Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Στις 8 Μάρτη του 1857 απλές γυναίκες, εργάτριες της υφαντουργίας και..

του ιματισμού στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και καλύτερους  μισθούς, κάνοντας την αρχή ενός διαρκούς αγώνα για ισότητα, χειραφέτηση  και οικονομική και κοινωνική καταξίωση, με μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία. 
Η 8η  Μαρτίου ορίστηκε 120 χρόνια μετά, το 1977,  από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.  
Παρά την πρόοδο που έχει γίνει από τότε, η ανισότητα, οι διακρίσεις  και η εκμετάλλευση των γυναικών συνεχίζονται με ένταση και μορφές που διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα, από κοινωνία σε κοινωνία.  Στη χώρα μας η κρίση επιδείνωσε την ήδη προβληματική  οικονομική και κοινωνική θέση των Ελληνίδων, με υψηλή ανεργία, ελλείψεις στην προστασία της μητρότητας, απολύσεις εγκύων, αποδόμηση του κοινωνικού κράτους κ.α. 
Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής πετύχαμε την ισότιμη συμμετοχή γυναικών στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων όπως και στη Διοίκηση του Δήμου. Βελτιώσαμε υπηρεσίες των Παιδικών σταθμών, καταργήσαμε τα τροφεία για εισοδήματα κάτω των 18.000€ και  αναβαθμίσαμε το Κέντρο Γυναίκας. Επιδιώκουμε σταθερά την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών, μέσα από το σύνολο σχεδόν των Δομών των Προγραμμάτων και των Δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (κοινωνικές και προνοιακές δομές, προγράμματα  υγείας-πρόληψης κ.α.).  Εκφράζουμε επίσης έμπρακτα, με συνεχείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις χιλιάδες γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο της προσφυγιάς αναζητώντας ένα ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά τους.
Οφείλουμε όμως να κάνουμε πολλά ακόμη.
                                                                                     Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
                                                                                             Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΕΠΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ!!!!ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ
    Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή