Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!! ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ: "Η ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ..."! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ "ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗ" ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΣΤΗ ΔΕΗ!!!

Αυτός είναι ένας από τους εργαζόμενους που ψήφισαν υπέρ της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ! Ψήφισε δηλαδή υπέρ του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ στους ιδιώτες-τοκογλύφους, κ.λ.π.!

Λέγεται Άρης Βατάλης και με το όνομά του έχει γίνει ένας χαμός στο διαδίκτυο, μια και ο ίδιος όχι μόνο δεν ζητά μια απλή συγγνώμη,  αλλά επιμένει ότι η ψήφος του υπέρ του ξεπουλήματος....

 του ΑΔΜΗΕ, είναι η …πιο Υπεύθυνη!!!
Φτάνει δε στο σημείο να πει ότι η κριτική σε βάρος του είναι… υβριστική!  
Ο Νίκος Βραχιολίδης (εργαζόμενος και συνδικαλιστής στον ΑΔΜΗΕ), αναφέρει: Εγώ του έκανα ερώτηση, στον Πλιάτσο απαντάει; Ποιος είναι ο Πλιάτσος; Με την υπογραφή του, ξέρει ότι γέμισε χρέη τον ΑΔΜΗΕ; Μάλλον θα είναι από τη μεγάλη αγάπη του προς και τους «φίλους και συναδέλφους» του στον ΑΔΜΗΕ!!! Γιατί δεν είπαν από την αρχή, οι του Δ. Σ, δεν πάμε σε Γενική συνέλευση των μετόχων ή το θέμα προς συζήτηση στην Γενική συνέλευση δεν θα είναι η πώληση αλλά η ανάπτυξη και οι επενδύσεις της ΔΕΗ. Ας ήταν νόμος του κράτους η πώληση. Δεν υπάρχει νόμος που να σε υποχρεώνει να πουλήσεις το σπίτι σου την επιχείρησή σου. Αυτό ισχύει και για τους μετόχους! Το μνημόνιο τους υποχρεώνει να πουλήσουν τις μετοχές τους σε άλλους ιδιώτες! Τρελά πράγματα! Τι δεν καταλάβατε; Κατάλυση του Συντάγματος και απώλεια εθνικής κυριαρχίας!!! Είχες την ευκαιρία να κερδίσεις το σεβασμό και την εκτίμηση των «συναδέλφων» σου όπως τους αποκαλείς αλλά.... κανείς δεν θα σου δώσει δίκιο και το όνομά σου θα το θυμόμαστε και θα το παρομοιάζουμε με ονόματα όπως αυτό του Πήλιου Γούση!

Δείτε πώς ο Άρης Βατάλης πασχίζει να εξηγήσει τη στάση του περί ΑΔΜΗΕ στο Kozanimedia .  «Θεωρώ ως πιο ΥΠΕΥΘΥΝΗ την στάση μου σε μια «κατάσταση» που τους διασφαλίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προοπτική τους να εργάζονται σε μια δημόσια επιχείρηση ανάλογη αυτής που εργάζονται και σήμερα, από μια ΑΝΕΥΘΥΝΗ που θα τους θέτει στην αβεβαιότητα του ιδιώτη. ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΩ, ούτε πολιτικά πολύ περισσότερο όμως ηθικά»:
Αγαπητέ κ. Πλιάτσιο να σας ευχαριστήσω που στο πανηγυράκι «χάριν των εντυπώσεων και κακίας» που στήθηκε γύρω από το όνομα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τον ΑΔΜΗΕ είστε ο μοναδικός που μου ζήτησε να προβώ σε σχετική δήλωση αποφεύγοντας να γράψετε απλά την δική σας αλήθεια.
Η περίπτωση ΑΔΜΗΕ γνωρίζετε πολύ καλά πως προέρχεται από την εισαγωγή αυτοβούλως χωρίς κανένα λόγο και αιτία στο  δεύτερο μνημόνιο της χώρας με τους δανειστές από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και προέβλεπε την ΠΩΛΗΣΗ αυτού σε ποσοστό 66% σε ιδιώτες. Η σημερινή κυβέρνηση μετά την γνωστή περιπέτεια του καλοκαιριού του 15 στην Ευρωπαική προοπτική της χώρας, του κινδύνου ενός grexit και της πίεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης να φέρουν όπως, όπως μια συμφωνία με τους δανειστές, υπέγραψε με την σειρά της μια νέα συμφωνία, η οποία στην ουσία ήταν το 2ο μνημόνιο επικαιροποιημένο και επαναδιαπραγματευμένο στους όρους αυτού.
Στην νεά συμφωνία, μετά την διαπραγμάτευση του ΥΠΑΝ άλλαξε η προηγούμενη πολιτική περί δημιουργίας και ΠΩΛΗΣΗΣ μικρής ΔΕΗ και ΠΩΛΗΣΗΣ του 66% του ΑΔΜΗΕ, με τα γνωστά ΝΟΜΕ που στον ενεργειακό διάλογο είχαν εισαχθεί από το 2010 ως απαίτηση της ΕΕ στην Γαλλία. Συμφωνήθηκε παράλληλα ότι ο ΑΔΜΗΕ δεν θα ξεΠΟΥΛΗΘΕΙ σε πλειοψηφικό  ποσοστό σε ιδιώτες αλλά θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο με το 51% στο κράτος ως μια νέα εταιρία ΔΕΚΟ έξω από την ΔΕΗ,διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της χώρας, των πολιτών και τις θέσεις εργασίας του προσωπικού στον ΑΔΜΗΕ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν σας δηλώνω πως: 1ον Η δευτερη λύση από την πρώτη είναι σίγουρα πολύ καλύτερη και το αναγνωρίζουν όλοι, το παραπάνω  το έχει αναγνωρίσει δημόσια και ο ενας εκ των δυο εκπροσώπων εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ συνάδελφος μου Ν. Φωτόπουλος, το αναγνωρίζουν μάλλον και οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ, κάνοντας μια ανάγνωση των ποσοστών της συμμετοχής της πανΑττιικής στάσης εργασίας και το κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, εκτός κι αν τους κάλυπτε και τους εξέφραζε ο κος  Λαφαζάνης όπως κάποτε ο κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ επι Αθανασόπουλου. Η δε σημερινή  εξέλιξη, πανθομολογούμενα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρων του ΑΔΜΗΕ, κάτι το οποίο έχω υποστηρίξει συνδικαλιστικά και πολιτικά διαχρονικά για τις κρατικές επιχειρήσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ στους ιδιωτες ή επιχείρησαν αυτό να το κάνουν. Βλ. ΟΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ.
2ον Στο ΔΣ της ΔΕΗ ουδέποτε ήρθε θέμα λήψης απόφασης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και της διαδικασίας τρόπου αυτής,  καθώς αυτό είναι νόμος του κράτους και δυστυχώς μας ξεπερνά ως ΔΣ. Η απόφαση είναι στο επίπεδο Γ.Σ., αρα η απόσχιση ή όχι του ΑΔΜΗΕ είναι στους μετόχους της ΔΕΗ κι όχι σε εμένα και τους υπολοίπους του ΔΣ. Μπορεί το 51% να είναι  στον σημερινό υπουργό οικ. της κυβέρνησης, το υπόλοιπο 49% είναι σε ιδιώτες ασφαλιστικούς φορείς, και αυτοί προφανώς θα  μπορούσαν να το μπλοκάρουν στην Γ.Σ. έχοντας άμεσο νόμιμο συμφέρων.
3ον Στο ΔΣ της ΔΕΗ ήρθαν τα θέματα της Γ.Σ προς τυπική επικύρωση ως προς την διαδικασία της Γ.Σ, όπου και εκεί δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας υπερψήφισης ή απόρριψης κάποιου από αυτού (σχ. Δήλωση του νομικού συμβούλου του ΔΣ καταγεγραμμένη στα πρακτικά του ΔΣ στην αντίδραση των εκπρ. Εργαζομ.) δεν υπήρξε δηλ. απόφαση με πλειοψηφίες και μειοψηφίες, εκφράστηκε η διαφωνία και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους με ένα τρόπο αυτή να περιγραφεί στα πρακτικά.
4ον Διαφώνησα και διαφωνώ, όπως και το σύνολο του ΔΣ με το ότι, ο ΑΔΜΗΕ θα «φύγει» από την ΔΕΗ κι αυτό διότι θα χαθεί μια δομή της επιχείρησης και ένα έσοδο της τάξης των 200 εκ. ευρώ το χρόνο από αυτή. Αυτό το ανέδειξα και το επισήμανα εδώ και καιρό σε δηλώσεις μου σε συναδέλφου σας, δυστυχώς όμως ο νόμος με – μας ξεπερνά σε αυτό που θα θέλαμε και είναι και σκληρός,  αν δεν προχωρήσει η συμφωνία του 51% δημόσιο με 49% ιδιώτες, τότε αυτό θα πάει 100% σε ιδιώτες.
Τέλος ως εργαζόμενος στην ΔΕΗ και συνάδελφος των εργαζόμενων στον ΑΔΜΗΕ, θεωρώ ως πιο ΥΠΕΥΘΥΝΗ την στάση μου σε μια «κατάσταση» που τους διασφαλίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προοπτική τους να εργάζονται σε μια δημόσια επιχείρηση ανάλογη αυτής που εργάζονται και σήμερα, από μια ΑΝΕΥΘΥΝΗ που θα τους θέτει στην αβεβαιότητα του ιδιώτη.   ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΩ, ούτε πολιτικά πολύ περισσότερο όμως ηθικά. Να θέσω δηλ. σε ομηρία και αβεβαιότητα το μέλλον φίλων και συνάνθρωπων μου και των οικογενειών τους.  ΠΟΛΥ ΔΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΠΩΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡAΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Κλείνοντας να επισημάνω για ακόμη μια φορά πως εδώ και χρόνια έχει αρχίσει ένας λυσσαλέος πόλεμος από τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα εις βάρος της ΔΕΗ για την διάσπαση και ξεπούλημα της επιχείρησης, το ζήσαμε, το ζούμε πολύ πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά από το 2010 και μετά που η χώρα τέθηκε από συγκεκριμένους πολιτικούς κάτω από την επιτήρηση της Τρόικας ή διάφορων άλλων θεσμών.  Σε αυτό τον πόλεμος οι επιθέσεις για να ανακοπούν χρειάζεται ενότητα και υπευθυνότητα. Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν μάχες που χάνονται και μάχες που κερδίζονται, το ζητούμενο είναι η τελική έκβαση του πολέμου και να είσαι εσύ ο κερδισμένος  με τις λιγότερες απώλειες.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν πιστεύω πως πρέπει να  γίνουμε όλοι πιο υπεύθυνοι για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την αντίσταση και τα αναχώματα στο μέτωπο πολέμου ενάντια στην ΔΕΗ και την χώρα, ώστε να είναι όσο  το δυνατόν πιο ανώδυνες και με λιγότερες οι επιπτώσεις αυτού. Ήδη στην κατεύθυνση της ενότητας, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας καταγράφηκε η πρώτη επιτυχία, να δημιουργηθεί στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας και της ΕΕ ένα ενιαίο μέτωπο ώστε να εξαιρεθεί η χώρα από τους ρύπους του CO2 και να δοθεί η προοπτική της επιστροφής στην λιγνιτική παραγωγή.
Υ.Γ. Θα προχωρήσω όταν ολοκληρωθεί και η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της συγκεκριμένης συνεδρίασης σε εκτενέστερη ενημέρωση με σχετικό δελτίο τύπου.
Βατάλης Άρης
Υπάλληλος ΔΕΗ
Μέλος ΔΣ1 σχόλιο: