Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ! ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. ΝΥΧΤΑ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...

Έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας του από τους πραξικοπηματίες - Προανήγγειλε κάθαρση στον τουρκικό στρατό

Εν μέσω αποθέωσης και θερμών χειροκροτημάτων έφτασε στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε, περιστοιχισμένος από ένα πλήθος υποστηρικτών του, να βγαίνει από το...

αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε βαριά τιμωρία για τους πραξικοπηματίες λέγοντας: «Υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης από μια μικρή πλειοψηφία, το παράλληλο κράτος. Υπήρξε μια προδοσία και οι προδότες θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα», σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε πολύ έντονο ύφος. 
Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε σαφές μήνυμα πως η Τουρκία έχει κυβέρνηση εκλεγμένη με τις ψήφους του λαού και προανήγγειλε ότι θα διώξει από τον τουρκικό στρατό τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις με το παράλληλο κράτος.
Ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε βήμα απελπισίας το πραξικόπημα. «Τα F16 τα πήραμε για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας και τώρα εμποδίζουν τις πτήσεις και στρέφονται εναντίον μου. Βομβάρδισαν το σημείο στο οποίο βρισκόμουν. Νόμιζαν ότι ήμουν εκεί, αλλά είχα φύγει».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως ο στρατός δεν ελέγχει την Τουρκία. «Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και είμαστε όλοι στα καθήκοντά μας», πρόσθεσε.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου