Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ! 1-0 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!!!

Σε έναν τελικό που έσπασαν καρδιές, η Πορτογαλία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά βγήκε ζωντανή από τη μάχη με την Γαλλία και τη νίκησε...

στο Stade de France κατακτώντας αήττητη το πρώτο Euro της ιστορίας της. Σε μια κινηματογραφική εξέλιξη, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχασε με τραυματισμό στο 24' τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως με την αλλαγή του «Ελληνα» τεχνικού, Εντερ, η Σελεσάο της Ευρώπης έφτασε σε μια μυθική κούπα. Δοκάρι στην κανονική διάρκεια είχαν οι δύο ομάδες. Euro και Champions League μέσα σε 43 μέρες κατέκτησαν Κριστιάνο και Πέπε (10ος και 11ος αντίστοιχα).
Κόντρα σε ότι ίσως περίμεναν οι περισσότεροι, το ματς είχε δυνατό ξεκίνημα και μία μεγάλη φάση για κάθε ομάδα. Στο 4' ο Σεντρίκ Σοάρες έκανε βαθιά μπαλιά, ο Νάνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Γάλλων, όμως παρά το καλό κοντρόλ το σουτ του πέρασε έξω και στο 7' ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Αντουάν Γκριζμάν, βρέθηκε σε θέση να εκτελέσει μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Το ματς απέκτησε ρυθμό από την αρχή, με την Γαλλία να έχει περισσότερη επιθετική πρωτοβουλία, όμως η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με σωστή τακτική κρατούσε κοντά τις γραμμές και όταν έπαιρνε την μπάλα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέχρι ενός σημείου και να παραμένει συμπαγής. Στο 10' οι Τρικολόρ είχαν νέα φάση. Ο Πέπε γλίστρησε, ο Παγιέ έκανε τρομερή μπαλιά για τον Γκριζμάν που δοκίμασε με κεφαλιά να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο ο οποίος όμως απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ και στη συνέχεια μπόκαρε την κεφαλιά του Ζιρού.
Στο 18' το Stade de France πάγωσε όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δέχθηκε δυνατό χτύπημα από τον Παγιέ (δεν δόθηκε ούτε φάουλ) και έδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, όμως τελικά γύρισε δύο λεπτά αργότερα μέσα σε αποθέωση. Η Γαλλία ήταν σταθερά ένα κλικ πιο μπροστά και η ομάδα που έψαχνε περισσότερο το γκολ, το σουτ του Σισοκό έφυγε έξω και στο 24' τα φώτα επέστρεψαν στον Ρονάλντο, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα και αποχώρησε με φορείο δίνοντας τη θέση του στον Ρικάρντο Κουαρέσμα. Ο 31χρονος Πορτογάλος έγινε αλλαγή σε αγώνα Mundial/Euro ύστερα από 3.668 λεπτά. Στο επόμενο κομμάτι το ματς είχε την ίδια εικόνα και στο 34' η Γαλλία ευκαιρία. Ο Μούσα Σισοκό, που έκανε όλες τις δουλειές και ήταν ο καλύτερος από την ομάδα του Ντεσάν έσκασε καταπληκτική ντρίμπλα στο Σοάρες αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή  απέκρουσε ο Ρουί Πατρίσιο για να μείνει το 0-0 στο πρώτο μέρος.
Τη φόρα του πρώτου μέρους προσπάθησε να μεταφέρει στο δεύτερο η Γαλλία και πίεσε στα πρώτα λεπτά, όμως εκτός από το σουτ του Πογκμπά εκτός περιοχής δεν είχε κάποια μεγάλη φάση. Στο 58' ο Ντεσάν έβγαλε τον Παγιέ που αποδοκιμάστηκε και έβαλε τον Κομάν (νεαρότερος Γάλλος που παίζει σε τελικό) και στο επόμενο λεπτό ο Γκριζμάν βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του πήγε στα χέρια του Ρουί Πατρίσιο. Το ματς ήταν μια ταχύτητα πιο αργό απ' ότι στο πρώτο 45λεπτο και ο Γκριζμάν έχασε την ευκαιρία του ματς στο 66' όταν ύστερα από σέντρα του νεοεισελθόντα, Κομάν, ολομόναχος από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα έξω με κεφαλιά! Ο Σάντος έβγαλε τον Αντριέν και έβαλε τον Ζοάο Μουτίνιο και οι Τρικολόρ απάντησαν στο 75' με καλή στιγμή όταν ξανά ο Κομάν δημιούργησε κίνδυνο με μπαλιά που πήγε στον Ζιρού, όμως το σουτ του σταμάτησε και αυτό στον πολύ σταθερό, Ρουί Πατρίσιο.
Στο 78' ο Ζινιάκ πήρε τη θέση του Ζιρού και στο 80' η Πορτογαλία είχε την ευκαιρία της. Τη σέντρα-σουτ του Νάνι από δεξιά απέκρουσε ο Γιορίς και στη συνέχεια μπλόκαρε το ανάποδο ψαλίδι του Κουαρέσμα. Στα τελευταία λεπτά οι διοργανωτές συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στο γκολ δύο φορές. Στο 84' τη φωτοβολίδα εκτός περιοχής του Σισοκό απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρουί Πατρίσιο και στο 92' ο Ζινιάκ έριξε κάτω τον Πέπε με κλειστή ντρίμπλα αλλά το πλασέ του πήγε στο δοκάρι για να γίνει ο τελικός στο Stade de France ο πρώτος που λήγει με 0-0.
Γκάζια φάνηκε να έχουν οι Γάλλοι στο πρώτο κομμάτι της παράτασης, όμως οι Πορτογάλοι ξανά με τακτική και φάουλ σε καίρια σημεία έκοβαν τον ρυθμό και όσο τα λεπτά περνούσαν έφερναν το ματς σε σχετική ισορροπία. Στο φινάλε του πρώτου μέρους του έξτρα χρόνου ο Εντερ προειδοποίησε με τη κεφαλιά που έβγαλε ο Γιορίς ύστερα από κόρνερ του Εντερ και στο 108', από ένα φάουλ που δεν έπρεπε να πάρει ποτέ η Πορτογαλία, ο Γκερέιρο με εξαιρετική εκτέλεση με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο έδαφος. Η ομάδα του Σάντος δεν πρόλαβε να... ξενερώσει. Στο επόμενο λεπτό ο Εντερ, που είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή, συνέκλινε από αριστερά και με τρομερό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί έστειλε την μπάλα στη γωνία. Η Πορτογάλοι κράτησαν την ψυχραιμία τους στα επόμενα λεπτά όπως και τη νίκη φτάνοντας σε έναν ιστορικό τίτλο...
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Γκερέιρο, Πέπε, Φόντε, Σεντρίκ, Ρενάντο Σάντσες (79' Εντερ), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν (66' Ζοάο Μουτίνιο), Ζοάο Μάριο, Νάνι, Ρονάλντο (25' Κουαρέσμα).
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Σανιά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό (110' Μαρσιάλ), Παγιέ (58' Κομάν), Γκριζμάν, Ζιρού (78' Ζινιάκ).
gazzetta.gr

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία που πάτησε κάτω όλους τους "γίγαντες" της Ευρωπαικής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μαύρος λογαρισμός για την ΕΠΟ είναι αυτός:

    -Η ΕΠΟ θέώρησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι αποτυχήμένο! Αποτέλεσμα: Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πήρε πρωτάθλημα Αγγλίας με την Λέστερ!

    -Στην ΕΠΟ έδιωξαν τον Φερναντο Σάντος από την εθνική ομάδα γιατί ήθελαν στην ΕΠΟ να κάνουν τους προπονητές! Αποτέλεσμα: Ο Φερνάντο Σάντος πήρε το Euro 2016 με την Πορτογαλία!

    -Στην ΕΠΟ δεν ήθελαν να μπει το σωστό σήμα με την ελληνική σημαία στις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας που υπάρχει εδώ! Αποτέλεσμα: Το σωστό σήμα με την ελληνική σημαία αξιοιποίηται σιγά-σιγά εμπορικά, έχουν γίνει βήματα! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    Αυτός είναι ο μαύρος λογοριασμός της ΕΠΟ που αποτελείται από άμυαλους, ξεροκέφαλους και αφελληνιστές! Οι αλήθειες να λέγονται και ας μην αρέσουν στην ΕΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο μαύρος λογαρισμός να σταλεί επιγόντως στην ΕΠΟ να δουν όλοι τους εκεί το μάυρο τους το χάλι και να αλλάξουν τα πάντα και ξήλωμα όλων της ΕΠΟ και των γύρω τους!

      Διαγραφή