Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!!! ΞΕΝΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ!!! Η ΕΛΛΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΞΙΠΑΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ....

Επίσημα πλέον η Ελλάδα μπορεί να θεωρείται χώρα προτεκτοράτο των δανειστών της. Με την αναθεώρηση  του Συντάγματος που ετοιμάζει η τρόικα, θα αλλάξει και η επίσημη ονομασία της από «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» σε «ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»…

Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να νομίζει πως η τρόικα, που μπορεί να περνά στη Βουλή όποιο νόμο επιθυμεί, θα άφηνε το υπάρχον Σύνταγμα να της δημιουργήσει προβλήματα!

Για πρώτη φορά μετά την κατοχή όταν δημοσιευόταν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις των Γερμανών στρατιωτικών διοικητών, δημοσιεύτηκε στο ελληνικό ΦΕΚ, απόφαση την οποία υπογράφουν ξένοι πολίτες. 

Κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ούτε επί χούντας, ούτε με την κυβέρνηση Παπαδήμου όπου κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα.

Πρόκειται για την απόφαση της Επιτροπής Επιλογής των μελών του ΤΧΣ την οποία υπογράφουν ο ιταλός πρόεδρός της, και τα μέλη της δύο σουηδοί μία ουγγαρέζα και δύο έλληνες.

Τα μέλη της επιτροπής θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι (ειδικών θέσεων).

Η αποζημίωση του Προέδρου της Επιτροπής ορίζεται στα δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά συνεδρίαση ενώ των υπολοίπων μελών της Επιτροπής στα χίλια (1.000) ευρώ ανά συνεδρίαση.

Τα μέλη της Επιτροπής, όπως και τόσοι άλλοι, φυσικά δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός από περιπτώσεις δόλου ή βαριάς αμέλειας.

Επί κυβέρνησης λοιπόν, του «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», στο ΦΕΚ 1964/Β/30-6-2016 δημοσιεύτηκε η απόφαση  με αριθμό 9/1/17.5.2016, της Επιτροπή Επιλογής των μελών του ΤΧΣ με θέμα :

«Θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.»

Την απόφαση υπογράφουν οι παρακάτω:

Ο Πρόεδρος

FRANCESCO PAPADIA (Ιταλία)

Τα Μέλη

NYBERG LARS(Σουηδία)

PETER YNGWE (Σουηδία)

JULIA KIRALY (Ουγγαρία)

PANAGIOTIS DOUMANOGLOU (Ελλάδα)

EMILIOS AVGOULEAS (Ελλάδα)

Το βιογραφικό των μελών της επιτροπής μπορεί να το διαβάσει κανείς στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ενώ η ίδια εφημερίδα κάνει αναφορά και στην συγκεκριμένη απόφαση.

Στην αρχική σύνθεση της επιτροπής συμμετείχε ο Eric Rajendra του Emmanuel ο οποίος όμως παρατήθηκε και στην θέση του με την απόφαση με αριθμό Γ.Δ.Ο.Π. 0000495 ΕΞ 2016/Χ.Π. 754 του Ευκλείδη Τσακαλώτου διορίστηκε ο Lars Nyberg του Erik.

Σύμφωνα με το ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ, η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από έξι (6) ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, εγνωσμένου κύρους και ακεραιότητας, εκ των οποίων τρεις (3), συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, υποδεικνύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας αντίστοιχα, δύο (2) από τον Υπουργό Οικονομικών και ένας (1) από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ανωτέρω πέντε (5) θεσμοί και αρχές διαθέτουν από έναν παρατηρητή στην Επιτροπή.

Η Επιτροπή από την ίδρυσή της αποτελείται από τέσσερεις ξένους και δύο έλληνες.

Αυτό σημαίνει πως είτε το Υπουργείο Οικονομικών είτε η ΤτΕ, πρότειναν έναν ξένο για να συμμετέχει στην Επιτροπή…

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ (Ν.3864/2010ο οποίος ανάλογα με τα κέφια των δανειστών, έχει υποστεί μέχρι σήμερα 21 τροποποιήσεις. Ο νόμος όπως ισχύει σήμερα βρίσκεταιεδώ.

Η Επιτροπή αναφέρεται για τις δραστηριότητές της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος όταν απαιτείται. Αντίγραφο της αναφοράς κατατίθεται στο Euro Working Group.

Για να συγκροτηθεί η Επιτροπή, σχετικές οι επιστολές που εστάλησαν από τους  δανειστές είναι οι παρακάτω:

  • Την αρ. L/MD/15/694/28.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

  • Την από 28.12.2015 επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

  • Την αρ. 3672/23.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον Υπουργό Οικονομικών.

  • Την αρ. 281/11.12.2015 επιστολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

  • Την αρ. 6564301/18.12.2015 επιστολή του Προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (Euro Working Group) προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την συγκεκριμένη απόφαση ορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει  αξιολόγηση του Προέδρου και των μελών του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία με την σειρά τους θα επαναξιολογήσουν τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Λόγω λοιπόν της απόφασης αυτής, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους έλληνες τραπεζίτες γιατί κατάλαβαν πως λίγα είναι ακόμα τα ψωμιά τους.

Ότι άρπαξαν μέχρι σήμερα, άρπαξαν, κατάφεραν να υπάρχουν σήμερα μόνο τέσσερεις τράπεζες στην χρεωκοπημένη Ελλάδα, από εδώ και πέρα τις διοικήσεις των τραπεζών θα τις αναλάβουν ξένοι.

Θα έπρεπε οι έλληνες τραπεζίτες να διαβάσουν στην ελληνική ιστορία, πως συμπεριφέρθηκαν στην κατοχή οι Γερμανοί στους συνεργάτες τους.

Πλέον η τρόικα δεν τους έχει ανάγκη, ενώ μπορεί να βγάλει στη φόρα και κανένα «σκανδαλάκι» και να τους στείλει ακόμα και στην φυλακή αν υπάρξουν αντιδράσεις.

Οι έλληνες τραπεζίτες προσπαθούν με διάφορα δημοσιεύματα στα τραπεζοθρεμμένα ΜΜΕ, να πείσουν πως είναι «άγιοι άνθρωποι» ενώ οι ξένοι που θα έρθουν θα πάρουν τα σπίτια των ελλήνων.

Too late…

Κάνουν λάθος στο ΒΗΜΑ που αναφέρονται σε «καθεστώς Τσίπρα». Αυτή την στιγμή αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μία εκκαθάριση των πατροπαράδοτων ελληνικών τζακιών είτε μέσω σκανδάλων είτε μέσω χρεοκοπιών, για να έρθουν στην συνέχεια οι ξένοι να κυριαρχήσουν.

Λίγα από τα μεγάλα ελληνικά τζάκια θα επιβιώσουν και αυτά υπό όρους.

Μόλις ο Αλέξης τελειώσει την δουλειά του είναι προφανές πως θα έχει την μοίρα που θα έχουν και οι τραπεζίτες.

Το μεγάλο πλιάτσικο βέβαια θα γίνει με το νέο υπερταμείο, όπου και εκεί ξένοι θα έχουν τον έλεγχο της διοίκησης του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του  Αλέξη, για την μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς γι αυτόν, το δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα, που σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την διεξαγωγή του, παράγει νομικά αποτελέσματα, γεγονός που έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνεπώς κάθε έλληνας πολίτης και ιδίως οι δικαστές υποχρεούνται και όχι απλώς δικαιούνται, να μην εφαρμόζουν νόμους που είναι αντίθετοι στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2016/07/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου