφίστηκε από 151. Υπέρ του εγκληματικού πολυνομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ το καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Την ψηφοφορία «σημάδεψε» το «παρών» του Νικήτα Κακλαμάνη στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου και η καταψήφιση του άρθρου 2 από τον ολετήρα πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και το «παρών» του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη.
            Ωστόσο, μετά από τις παραπάνω διαφοροποιήσεις στο πάλαι ποτέ λίκνο της Δημοκρατίας διαδραματίστηκαν θλιβερά γεγονότα που όμοιά τους δεν είχαν συμβεί ποτέ κατά το παρελθόν! Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ξεχνώντας πως είναι Πρωθυπουργός και ενεργώντας ως κομματικός κατσαπλιάς, με έντονα τα σημάδια του τρόμου και του πανικού, κατευθύνθηκε στο προεδρείο και αφού έγραψε ο ίδιος  τη δήλωση διαγραφής του βουλευτή του κόμματός του, Ν.Κακλαμάνη, την παρέδωσε στον Ι.Τραγάκη για να την αναγνώσει στην Ολομέλεια. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε μία δήλωση αποδοκιμασίας της στάσης του Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη για το «όχι» και το «παρών» αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε το “Πρώτο Θέμα”, αμέσως μετά την καταψήφιση του δεύτερου άρθρου από τον Απ. Κακλαμάνη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφάνταστα οργισμένος,  με πεζοδρομιακό λεξιλόγιο ως τρόφιμος χαμαιτυπείου, πλησιάζοντας τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και αρχαιότερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας, του είπε: «Είσαι το ίδιο πουστόγερος όπως ο συνονόματός σου». Υπονοώντας προφανώς, τον Νικήτα Κακλαμάνη!
            Αυτά τα γεγονότα, δείχνουν πως η μειοδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκεται πλέον, σε απόλυτη σύγχυση και παρουσιάζει μορφή πλήρους αποσύνθεσης. Η συγκυβέρνηση είναι ήδη θανάσιμα τραυματισμένη και στηρίζει την ύπαρξή της στην μεγαλοθυμία του Εθνοπροδότη Γιώργου Παπανδρέου και του περίγυρού του! Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι όμηρος των αδίστακτων ορέξεων του ανθρώπου που θυσίασε τον Ελληνικό λαό ως Ιφιγένεια προκειμένου να κερδίσει την εύνοια των Αμερικανο-Γερμανών επικυρίαρχών μας. Το ξέρουν λοιπόν,  Σαμαράς και Βενιζέλος πως όποτε θέλει το «παιντί» ρίχνει την Κυβέρνηση! Όμως ο Γιώργος δεν βρήκε τυχαία, ετούτη τη στιγμή το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο για να κάνει τον τσαμπουκά του! Ο Γιώργος καταψήφισε το σχετικό άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!!! Έστειλε δηλαδή, όχι μόνο μήνυμα στην συγκυβέρνηση αλλά και στις Τράπεζες, στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο! Τους είπε με άλλα λόγια: «Μάγκες είμαι και εγώ εδώ. Και να ξέρετε δεν παίζω. Θα πουλήσω ακριβά το τομάρι μου»!!!
            Οσονούπω, οδεύουμε σε πολύ σκληρές πολιτικές ημέρες, αντιπαραθέσεων και ανατροπών μέχρι τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Η συγκυβέρνηση καθημερινά κατακρημνίζεται στο βάραθρο της οργής του λαού. Τα ποσοστά της μειώνονται. Με τις παρούσες καταστάσεις γι΄ αυτούς δεν υπάρχει πολιτικό αύριο. Εκτός και αν επιλέξουν τη μόνη οδό μερικής πολιτικής σωτηρίας τους. Δηλαδή, να προσφύγουν σε τριπλές εκλογές – Εθνικές, ευρωπαϊκές, αυτοδιοικητικές – προκειμένου να εξασθενήσουν τη δυναμική της χαλαρής ψήφου των πολιτών, ευελπιστώντας, όχι σε φοβερά υπέρ τους αποτελέσματα, αλλά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα των προσεχών ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Εάν όμως, επιλέξουν να μην διεξάγουν ταυτόχρονα και Εθνικές εκλογές, ένας μόνο δρόμος τους μένει προκειμένου να περισωθούν. Η κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού και οι δόλιες και ανέφικτες υποσχέσεις. Έτσι, ο σύγχρονος «Μαυρογιαλούρος», ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός στη σύγχρονη πολιτική Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε «περιχαρής» μετά το προχθεσινό Eurogroup: «Υποφέραμε αλλά τώρα γεννιέται μια νέα, ισχυρότερη Ελλάδα». Που τα πουλάει αυτά ο πολιτικός τσαρλατάνος; Νομίζει ακόμη πως απευθύνεται σε χαχόλους; Αρκεί να δούμε πως για να πάρουμε τα 8,3 δις ευρώ και αυτά τμηματικά – μας υποβάλει η τρόικα στο βασανιστήριο της σταγόνας - θα πρέπει να γίνουν μερικά από τα παρακάτω και για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στο προχθεσινό Eurogroup:
εντεκάμισι χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο
επέκταση ενιαίου μισθολογίου
κυνήγι για την είσπραξη οφειλών
λεηλασία του Εθνικού πλούτου
διάλυση της ΔΕΗ και ίδρυση μικρότερης
ξήλωμα διευθύνσεων και υπηρεσιών
νόμος για υπαίθριο εμπόριο
εξάλειψη διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση
περικοπή επικουρικών συντάξεων με την ενοποίηση των Ταμείων
περικοπή στην χρηματοδότηση των κομμάτων
Συνεπώς, ποια άλλη επιβεβαίωση χρειαζόμαστε για το τι μας περιμένει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τους 151 και 152 Εθνοπροδότες; Τι θα πράξει ο Ελληνικός λαός; Θα υπομείνει τον εξευτελισμό το δικό του και της οικογένειάς του; Θα δεχτεί την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών του; Θα περιμένει να του δώσουν και το σχοινί που θα κρεμαστεί ή θα επαναστατήσει για να μην προλάβουν να τον κρεμάσουν;

 "Ελεύθερη Ώρα"


1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς, τα πράγματα δείχνουν ότι πολλοί Έλληνες ξύπνησαν και αυτό πιστεύω ότι θα φανεί στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή