Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΒΑΡΙΕΣ ΜΟΜΦΕΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ: "ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ! Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ 29,4 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 54% ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ...'! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-"ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ"!

Βαριά και αδικαιολόγητη η φορολογία για τους δημότες

Με αφορμή την έκθεση αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού του 2016 που παρουσίασε η οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαπιστώσαμε για μια φορά ακόμη το βαρύ τίμημα με το...

οποίο πληρώνουν οι δημότες μας την ανεπάρκεια, την ανικανότητα και την συντηρητική ελιτίστικη αντίληψη της δημοτικής αρχής.
Η δημοτική αρχή εισέπραξε το 86% των φόρων και των τελών που προϋπολόγιζε να εισπράξει από τους δημότες (29,4 εκατομμύρια ευρώ) και εκτέλεσε μόνο το 54% των έργων και των υπηρεσιών που προϋπολόγιζε να τους προσφέρει (18,4 εκατομμύρια ευρώ).
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το ποσοστό που κατόρθωσε να εισπράξει για επενδύσεις από το κράτος ανέρχεται μόνο στο 17% (το υπόλοιπο το κάλυψαν απ’ ευθείας οι δημότες) και ότι από το έργο που εκτελέστηκε μόνο το 9% αφορούσε επενδύσεις, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο στοιχίζει η Μαρία Αντουανέτα στους δημότες Παπάγου Χολαργού και γιατί λιμνάζουν 11,5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Δήμου, από την υπέρογκη φορολογία των δημοτών και από την ανικανότητα παραγωγής έργου.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η δημοτική αρχή πρέπει να βγει από την γυάλα της και να καταλάβει ότι οι Έλληνες όπως και οι δημότες μας, ζουν σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης. Δεν μπορεί να επιβάλει συνεχώς φόρους και τέλη και να μην τους αποδίδει υπηρεσίες και υποδομές και να αναβάλει τα έργα για την προεκλογική περίοδο.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί πια να αποκλείει, με έξοδα συμμετοχής, κανέναν συνδημότη μας από τις υποδομές και τις εκδηλώσεις του δήμου.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί πια να προσφέρει κοινωνικές παροχές αποκλειστικά σε ημέτερους – ψηφοφόρους, και ότι πρέπει να ανοίξει την κοινωνική στήριξη σε όλους όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη.
Πρέπει να καταλάβει ότι η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να εξαντλείται στην φιλανθρωπία, αλλά πρέπει να απευθύνεται σε ευρύτερη βάση κλιμακωτών ελαφρύνσεων και να βασίζεται στην επανένταξη.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φορολογεί και να μαζεύει εκατομμύρια στα ταμεία και την ίδια στιγμή να ζητά να πληρώσουν οι γονείς γραφική ύλη και φωτοτυπίες στα σχολεία που είναι υποχρέωσή της.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φορτώνει τα έξοδα του αθλητισμού στους γονείς των παιδιών.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να προγραμματίζει με πρακτικές του παρελθόντος, έργα βιτρίνας αποκομμένα από συνολικές πολιτικές, αλλάζοντας πλακάκια και βάφοντας γήπεδα και την ίδια στιγμή να αγνοεί τις οικονομικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των νοικοκυριών.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να επιβάλει βαριά φορολογία για την αποκομιδή των απορριμμάτων, να μην αξιοποιεί τα ανακυκλώσιμα προϊόντα και να μην εξορθολογίζει τς υπηρεσίες της.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αγνοεί όλα τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας και να επιδίδεται μόνο σε εκδηλώσεις προβολής.
Πρέπει να καταλάβει ότι η τοπική αγορά έχει ανάγκη από στήριξη και πρωτοβουλίες ανάπτυξης και όχι από ευχές.
Πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να λειτουργήσει με διαφάνεια στις κοινωνικές δομές και να σταματήσει να τις χρησιμοποιεί ως εκκολαπτήριο εκλογικής πελατείας.
Πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να προσφέρει υπηρεσίες στήριξης στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και στους συνταξιούχους συνολικά και όχι σε μια παρέα προνομιούχων με εκδρομές και ταβέρνες.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αγνοεί τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα διότι αυτά είναι χρήματα που τα έχουν πληρώσει με τους φόρους τους οι δημότες μας και τα δικαιούνται.
Η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλους να δει τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας μέσα στην περίοδο της κρίσης και να καταλάβει ότι αυτή δοκιμάζεται σκληρά και ότι δεν έχουν όλοι πλούσιους συγγενείς και κληρονομιές για να στηρίζονται, αλλά οι περισσότεροι ζουν μέσα στην ανασφάλεια και βιώνουν μια καθημερινή αγωνία επιβίωσης, όπου δεν περισσεύει ούτε ευρώ.
Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι η ψηλή φορολογία και τα υπέρογκα λιμνάζοντα διαθέσιμα στα ταμεία, αποτελούν ακραίες αρνητικές επιδόσεις λιτότητας και ελιτίστικη αντικοινωνική συμπεριφορά που μόνο ο Σόϊμπλε και οι ομοϊδεάτες του θα μπορούσαν να επιβραβεύσουν.
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1 σχόλιο:

  1. Είναι ντροπή και φασισμός σύντροφοι η εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο . Συντάξεις πείνας 152 ευρώ ψήφισαν οι αληταράδες του Γ.......... ΣΥΡΙΖΑ για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή