Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΨΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!

Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου γιορτάστηκε χθες, Τρίτη, στην...

Κάλυμνο η 70ή επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και η τεράστια ελληνική σημαία των 500 τ.μ. υψώθηκε στο νησί.
Η γαλανόλευκη, παραχωρήθηκε στο ακριτικό νησί, από τη Ζάκυνθο αν και αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.

Η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους, και η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του μηχανικού Σταμάτη Λιβέρη και το εγχείρημα είχε χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προκήρυξε διαγωνισμό για την δημιουργία καινοτόμων ιδεών.

Ο ιστός τότε στοίχισε 65.000 και το ύφασμα 5.000. Το συνολικό κόστος της κατασκευής ανήλθε στις 100.000 εκ των οποίων τις 30.000 τις προσέφερε η Περιφέρεια. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύφθηκαν από τον εμπνευστή της ιδέας.

1 σχόλιο:

  1. Γαλανόλευκη ΜΟΥ κάθε στιγμή που σε αντικρύζω συγκινούμαι και δακρύζω!!!
    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, οι γνήσιοι ΕΛΛΗΝΕΣ, ελπίζουμε και ενθαρρυνόμαστε από τα σύμβολά μας, την ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ, την ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, την ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, το DNA που εμπεριέχει τον ΙΧΩΡΑ των σπουδαίων προγόνων ΜΑΣ!!!
    Αυτή είναι η απάντηση στα θλιβερά ανθρωπάκια που προδίδουν συνειδητά την πατρίδα μας και κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια του ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!

    ``Φωτιά και Τσεκούρι για τους προσκυνημένους΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή