Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΡΙΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

* Σοκάρουν τα στοιχεία για τη διαβίωση εκατομμυρίων Ελλήνων
Του Μάκη Βραχιολίδη
Ο κύριος Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες»,  «να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500 ευρώ. Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι συμφώνησε να δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία.
- Να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία και να κηρύξει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη».
Ο δε Πάνος Καμμένος δήλωσε απερίφραστα ότι το Πολυνομοσχέδιο «είναι ξεκάθαρα ένα άλλο μνημόνιο που περιλαμβάνει καταστροφικές διατάξεις για την οικονομία»!
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Το success story του Σαμαρά σύρει τη χώρα σε ένα ακόμη μνημόνιο που θα προκαλέσει ακόμη πιο βαθιά ύφεση στην οικονομία, στον δε λαό θα επισωρεύσει μεγαλύτερα δεινά!
Η κυβέρνηση Σαμαρά και των υποτελών της ΕΕ –τοκογλύφων αλυσοδένουν χειρότερα τους πολύπαθους ‘Έλληνες πολίτες στα δεσμά των δυναστών τους.
Δείτε λοιπόν πόσο επιβαρύνεται η ζωή του λαού με την ψήφο των βουλευτών στο Πολυνομοσχέδιο:
ΦΠΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ 2 ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Τα 10 ευρώ που κατέβαλαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ως προκαταβολή με την κατάθεση της περιοδικής δήλωσης του ΦΠΑ, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα  να αποπληρώνουν σε δόσεις το χρέος τους στην εφορία, τώρα τους αποστερείται αυτή η δυνατότητα. Η κυβέρνηση βάζει πιο βαθιά το μαχαίρι στους ελεύθερους επαγγελματίες και δη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τέλος, τα 10 ευρώ προκαταβολή! Οι φορολογούμενοι πλέον υποχρεούνται να πληρώνουν το ΦΠΑ  σε δύο ισόποσες δόσεις. Εάν δηλαδή οφείλουν με την κατάθεση της περιοδικής δήλωσης, 3.000  ευρώ ΦΠΑ πρέπει να καταβάλουν άμεσα 1.500 ευρώ!. Σε διαφορετική περίπτωση γράφονται στη μαύρη λίστα!!!
ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Το Πολυνομοσχέδιο φέρνει δραστική μείωση στις επικουρικές συντάξεις όχι μόνο στους νέους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν με βάση το ανταποδοτικό σύστημα που θα προκύπτει από «ατομικές μερίδες», αλλά και στους «παλαιούς» και νυν συνταξιούχους. Σε πρώτη φάση επέρχεται η κατάργηση,  των 24, σε σύνολο 96 κοινωνικών πόρων. Η εξέταση και των υπόλοιπων 72 πόρων μέχρι το τέλος του έτους, όπως κατέστησε σαφές ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα Ταμεία κύριας σύνταξης, στα οποία θα προκριθεί η σταδιακή κατάργηση των πόρων, θα επεκτείνει ραγδαία τις οικονομικές επιπτώσεις της μείωσης εσόδων από αυτήν την πηγή και στο ποσό της κύριας σύνταξης, επιταχύνοντας ταυτοχρόνως και την ενοποίηση των φορέων.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
Στη μισθολογική κλίμακα των εργασιακών αρχίζουν να διαμορφώνονται μόνο δύο πόλοι, αυτός των κατώτατων ορίων χωρίς προσαυξήσεις και ο δεύτερος των υψηλών αμοιβών. Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση για «διατήρηση του θεσμού των τριετιών», είναι δεδομένο ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης των τριετιών.  Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυροποίηση των μισθολογικών άκρων με την κατάργηση του μέσου μισθού και την επέκταση σε ακόμη περισσότερους μισθωτούς των κατώτατων ορίων που λαμβάνει ένας νεοπροσλαμβανόμενος εργαζόμενος.
ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΔΕΗ!
Πέντε ευρώ ανά μεγαβατώρα ακριβότερο θα έρχεται το ρεύμα στους καταναλωτές το 2014 όπως προκύπτει από τις διατάξεις για την εξάλειψη του ελλείμματος του λογαριασμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο. Το τέλος στη χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) καθορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ήδη από την 1η Απριλίου προχωρά σε υπερδιπλασιασμό του για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών. Για τους οικιακούς καταναλωτές το τέλος σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ αυξάνεται κατά 114 % (από 20,8 σε 44,42 ευρώ ανά μεγαβατώρα), για τις αγροτικές χρήσεις 150 % (από 7,33 σε 18,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα), κλπ.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Με το Πολυνομοσχέδιο άνοιξε το …παράθυρο για την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου!

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ
Θα ξεχάσουμε όσα ξέραμε για το πώς ψωνίζουμε γάλα και ψωμί. Ψωμί με το ζύγι και γάλα που οδηγεί στη σταδιακή  εκμηδένιση της κτηνοτροφικής παραγωγής. 

ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!
 Οι βουλευτές της συμφοράς δεν ξέρουν ούτε και αυτοί τι ψήφισαν. Μέσα σε λιγότερο από 2 μέρες έπρεπε να διαβάσουν 223 σελίδες και να αποφασίσουν θετικά για 264 καταργούμενες διατάξεις! Με το…μαχαίρι στο λαιμό είναι δυνατόν να ψήφισαν υπέρ του συμφέροντος της χώρας; Όχι βέβαια! Ψήφισαν νέτα-σκέτα όπως ο… αδιάβαστος Χρυσοχοϊδης: δεν διάβασαν καν το Πολυνομοσχέδιο! 

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη διαβίωση εκατομμυρίων Ελλήνων
Το RE+D Magazine δημοσίευσε στοιχεία για το πώς διαβιώνουν εκατομμύρια Έλληνες, τα οποία κυριολεκτικά σοκάρουν.
Περίπου 3 εκατ. πολίτες της χώρας ζούσαν το 2012 σε σπίτια με μη επαρκή θέρμανση (περισσότερα κατά περίπου 1,1 εκατομμύριο σε σχέση με το 2007), ενώ, παράλληλα, περίπου 265.000 πολίτες δεν είχαν επαρκή υδραυλική εγκατάσταση και περίπου 200.000 πολίτες δεν διέθεταν επαρκή ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις συνθήκες στέγασης των ελληνικών νοικοκυριών το 2012 (εισοδήματα 2011):
*Το 15,6% του συνολικού πληθυσμού της χώρας αντιμετώπιζε το 2012 στενότητα χώρου στην κατοικία του, ενώ τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 23,9% και 13,2%. Τα ποσοστά για το 2007 (εισοδήματα 2006) ήταν 21,5%, 25% και 20,5%, αντίστοιχα.
*Το 1,8% του συνολικού πληθυσμού διαβιούσε σε κατοικία µε µη επαρκή ηλεκτρολογική εγκατάσταση (τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 5,7% και 0,8%). Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 5,5%, 8,2% και 4,8%, αντίστοιχα.
*Το 2,4% του πληθυσμού το 2012 διαβιούσε σε κατοικία µε µη επαρκή υδραυλική εγκατάσταση (τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 9,6% και 0,3%).Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 7,5%, 11,7% και 6,4% αντίστοιχα.
*Το 74,1% του συνολικού πληθυσμού διέθετε κεντρική θέρμανση στην κατοικία του (τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 63,6% και 77,1%).Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 71,8%, 53,8% και 76,6%, αντίστοιχα.
*Το 26,8% του συνολικού πληθυσμού διαβιούσε σε κατοικία που ήταν ανεπαρκώς ζεστή κατά τη διάρκεια του χειμώνα (τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 36,2% και 24,1%). Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 17,2%, 26,7% και 14,7%, αντίστοιχα.
*Το 34,9% του συνολικού πληθυσμού διαβιούσε σε κατοικία που δεν ήταν επαρκώς δροσερή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 49,4% και 30,8%). Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 31,2%, 39,4% και 29%, αντίστοιχα.
*Το 14,5% του συνολικού πληθυσμού δήλωνε πολύ ικανοποιημένο από την κατοικία του (τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 9,2% και 16%). Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 18,2%, 11,8% και 19,9%.
*Το 3,8% των νοικοκυριών δήλωνε μεγάλη δυσκολία πρόσβασης σε παντοπωλείο/ super market, το 5,4% σε τράπεζα, το 4,5% σε ταχυδρομείο, το 4,8% σε μέσα μαζικής μεταφοράς, το 4,4% σε υπηρεσίες υγείας και το 1,8% σε σχολεία. Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 3,7%, 9,9%, 7,8%, 5,1%, 7,2% και 4,3%, αντίστοιχα.
*Το 2,3% των νοικοκυριών θα αναγκαζόταν να αλλάξει κατοικία, ενώ το 11,5% προγραμμάτιζε να αλλάξει κατοικία εντός του εποµένου εξαµήνου. Για το 2007 δεν υπήρχε ο αντίστοιχος διαχωρισµός μεταξύ των δύο κατηγοριών.
*Το 19,5% του συνολικού πληθυσμού το 2012 άλλαξε κατοικία κατά την προηγούμενη πενταετία για λόγους που σχετίζονταν µε την κατοικία (τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 30,2% και 16,2%). Τα ποσοστά για το 2007 ήταν 38,4%, 33,2% και 39,8%, αντίστοιχα, και αφορούσαν σε αλλαγή κατοικίας κατά την προηγούμενη διετία.

 "Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο:

  1. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!! ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ SUCCESS STORY, ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ (ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ!! ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή