Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΣΕ...ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ! ΔΩΣΤΕ...ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!

Οι πόλεις του Χολαργού-Παπάγου και Αγίας Παρασκευής μπορεί να θεωρείται ότι έχουν αρκετό πράσινο αλλά δεν φτάνει! Οι Δήμαρχοι....


Χολαργού-Παπάγου (Αποστολόπουλος) και Αγίας Παρασκευής (Σταθόπουλος) οφείλουν να "πνίξουν" τις πόλεις τους στο πράσινο. Για πολλούς και διάφορους λόγους, που όλοι συνδέονται μεταξύ τους γιατί αφορούν την υγεία μας. 
1. Οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι, με καύσωνες, θα κάνουν ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή τους, Αν οι Δήμοι Χολαργού-Παπάγου και Αγίας Παρασκευής "πνιγούν" στο πράσινο θα δημιουργήσουν συνθήκες μικροκλίματος με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αν δηλαδή η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας είναι 36 βαθμούς, στις περιοχές Χολαργού-Παπάγου και Αγ. Παρασκευής, εφόσον αποκτήσει περισσότερο πράσινο, μπορεί να είναι έως και 4 ή 5 βαθμούς χαμηλότερη! Αυτό και μόνο λέει πολλά. 
2. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας εξακολουθεί και με τις μειωμένες δυνατότητες της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση, λόγω οικονομικής κρίσης, το περισσότερο πράσινο εντός των πόλεων θα αποτελέσει το αντίδοτο στο πρόβλημα. 
3. Το περισσότερο πράσινο θα αυξήσει και την πανίδα εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων. Ήδη, με το πράσινο που διαθέτουν οι δήμοι Χολαργού-Παπάγου και Αγ. Παρασκευής, έχουν γεμίσει με κοτσύφια, περιστέρια, καρακάξες, τσαλαπετεινούς, αλλά και παπαγάλους. Φανταστθείτε τι έχει να γίνει με το περισσότερο πράσινο! Αντί να ακούμε το...μούγκρισμα των αυτοκινήτων θα ακούμε συνέχεια το κελάηδημα των πουλιών!

Γι' αυτούς τους λόγους κρίνεται αναγκαίο οι Δήμαρχοι, αλλά και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για δενδροφυτεύσεις εντός των πόλεων Χολαργού-Παπάγου-Αγίας Παρασκευής! Εμπρός λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου