Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΕΣΚΑΣΕ Η...ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΠΥΘΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ...ΦΑΡΣΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠ! ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ...

Το ξεμπρόστιασμα της όλης υπόθεσης-στα πλαίσια μιας ευρύτερης ...

σκευωρίας-από τον διοικητή της ΚΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, όπως αποκαλύπταμε τον περασμένο Σάββατο. Το αιχμηρό και αποκαλυπτικό στα ΝΕΑ του Γιώργου Παπαχρήστου.

Σάββατο 5 Μαΐου. Απόλυτη η στήριξη και εμπιστοσύνη από το Μαξίμου. Οι ψυχρές σχέσεις Ρουμπάτη- Τόσκα και η δυσαρέσκεια Καραμανλή- Παυλόπουλου για την απομυθοποίηση του σχεδίου δολοφονίας « Πυθία».

Από καιρό ήταν γνωστό ότι ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης είχε γίνει στόχος πολεμικής και προσπάθειας φθοράς από τρείς κύκλους αντίθεσης. Μάταια γιατί όσο το δημοκρατικό ήθος του, οι εθνικές επιτυχίες που έχει στο ενεργητικό του και η αποτοξίνωση της υπηρεσίας από « σάπια πρόσωπα και παραγοντισμούς», του εξασφάλιζαν μέχρι σήμερα την στήριξη και τον έπαινο του Μεγάρου Μαξίμου΄ και προσωπικά του Πρωθυπουργού.

Οι τρείς κύκλοι αντίθεσης-πολεμικής ήταν το επιτελείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη΄ Νι,.Τόσκα και ο ίδιος προσωπικά, που δεν αποδέχθηκε ποτέ τα μεγάλα περιθώρια αυτονομίας του κ.Ρουμπάτη και την απευθείας αναφορά-συνεργασία του με το Μαξίμου .Ο δεύτερος κύκλος και χειρότερος ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα «αρουραίοι των υπονόμων» από τον χώρο της ΕΥΠ και οι βρωμιές, που διοχέτευαν εναντίον του, αρχικά σε περιθωριακά-κίτρινα έντυπα. Συνέχισαν όμως προκαλώντας την θαρραλέα αντίδραση του διοικητή της ΕΥΠ. Ο τρίτος κύκλος πολεμικής, χαλαρότερος, ήταν από συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς ο ευσυνείδητος Ρουμπάτης ερεύνησε και διαπίστωσε ότι το περίφημο δολοφονικό σχέδιο κατά του πρώην Πρωθυπουργού ήταν φρέσκος αέρας, επινόηση σκόπιμη εάν όχι ύποπτη από Ρώσο πράκτορα.(και με αφελή-επιπόλαιο διευθυντή της ΕΥΠ)

ΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΌ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ

«Τα όμορφα παραμύθια όμορφα καίγονται» - παραλλαγή του τίτλου μιας συγκλονιστικής ταινίας του γιουγκοσλάβου σκηνοθέτη Ντραγκόγεβιτς είναι αυτό, του γνωστού «Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται», που αναφερόταν στην τραγωδία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, και ειδικότερα στον εμφύλιο της Βοσνίας.
Αν το «τσίμπησα» ελαφρώς για να το παραλλάξω, είναι γιατί δεν βρήκα τίποτε καλύτερο για να επιγράψω το τέλος, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία, μιας άθλιας σκευωρίας που στήθηκε μέσα στην ΕΥΠ και είχε ως στόχο να στηρίξει το παραμύθι ότι ο Καραμανλής, ο γνωστός Καραμανλής, «έπεσε» διότι οι Δυτικοί και κυρίως οι Αμερικανοί δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την προσέγγιση την οποία υποτίθεται ότι είχε κάνει με τον Πούτιν και τη Ρωσία. Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση «Πυθία».

Ζήσαμε χρόνια με το παραμύθι, στη λογική ακολουθία του οποίου αναπτύχθηκε ένα πλήθος θεωριών συνωμοσίας από «ψεκασμένους» και μη, αλλά και από πούρους καραμανλικούς, κεντρικό θέμα των οποίων ήταν ότι ο Καραμανλής δεν συνετρίβη στις εκλογές του 2009, αλλά «έπεσε» προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στα Μνημόνια και να υποδουλωθεί στους κακούς δανειστές.
Σελίδες επί σελίδων γράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, βιβλία εκδόθηκαν, βαρυσήμαντες αναλύσεις διατυπώθηκαν και αναπτύχθηκαν, ένας εισαγγελέας έκανε έρευνα επί σειρά ετών και κατέληξε και σε καταφατικό συμπέρασμα ο άνθρωπος (!..), κι όλα αυτά με έναν και μοναδικό στόχο: να παραχαραχθεί η αληθινή ιστορία για το πώς οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία και ποιος ήταν ο κύριος υπεύθυνος - ο Καραμανλής!

Παιχνίδια κατασκοπείας

Προχθές λοιπόν, ύστερα από εννέα χρόνια και κάτι μήνες, ανώτατος, πιο ανώτατος δεν γίνεται, παράγων της ΕΥΠ, σε μια κλειστού χαρακτήρα ενημέρωση που έκανε σε ορισμένους δημοσιογράφους, αποκάλυψε με έγγραφα ότι η «Πυθία» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια «φούσκα». Που τη «φούσκωσαν» πολλοί και διάφοροι, προκειμένου να παίξουν παιχνίδια κατασκοπείας ένθεν κακείθεν, και στο πλαίσιο αυτό δεν δίστασαν ακόμη και να παραπλανήσουν τους θεσμούς της πολιτείας, και ειδικά τη Δικαιοσύνη, να αποκρύψουν κρίσιμα ντοκουμέντα, και να αφήσουν να σέρνεται όλα αυτά τα χρόνια ένα ψέμα. Μια κατασκευή. Μια σκευωρία. Ενα ελεεινό παραμύθι.

Και τώρα δυο λόγια για την υπόθεση, μιας και το ξεκίνησα κινηματογραφικά: τον Ιανουάριο του 2009 (12 του μηνός συγκεκριμένα), ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη Γ.Κ., εν ενεργεία αστυνομικός διευθυντής, αποστέλλει στα κεντρικά της Υπηρεσίας έγγραφο σύμφωνα με το οποίο «πηγή» με κωδικό ΣΘ13 αναφέρει ότι από αξιωματούχο ρωσικής μυστικής υπηρεσίας έλαβε την πληροφορία ότι υπήρξε «σχέδιο δολοφονίας του (τότε) πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή».

Η Υπηρεσία ψάχνεται, ενημερώνει αρμοδίως τον τότε υπουργό Εσωτερικών (και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας) Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν βγάζει κάποιο αποτέλεσμα.

Στις 13-3-2009, με την υπ' αριθμόν 53 αναφορά του, ο επικεφαλής του κλιμακίου Θεσσαλονίκης της ΕΥΠ Γ.Κ. επανέρχεται, ότι καθ' α τον ενημέρωσε η «πηγή» ΣΘ13, το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή το απέτρεψαν ρώσοι πράκτορες της FSB (είναι η υπηρεσία που διαδέχθηκε τη διαβόητη KGB), οι οποίοι βρίσκονταν, λέει, στην Ελλάδα για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη επικοινωνία Καραμανλή - Πούτιν από διαρροές προς τρίτες δυνάμεις. Αυτοί οι ρώσοι πράκτορες διαπίστωσαν, υποτίθεται, ότι κατά το διάστημα 20 με 25 Απριλίου 2008 ομάδα περίπου 20 ατόμων παρακολουθούσε στενά τον πρωθυπουργό κατά τις μετακινήσεις του από το σπίτι του στη Ραφήνα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις, οι Ρώσοι συνεπλάκησαν, στη Νέα Μάκρη, με κάποια από τα άτομα αυτά, τα οποία όμως διέφυγαν, αφήνοντας στον τόπο της συμπλοκής ένα λευκό βαν, μέσα στο οποίο υπήρχαν οπλισμός, εκρηκτικά, χάρτες και ξηρά τροφή.

Παρότι ουδείς μπήκε από την ΕΥΠ στον κόπο να αναρωτηθεί, «έγινε» μεν η συμπλοκή, εκείνο το έρμο το βαν πού διάολο πήγε, είναι δυνατόν να άνοιξε η γη και να το κατάπιε (εγώ έδωσα κάποτε μια εκδοχή - προσγειώθηκε... Αντόνοφ στη Λεωφόρο Μαραθώνος και το φόρτωσαν!), η ΕΥΠ, η ΕΛ.ΑΣ. και το σύστημα Καραμανλή βολεύτηκαν με την εξήγηση ότι «το πήραν οι Ρώσοι στη Μόσχα για να βρουν στοιχεία».

Αναζητώντας την «Πυθία»

Αλλά, όπως αποδεικνύεται τώρα, δεν μάσησαν όλοι. Ετσι διατάχθηκε επείγουσα έρευνα εντός ΕΥΠ, το αποτέλεσμα της οποίας περιγράφεται στην υπ' αριθμόν 509/17-3-2009 αναφορά, την οποία υπογράφει ο τότε διοικητής Ιωάννης Κοραντής. Σύμφωνα με το απόρρητο έως προχθές περιεχόμενο του εγγράφου, η Υπηρεσία δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν ήταν αξιόπιστες οι πληροφορίες της πηγής» από τη Θεσσαλονίκη περί σχεδίου δολοφονίας του πρωθυπουργού. Και πως δεν επιβεβαιώθηκε ούτε η αξιοπιστία, γενικώς, της «πηγής» ΣΘ13!!

Το έγγραφο αυτό, το οποίο διαβιβάστηκε αυθημερόν στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, πολιτικό προϊστάμενο εκείνη την εποχή της ΕΥΠ, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, δεν παραδόθηκε ποτέ στη Δικαιοσύνη, και ειδικότερα στον εισαγγελέα Φούκα, ο οποίος επέμενε να διερευνά ένα σχέδιο δολοφονίας το οποίο ποτέ δεν υπήρξε!!!

Ποιος το απέκρυψε, είναι ένα θέμα. Ενα δεύτερο θέμα είναι γιατί τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος άφησαν όλα αυτά τα χρόνια να σέρνεται μια σκευωρία και δεν ενημέρωσαν τον εισαγγελέα, ο οποίος έβγαλε και πόρισμα για την «Πυθία» (!!!), περί της υπάρξεως του συγκεκριμένου εγγράφου, το οποίο αποδεικνύει ότι όλο αυτό ήταν ένα στημένο πράγμα.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα τι έγινε με τον διοικητή της ΕΥΠ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με την υποτιθέμενη «πηγή» ΣΘ13. Και βέβαια ποια είναι η σχέση της «Πυθίας» με το κράτος εν κράτει που είχαν στήσει για πολλά χρόνια εντός της ΕΥΠ συγκεκριμένα πρόσωπα της Υπηρεσίας προς ίδιον όφελος.

Ο ανώτατος παράγων που ξεσκέπασε - με παρρησία, πρέπει να ομολογήσω - τη συνωμοσία ανέφερε ότι μεταγενέστερα ο ίδιος ενημέρωσε τον Καραμανλή περί της υπάρξεως του εγγράφου, στην ελάχιστη πιθανότητα να μην είχε λάβει γνώση την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Και πάλι όμως σιωπή.
Θέλω να ελπίζω ότι θα το κάνει τώρα που αποκαλύφθηκαν όλα. Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός...

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ

Σχέδιο "Πυθία" και η δυσαρέσκεια Καραμανλή-Παυλόπουλου

Η ηγεσία της ΕΥΠ προβληματίζεται και από τις διαστάσεις που έχει λάβει το Σχέδιο "Πυθία", που έκανε λόγο για παρακολούθηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένες δυνάμεις και για προσπάθεια δολοφονίας του και αποσταθεροποίηση της χώρας. Η υπόθεση ξεκίνησε από επιστολή (12-1-2009) του Διοικητή Μονάδας Θεσσαλονίκης της ΕΥΠ Γ. Κ., που απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα με αναφορά στην πηγή ΣΘ13. Η πηγή ΣΘ13 ενημέρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είχε στοχοποιηθεί ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και παρακολουθούνταν η διαδρομή του από την οικία του μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αντιστρόφως.

Από την υπόθεση είχαν διαρρεύσει δυο έγγραφα που είχαν δημοσιοποιηθεί στα «Επίκαιρα» και τα οποία από τον τότε Διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή είχαν αποσταλεί στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και στον τότε υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης (και σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας) Προκόπη Παυλόπουλο.

Το δεύτερο επέμενε ότι κλιμάκιο που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και το Μάιο του 2008 για προστασία των τηλεπικοινωνιών του Κ. Καραμανλή διαπίστωσε ότι ομάδα 20 ατόμων χρησιμοποιούσε διάφορα αυτοκίνητα για να παρακολουθεί τον Κώστα Καραμανλή κατά τη διαδρομή από το Μαξίμου στο σπίτι του και αντιστρόφως. Το διάστημα, μάλιστα, 20-26 Απριλίου 2008 έγινε συμπλοκή στη Ν. Μάκρη μεταξύ του κλιμακίου και ατόμων που ανήκαν στην εικοσαμελή ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού. Στη συμπλοκή η ομάδα εγκατέλειψε το όχημα και σε αυτό βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, χάρτες και ξηρά τροφή. Τα υλικά, μάλιστα, δεν έμειναν στη χώρα μας, αλλά μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια της Μόσχας, όπου και εξετάστηκαν. Το δε σχέδιο οργανώθηκε από μυστικές δυτικές υπηρεσίες και «ομόλογη υπηρεσία του Ισραήλ».

Νέο έγγραφο "καίει" την υπόθεση

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ανώτατο αξιωματούχο της ΕΥΠ, υπάρχει και τρίτο έγγραφο, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας.
Το έγγραφο (509/17-3-2009) αυτό ακυρώνει τα δυο πρώτα καθώς σημειώνει μεταξύ άλλων πως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η υπηρεσία να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της πληροφορίας. Και πως κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι τουλάχιστον από πλευράς του ρώσου αξιωματούχου που προσκόμισε το πληροφοριακό υλικό επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των αρμοδίων αρχών της χώρας μας για αξιοποίηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια πηγή, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει δοθεί στη Δικαιοσύνη.

Σχεδόν εξυπακούεται ότι εις βάρος των δύο επίδοξων πρωτεργατών της απόπειρας αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ υπάρχουν σαφείς υπόνοιες ότι στην πραγματικότητα εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Με άλλα λόγια ότι είναι πράκτορες (πιθανώς πρώην διπλοί) για λογαριασμό «μη δυτικών δυνάμεων» όπως υπογραμμίζεται στις αναφορές γι' αυτούς. Με το βλέμμα να στρέφεται, εύλογα, προς διεύθυνση αντολική/βορειοανατολική.

Στους προηγούμενους δύο θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον άλλος ένας εν ενεργεία εξωτερικος ή «περιφερειακός» συνεργάτης της Υπηρεσίας. Γύρω από αυτό τον βασικό πυρήνα της συνωμοσίας πιθανώς κινούνται διάφορα άλλα πρόσωπα, σε στενή ή πιο απόμακρη σχέση με την ΕΥΠ.
Ωστόσο, ταυτόχρονα με τους συνωμότες υπάρχει ένας αντίπαλος κύκλος ανθρώπων. Που λειτουργεί σαν «εσωτερική αντικατασκοπία» και αγρυπνά για την προστασία της ΕΥΠ από κάθε είδους εχθρούς. Είναι ένας μηχανισμός που προσπαθεί να αναχαιτίσει την κακόβουλη επιχείρηση, η οποία θεωρείται πως βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά ζητήματα εξαιτίας των συνεχών προκλήσεων από τις γείτονες χώρες, δηλαδή ακριβώς όταν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και σε διαρκή συναγερμό, οποιαδήποτε υπόνοια εσωτερικής σύγχυσης δεν απέχει από την εθνική μειοδοσία. Οποιαδήποτε επίθεση στην ΕΥΠ στοχεύει στην απόσπαση της προσοχής του μηχανισμού της από την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. Οι επιπτώσεις ενός ολέθριου σεναρίου αυτού του είδους ισοδυναμούν με έγκλημα κατά της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου