Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΙΝΩΝ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΝΕΚΡΟΙ! ΒΙΝΤΕΟ.

Περισσότεροι από 30 τραυματίες στο Μπάρι - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Σηκώθηκα και αντίκρισα την κόλαση» - Ανασύρθηκε ζωντανό ένα...

7χρονο παιδί 

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ιταλία μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Μπάρι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30.

Ήταν περίπου 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) όταν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά ενώ ταξίδευαν με 100 χλμ. την ώρα σε μονή σιδηροδρομική γραμμή βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των περιοχών Ρούβο και Κοράτο, σκορπώντας το θάνατο ανάμεσα στους δεκάδες επιβατών.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες, ασθενοφόρα, την ώρα που ακόμα αναζητούνται εγκλωβισμένοι ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο για βλάβη στο σύστημα ελέγχου. 

Αρχικά τα ιταλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δέκα νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε δραματικά με την πάροδο του χρόνου, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμα πιο τραγικός.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε ζωντανό ένα επτάχρονο παιδί, το οποίο αεροδιακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Μπάρι.

Ο αντιπρόεδρος της επαρχίας Μπατ (Μπαρλέττα-Άντρια-Τράνι), Τζουζέπε Κοράντο, είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν 20 θύματα. Τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Χρειαζόμαστε αίμα ομάδας 0 στα νοσοκομεία της Άντρια και του Μπαρλέττα. Η ζωή ενός παιδιού επτά ετών δεν κινδυνεύει».

«Σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση, κάποια από τα βαγόνια έχουν διαλυθεί εντελώς και οι διασώστες ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια, πολλοί από αυτούς είναι τραυματισμένοι», δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής αστυνομίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ενημερώθηκε άμεσα για το δυστύχημα και διέκοψε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Μουσείο των Επιστημών και Τεχνολογίας στο Μιλάνο, επιστρέφοντας στη Ρώμη για να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

«Χρειάζεται να καταλάβουμε τους υπευθύνους και δεν θα σταματήσουμε αν δεν ξεκαθαρίσουμε απόλυτα αυτό που συνέβη», είπε ο Ρέντσι.

«Πρόκειται για καταστροφή, σαν να συνετρίβη αεροπλάνο», ήταν το σχόλιο του δημάρχου του Κοράτο στην Απουλία, Μάσιμο Ματζίλι, αναρτώντας φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας.






«Ήταν τρομακτική σκηνή, απίστευτη», είπε ένας αστυνομικός ο οποίος επιχειρούσε μαζί με διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο άνδρας που έφτασε ανάμεσα στους πρώτους, πρόσθεσε: «Είδα νεκρούς, άλλους που ζητούσαν βοήθεια, και ανθρώπους να κλαίνε. Ήταν η πιο άσχημη σκηνή της ζωής μου».

Με τις τοπικές αρχές συνεργάζονται άνδρες της πυροσβεστικής από το Μπάρι, το Μπαρλέτα, το Κοράτο, ενώ έχουν σπεύσει στο σημείο πολλά ασθενοφόρα, καραμπινιέρι, η δημοτική αστυνομία της Άντρια και η αστυνομία σιδηροδρόμων της Απουλίας και Μπαζιλικάτα, καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών.

Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποίησαν έκκληση για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ καλούνται οι πολίτες σε εθελοντική αιμοδοσία.

«Σηκώθηκα όρθιος και αντίκρισα την κόλαση», λέει ένας από τους διασωθέντες

Συντετριμμένος είναι ο δήμαρχος του Κοράτο, Μάσιμο Ματζίλι, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο εξήγησε πως «ήταν το τρένο των οικογενειών μας».

Όπως εξήγησε, σε όλους τους τραυματίες έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ εξέφρασε φόβους για περισσότερους νεκρούς.

Ένας άνδρας με αγωνία περιμένει νεότερα για την κατάσταση του εγγονού του, ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα δύο τρένα της ιδιωτικής εταιρίας Ferrovie Nord Barese.

«Ο εγγονός μου επέστρεψε προ ημερών στην Ιταλία από την Ιαπωνία όπου βρισκόταν ένα χρόνο για σπουδές. Ελπίζω να μου πουν ότι έχει σωθεί», είπε

Την ίδια στιγμή, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τις μεταφορές, Τζοβάνι Τζανίνι τόνισε πως οι διασώστες παραμένουν στο σημείο με την ελπίδα ενώ ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια να ακούσουν φωνές εγκλωβισμένων για να τους ανασύρουν.  

Όλα αυτά, ενώ καθίσματα και τμήματα βαγονιών έχουν εκτοξευθεί στον ελαιώνα της περιοχής.


«Πού είναι η κόρη μου; Σας παρακαλώ δείξτε την μου», ήταν τα γεμάτα γωνία λόγια μίας γυναίκας όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Μπαρλέτα, αναζητώντας την κόρη της.

«Πήγα στο νοσοκομείο του Κοράτο, μετά σε εκείνο της Άντρια. Πείτε μου πού είναι και αν είναι καλά», φώναζε η μητέρα, η οποία τελικά ενημερώθηκε πως η κόρη της είναι τραυματισμένη.

«Ο πατέρας μου είναι σε αυτό το τρένο. Στο νοσοκομείο δεν ξέρουν τίποτα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Θέλω να παραμείνω ψύχραιμη. Δεν έχω νεότερα. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό», δήλωσε με «σπασμένη» φωνή μία γυναίκα στις τηλεοπτικές κάμερες των συνεργείων που έχουν κατακλύσει την περιοχή καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις.
«Πήγα ξυπόλητη κάτω από τα συντρίμμια. Έσκαψα ανάμεσα στις λαμαρίνες και κατάφερα να σώσω τον σύζυγό μου. Είδα ανθρώπους κομματιασμένους», ήταν η δραματική περιγραφή μίας γυναίκας που κατάφερε να επιβιώσει από τη σφοδρή σύγκρουση.

Ένας ακόμα διασωθέντας εξήγησε σε δημοσιογράφους πως άκουγε μουσική την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα και «ξαφνικά έπεσα στο δάπεδο. Είδα ακόμα και έναν ελεγκτή στο δάπεδο. Ήταν πολύ άσχημο. Κατάφερα να βγω έπειτα από πέντε λεπτά. Όταν σηκώθηκα όρθιος αντίκρισα την Κόλαση».


Την ίδια στιγμή, ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες που μεταφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα, αναφέροντας πως μία μητέρα και η κόρη της σκοτώθηκαν αγκαλιασμένες!

Παράλληλα, ένα ανήλικο αγόρι ανασύρθηκε νεκρό, όπως και ένας εκ των μηχανοδηγών, ενώ δεν είναι ακόμα δυνατή η αναγνώριση των υπόλοιπων θυμάτων.












Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου