Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΤΟ 2011 ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ! ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ!

«Σκότωσαν τα παιδιά μας, θα τους αθωώσετε κιόλας;», φώναζαν οι μανάδες των Γ.Ευαγγελινέλη και Γ.Σκυλογιάννη  - Αρχικά είχε...

καταδικαστεί σε δις ισόβια - Δις ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο βασικούς κατηγορουμένους-  Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 8 έτη
Στην αθώωση του Γιώργου Εμερτζίδη για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, κατέληξε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. Η απόφαση για αθώωση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια (!) προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στην κατάμεστη από κόσμο και αστυνομικούς δικαστική αίθουσα και περίμεναν να ακούσουν την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων: «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας....Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών. 

Αντίθετα, με τον Γιώργο Εμερτζίδη ο οποίος αθωώθηκε για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη διπλή ανθρωποκτονία και καταδικάσθηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ιωάννη Σαβίδη και Ανδρέα Ποφίδη δις ισόβια και 66 χρόνια κάθειρξη., Τους καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών. Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 8 έτη.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την στυγερή δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. 

Οι δυο καταδικασθέντες σε δυο φορές ισόβια και 66 ετή κάθειρξη Ιωάννης Σαββίδης και Ανδρέας Ποφίδης κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών... Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σαββίδης απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις...».

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Βιτάλι Τερσενίδη που φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εκδώσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έχει διαχωριστεί. 

Πως έγινε το μακελειό στου Ρέντη 

Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία, δίνοντας στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Λίγη ώρα αργότερα, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν. Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις. Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου