Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ! ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΑΣ ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ!!! ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ;

Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, ένας άνθρωπος κατάφερε με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης να αναγνωριστεί ως "ουδέτερο φύλο".
Ο Αυστραλός ακτιβιστής Μέι Γουέλμπι Νόρι δηλώνει πλέον πολύ "ευτυχισμένος" αφότου το Εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας τον δικαίωσε στην προσφυγή του.
Το Εφετείο απεφάνθη ότι "κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από κάποιον, που δεν θέλει να είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα, να είναι ένα ον ουδέτερο".
Ο Νόρι, πλέον, απέκτησε νομική αναγνώριση στο δικαίωμά του να μην ταυτίζεται, ούτε με το ανδρικό, ούτε με το γυναικείο φύλο, ανατρέποντας τον ισχύοντα νόμο ότι όλοι ανεξαιρέτως στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου θα πρέπει να αναγράφονται με το ένα ή με το άλλο φύλο.
Η υπόθεση της διακαούς επιθυμίας του Νόρι να είναι ένα "ον ουδέτερο" επίσημα, ξεκίνησε το 2010 όταν η κυβέρνηση τού αναγνώρισε το δικαίωμα να αναγράφεται στα πιστοποιητικά του ότι είναι "απροσδιορίστου γένους" (sex not specified).
Ωστόσο, έναν μήνα μετά την αρχική απόφαση, ο Νόρι έλαβε επιστολή από το Ληξιαρχείο, στην οποία αναφερόταν ότι "έγινε λάθος και δεν γίνεται να είναι γένους ουδετέρου".
Κατά την εκδίκαση της έφεσης, ο Νόρι δικαιώθηκε τελεσίδικα.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου