Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΒΙΝΤΕΟ

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών στα κόμματα και τα ΜΜΕ, αποκαλύφθηκε, χθες, ότι τον Απρίλιο του 2005, η τράπεζα Πειραιώς είχε χορηγήσει στην εφημερίδα «Κήρυκας» που εκδιδόταν στα Χανιά και ήταν συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη, δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, χωρίς καμία εξασφάλιση και χωρίς...

να έχει πληρωθεί ούτε μία δόση!
Σε ερώτηση μάλιστα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Σαντορινιού, ο εξεταζόμενος μάρτυρας και νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Πουλόπουλος, απάντησε ότι «να μην έχει πληρωθεί τίποτα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είναι λογικό».
Με άλλα λόγια παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι εκείνοι που χορήγησαν το εν λόγω δάνειο και εκείνοι που επί έντεκα σχεδόν χρόνια (καταγγέλθηκε μόλις το Δεκέμβριο του 2015), δεν φρόντιζαν για την είσπραξή του έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα στην κακουργηματική του μορφή, σε βάρος των μετόχων της τράπεζας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα όταν χορηγήθηκε το επίδικο δάνειο (28 - 4 - 2005) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η εταιρεία παρουσίαζε τότε σωρευτικές ζημιές άνω των 200.000 ευρώ, ενώ ο «Κήρυκας» δύο μήνες αργότερα έκλεισε και συγκεκριμένα το τελευταίο φύλλο κυκλοφόρησε στις 29 - 6 -2005.
Τότε είχε γραφτεί - χωρίς να διαψευστεί - ότι το 80% των μετοχών της «Κήρυξ ΑΕ» ανήκε στον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και το 20% στον Στέλιο Νικηφοράκη, ο οποίος ήταν διευθυντής της εφημερίδας επί 19 χρόνια (1985-2004).
Και επειδή ο κ. Πουλόπουλος - όπως απάντησε χθες στη Βουλή  -δεν γνώριζε λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση αφού την εποχή εκείνη δεν εργαζόταν στην Πειραιώς, μήπως πρέπει να δοθεί δημοσίως κάποια απάντηση από την τράπεζα και από την «αγία οικογένεια»;
Οι στενές σχέσεις πολιτικών και τραπεζιτών αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον τους διαπλεκόμενους...

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΕΣΤΟΥΝ.
    ΕΓΩ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ !

    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ !

    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΥΡΟΣ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ !!!

    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμύνεσθαι περί ΠΑΡΤΗΣ,όπως όχι μόνον οι εικονιζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και ο κοντορεβιθούλης εκεί;
    μπράβο μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή