Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ, ΛΑΓΟ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: "ΚΑΤΕΠΕΣΕ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ..."! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Χ.Α.
Με τη βούλα της Δικαιοσύνης κατέρρευσε η σκευωρία, η οποία είχε...

εξυφανθεί σε βάρος των βουλευτών μας Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Φώτη Γραικού, για τις ομιλίες τους σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στις 21-3-2015, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, πλησίον του σταθμού Λαρίσης. 

Οι σε βάρος των βουλευτών μας κατηγορίες, για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, κατέπεσαν και γράφτηκαν και τυπικά οι «τίτλοι τέλους» στο άθλιο σήριαλ, που έστησαν οι σκευωροί. 

Η προκαταρκτική εξέταση αφορούσε φράσεις όπως «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να έρχεται εδώ παράνομα, να ασελγεί απέναντι στην Ελληνική νομοθεσία και να είναι στο απυρόβλητο είναι γελασμένος .. Σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα καταντήσουμε μειοψηφία στο ίδιο μας το σπίτι .. Εμείς σαν Χρυσή Αυγή δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από την πιστή εφαρμογή του νόμου. Αυτό είναι και στο πρόγραμμα μας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης». 

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθήνας, που εγκρίθηκε από την κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μετά την περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη, δεν προέκυψαν ενδείξεις σε βάρος των βουλευτών μας για διάπραξη πιθανών αδικημάτων υποκίνησης βίας και μίσους κατά προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα , την εθνική καταγωγή κλπ. (αντιρατσιστικός νόμος) και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Αντίθετα υπήρξε έκφραση απόψεων, που είχαν μόνο πολιτική υφή και είχαν κυρίως αναφορά σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η ανεργία κλπ.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί κόλαφο για τους υβριστές της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να πλήξουν τον νόμιμο πολιτικό αγώνα των Εθνικιστών. Επισημαίνουμε πως με κάτι τέτοιες αισχρές κατηγορίες έχει στηθεί και η δικαστική σκευωρία κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.  

 Ο Εθνικισμός δεν ποινικοποιείται
Ακολουθεί απόσπασμα από την απόφαση

Από το περιεχόμενο του λόγου που εκφώνησαν δημόσια στο συγκεντρωμένο πλήθος τα παραπάνω στελέχη του πολιτικού κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», ουδόλως προέκυψε προτροπή ή υποκίνηση βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, αλλά και μίσους ή απέχθειας κατά των αλλοδαπών προσώπων που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο που να εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ακόμα και να υφίσταται απειλή για την ελευθερία ή για τη σωματική ακεραιότητα των προσώπων αυτών. 

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που εκφώνησαν οι ανωτέρω, απηχεί τις απόψεις του λαϊκού και εθνικιστικού με δομές, αρχές και θέσεις, κινήματος της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» και αφορούσε τόσο πολιτικά θέματα όσο και έτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα, εργασιακά κτλ., συσχετιζόμενα όλα αυτά με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. 

Εξάλλου, ουδείς από τους ομιλητές της δημόσιας αυτής συγκέντρωσης με το λόγο που απηύθυνε στο κοινό, προκάλεσε ή διήγειρε σε έκνομες πράξεις ή ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου