Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ! ΤΡΕΜΕΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΚΑΙ...ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ! ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ...

Καιρός ήταν ο ΠΑΟΚ να φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα και να χτυπήσει (επιτέλους) τίτλους! Αυτό τουλάχιστον δεχίνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα από τις μεταγραφές και το ολοκληρωμένο ρόστερ της ομάδας...

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί από το gazzetta.gr:
Με την απόκτηση του Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των μεταγραφών. Τα επτά νέα πρόσωπα, μπορεί ως τις 31 Αυγούστου να γίνουν εννιά ή δέκα, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό…
Τέτοια εποχή πέρσι, παρότι στη θέση του αθλητικού διευθυντή υπήρχε ο Φρανκ Άρνεσεν, υπήρχε μόνον ένα νέο πρόσωπο, ο Ρόμπιν Όλσεν, και ουδείς άλλος από τους νέους ποδοσφαιριστές. Φέτος υπάρχουν επτά νέοι παίκτες σε θέσεις-κλειδιά κι αυτό από μόνο του κάτι λέει… Λέγεται οργάνωση (λέξη-φετίχ στη φετινή προετοιμασία) και προγραμματισμός.
Το τελευταίο, χρονικά, μεταγραφικό απόκτημα, ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, ενθουσίασε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο Ανδαλουσιάνος χαφ κουβαλάει ένα «βαρύ» βιογραφικό για τα δεδομένα της Ελληνικής Σούπερ Λιγκ, είναι ένα κανονικό «εξάρι», που «σκοτώνει και τη μάνα του», αλλά κυρίως ένας αμυντικός μέσος με εκείνα τα χαρακτηριστικά, την εμπειρία και την ποιότητα, που ήθελε ο Βλάνταν Ίβιτς για την συγκεκριμένη θέση.
Ο Σέρβος βλέπει να έχουν καλυφθεί πολλά από τα κενά του ρόστερ και προς το παρόν ο ΠΑΟΚ δεν θα προχωρήσει σ’ άλλη μεταγραφική κίνηση. Αυτό λέει η λογική. Ο πρώτος γύρος «κλείδωσε» με τους Μάτος, Σάχοβ, Κάμπος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Μπρκιτς, Κάνιας. Προστέθηκαν,  επιτέλους, στο ρόστερ της ομάδας ταχύτητα, τεχνική και εμπειρία.
Κι αν θέλουμε να το πάμε λίγο παρακάτω, αυτό που δείχνει μέχρι τώρα στο Οστερμπεκ, η ομάδα του Ίβιτς είναι ότι δουλεύει, ήρεμα, απλά σωστά και μεθοδικά.
φετινός ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι «γεμάτος» σ’ όλες σχεδόν τις θέσεις. Ας δούμε τι υπάρχει και όχι τι δεν υπάρχει…
Τρείς διεθνείς τερματοφύλακες (Γλύκος, Βελλίδης, Μπρκιτς) θα παλέψουν σκληρά για τη θέση του Νο1. Τους δύο Έλληνες τους ξέρουμε, τον Σέρβο περιμένουμε να δούμε στην πράξη και στο γήπεδο όλα όσα συνοδεύουν το βιογραφικό του.
Στην άμυνα ο Λέο Μάτος προστέθηκε στο δεξιό άκρο και φαίνεται να έχει βάλει «καπάρο» στο αρχικό σχήμα. Στα αριστερά υπάρχει ο μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, σε σχέση με πέρσι, Μάριν Λέοβατς. Ο Κροάτης μπορεί να είναι και ο παίκτης-έκπληξη του νέου ΠΑΟΚ.
Στο κέντρο της άμυνας πάνω κάτω τα πράγματα παραμένουν ως είχαν. Προστέθηκε ο Κρέσπο, με πολύ διαφορετικά στοιχεία από τον Βίτορ, ο Γιώργος Τζαβέλλας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί ορισμένους, είναι και πάλι από τους πιο σταθερούς παίκτες στην προετοιμασία και λογίζεται από τώρα ως βασικός αριστερός στόπερ.
Στα χαφ και στις θέσεις 6-8 εντοπίζεται… μποτιλιάρισμα! Τζιόλης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Κάνιας και Κάτσε, έξι παίκτες για δύο θέσεις στον άξονα. Αν είναι καλά ο Σάχοβ θα ξεκινήσει βασικός και οι υπόλοιποι πέντε θα παλέψουν για μια θέση. Εκτός αν ο Κάνιας είναι έτοιμος και προσαρμοστεί σε χρόνο-ρεκόρ.
Ο Τζάλμα Κάμπος δείχνει να έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού στο δεξιό άκρο της επίθεσης, ο Γκάρι Ροντρίγκες ανεβαίνει και λογικά θα είναι η πρώτη επιλογή στα αριστερά, με τον Γιάννη Μυστακίδη να αποτελεί πολύτιμο «μπακ απ» των δύο Αφρικανών ποδοσφαιριστών.
Στο «10» ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, «στα χαρτιά», είναι η βασική επιλογή, όμως ο Ολλανδός πρέπει γρήγορα να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Θα προλάβει; Χρόνος υπάρχει…
Στην κορυφή της επίθεσης ο Κλάους Αθανασιάδης επίσης αποτελεί, βασική επιλογή, αυτό είναι ξεκάθαρο, ο Φακούντο Περέιρα ακολουθεί, με κάποιες πιθανότητες να αξιοποιηθεί και ως «δεκάρι» (που δεν είναι η κανονική θέση του) αντί του ανέτοιμου Μπίσεσβαρ, εάν κι εφόσον ο Αργεντινός παραμείνει και μετά τις 31 Αυγούστου στο ρόστερ της ομάδας. .
Υπάρχουν, ασφαλώς, άλλοι 11-12 (μαζί με τους Κάτσε και Μακ) ποδοσφαιριστές, που αποτελούν πολύτιμες λύσεις στα χέρια του Ιβιτς. Κι όλοι αυτοί (Κίτσιου, Δ. Κωνσταντινίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Χατζηισαϊας, Πέλκας, Δημητριάδης, Ζάιρο, Κουλούρης) είναι εδώ στην Ολλανδία, ιδρώνουν καθημερινά στις προπονήσεις και δίνουν τη δική τους μάχη για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.
Θα υπάρξουν σίγουρα 4-5 αποχωρήσεις από το ρόστερ. Μαζί με τους Κάτσε-Μακ τα πρόσωπα φτάνουν τους 33, αριθμός αρκετά μεγάλος, καθώς ο Ιβιτς θέλει να δουλέψει με 27-28 ποδοσφαιριστές.
Οσο για πιθανές νέες προσθήκες; Το αν αποκτηθεί άλλος στόπερ ή σέντερ φορ είναι μια μεγάλη συζήτηση, που πάντως δε θα μας απασχολήσει σύντομα…
Αναζητείται, πλέον, μόνο κάτι το εξαιρετικό, με την εξέλιξη της πιθανής πώλησης του Μακ να κρίνει πολλά για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις. Χρόνος υπάρχει μέχρι τις 31 Αυγούστου.

1 σχόλιο: