Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

"ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΑΦΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ"! Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: "Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΓΙΑΤΙ;". ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Δελτίο Τύπου 10
                                                     7 Μαρ. 2017
Tον Ίδιο Τάφο Δυο Φορές Πληρώνουν οι Δημότες μας. Ο Συνήγορος του Πολίτη δικαιώνειτο Δημότη και εσείς αρνείσθε.
Γιατί κ. Δήμαρχε;

Πέρασαν ήδη δυόμιση χρόνια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, μιας...


θητείας της οποίας τα κύρια χαρακτηριστικά είναι ότι απουσιάζει η Κοινωνική πολιτική, η μέριμνα  για την Ασφάλεια του Δημότη , η μέριμνα για τα Σχολεία και γενικότερα το ενδιαφέρον σας κ. Δήμαρχε για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Τελευταία από τις φωνές των συνδημοτών μας που ολοένα και αυξάνουν, βλέπουμε ότι προστέθηκε και ένα άλλο αρνητικό χαρακτηριστικό για τη Δημοτική Αρχή, ότι είναι «ΑΔΙΚΗ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ». Τα στοιχεία της περίπτωσης που θα αναφέρουμε πιο κάτω υπάρχουν όλα, απλώς δεν δημοσιοποιούνται για λόγους προσωπικών δεδομένων. 
Τα γεγονότα θα σας τα παραθέσουμε χρονικά για να αντιληφθείτε καλύτερα το μέγεθος της παράλογης, άδικης και αυθαίρετης συμπεριφοράς σας.
17 Ιαν. 2014  : 600 Ευρώ καταβάλει η οικογένεια για διάθεση 
                     τάφου 3ετούς χρήσεως. 
20 Μαρ.2014  : 11000  Ευρώ   καταβάλει   η   οικογένεια   για
                     διάθεση του ΙΔΙΟΥ τάφου ως οικογενειακού.
24 Μαρ.2014  : Υποβάλλει αίτηση η οικογένεια για επιστροφή 
                      των 600Ευρώ αφού ο ΙΔΙΟΣ τάφος της δόθηκε
                      ως Οικογενειακός και δεν είναι πλέον Τριετούς 
                      χρήσεως.
16 Σεπ. 2016  : Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού μετά από πολύ 
                     μεγάλη   ταλαιπωρία   της   οικογένειας ΚΑΤΑ-
                     ΔΕΧΕΤΑΙ να απαντήσει ότι ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΕΙ ΝΑ
                     ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 600
                     ΕΥΡΩ , δυόμιση χρόνια μετά. 
23 Σεπ. 2016  : Η οικογένεια προσφεύγει στο Συνήγορο του 
                     Πολίτη προσβλέποντας στη δικαίωσή της.
6 Φεβ. 2017   : Ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε επιστολή 
                     στο Δήμαρχο και του λέει ότι η ενέργεια αυτή, 
                       της μη επιστροφής του ποσού «συνιστά σοβαρή 
                     βλάβη, οικονομική και ηθική και ζήτησε να 
                     επανεξετασθεί το θέμα».
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Δήμος αρνείται πεισματικά επί δύο χρόνια, να επιστρέψει στην οικογένεια τα 600 Ευρώ που παράνομα κρατάει στο Ταμείο του, αφού τον ίδιο τάφο τους τον πούλησε(στην οικογένεια) 11000 Ευρώ. Δηλαδή ο ίδιος τάφος από 20 Μαρτίου 2014 και μετά πληρώνεται και ως Τριετούς Χρήσεως και ως Οικογενειακός, με δύο τιμές 600 Ευρώ και 11000 Ευρώ αντίστοιχα.
Ο «Συνήγορος του Πολίτη» τονίζει προς το Δήμαρχο ότι «η απαίτηση καταβολής ξεχωριστών τελών για χρήση του ιδίου χώρου χωρίς καμία διαφοροποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών, στερείται νόμιμης βάσης» και συνιστά παραβίαση της αρχής της «χρηστής διοίκησης». 
Κύριε Δήμαρχε,
είσαστε εκτεθειμένος από κάθε πλευρά. Δυο χρόνια για μια απάντηση είναι ιδιαίτερα υπερβολικός χρόνος. Η ενέργειά σας να μην επιστρέφετε το ποσό των 600 Ευρώ, που δεν δικαιούστε, είναι ΑΔΙΚΗ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ. Όσο και αν προσπαθείτε να μην φαίνεσθε στις απαντήσεις προς την οικογένεια και να βγάζετε μπροστά να απαντούν αρνούμενοι ο Ταμίας και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, λέτε και αυτοί διοικούν το Δήμο, καταλάβετε κάποτε ότι σεις έχετε τη μόνη και αποκλειστική ευθύνη. Είναι ντροπή δυο χρόνια να ψάχνετε για προσχήματα.
Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, σας καλούν άμεσα να λύσετε το ζήτημα που απασχολεί την οικογένεια και να επιτρέψετε το υπόλοιπο από τα 600 Ευρώ αναλογικά για τις ημέρες που χρησιμοποιήθηκε ως τριετούς χρήσεως, πριν δοθεί ως οικογενειακός.
Δηλαδή από 17/1/2014 έως 20/3/2014, ήτοι για 63 ημέρες από τις 3 έτη χ 365 ημέρες =1095 ημέρες που αντιστοιχούν στα 600 Ευρώ, να αφαιρεθεί το αναλογούν ποσό χρήσεως ήτοι 600 χ 63/1095 = 34,5 Ευρώ. Ποσό για επιστροφή 600 – 34,5=565,5 E.
Προτείνεται η συμπλήρωση του κειμένου του «Κανονισμού Λειτουργίας Νεκροταφείου Παπάγου», ώστε να αποτυπωθούν όλα τα παραπάνω, προκειμένου να επιστρέφεται το αναλογούν μέρος από το καταβληθέν αρχικά ποσό στο δικαιούχο. Ειδικότερα να συμπληρωθεί το Κεφάλαιο “Ζ” με νέο άρθρο:
α. Άρθρο 37(νέο)
β. Άρθρο 37(παλαιό) να μετονομασθεί σε 38.

Νέο άρθρο
«37. Όταν μέσα στο χρονικό διάστημα των τριών ετών που παραχωρήθηκε ο τάφος τριετούς χρήσεως, παραχωρηθεί οικογενειακός τάφος, στους ίδιους δικαιούχους, τότε επιστρέφεται το αναλογούν μέρος του τριετούς τέλους. Τούτο γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως «αχρεωστήτως καταβληθέν» και είναι το ποσό της διαφοράς από την ημερομηνία παραχωρήσεως του οικογενειακού τάφου έως το τέλος της τριετούς χρήσεως».  

Κύριε Δήμαρχε,
Κάντε το άμεσα στη συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου φέρτε την συμπλήρωση του κανονισμού και επιστρέψτε τα χρήματα στην οικογένεια. Η τροποποίηση που σας προτείνουμε είναι:
Νόμιμη
Πλήρης ως προς τη διατύπωσή της.
Δίκαιη
Αποτελεσματική αφού λύνει ανάλογο πρόβλημα και άλλων οικογενειών.
Λύστε άμεσα το ζήτημα και επιστρέψτε στην οικογένεια τα χρήματα που ο Δήμος ΔΕΝ δικαιούται.
Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας 
Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ελευθέριος Πέππας


7 σχόλια:

  1. "Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
    Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ελευθέριος Πέππας"

    To θέμα αφορά και τις σχολικές επιτροπές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 480.000 χιλιάδες Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστέψει σε τρίτες χώρες και κανείς δεν μιλάει . Η Ελλάδα πεθαίνει κάθε μέρα από τους αλήτες πολιτικούς . Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θάψει πρώτα την Ελλάδα και μετά θα κάνουν εκλογές οι αλήτες της αριστεράς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην εποχή της μεγάλης κρίσης ο δήμος δηλ. ο δήμαρχος,προσπαθεί να επωφεληθεί ακόμη και από τον θάνατο.Την τραγικότητα του κοιμητηρίου Χολαργού την είδαμε και στην τηλεόραση και ακούσαμε τον δήμαρχο να λέει οτι έτσι την βρήκε την κατάσταση.Εχουν περάσει 2 1/5 χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου και πορεύονται σε ένα παράλληλο σύμπαν με τελετές,φωτογραφίες,τραπέζια και καμιά φιλανθρωπία.Τόσες τεχνικές μελέτες πληρώθηκαν,δεν μπορούσαν να αναθέσουν και μια για την απορροή των υδάτων στο κοιμητήριο ώστε να αποφεύγονται μακάβριες σκηνές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πράγματι φοβερό να έχουν φύγει στο εξωτερικό περίπου 500.000 Έλληνες και να μην τρέχει τίποτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΜΕ ΦΠΑ 24%, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ???ΠΟΣΟΙ ΤΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ????ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κ ΞΥΔΗΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή