Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ: ΔΙΝΕΙ 6 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ! ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!

Προαιώνιος εχθρός της Ελλάδος η Γερμανία, το επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά! Τα χρήματα που έχει πάρει από το αίμα των Ελλήνων, τα επενδύει υπέρ της Τουρκίας. Δίνει 6 υπερσύγχρονα υποβρύχια, ανατρέπει έτσι ολοκληρωτικά υπέρ της Τουρκίας τις ισορροπίες στο...

Αιγαίο, προκειμένου η Τουρκία να επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο. Η βαρβαρότητα της Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδος, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται. Ρημάζει την Πατρίδα μας επί 8 έτη, με τα πολιτικά μας σκύβαλα να έχουν σκύψεθι στα τέσσερα ως γνήσιοι γερμανοτσολιάδες και η αανταμοιβή της γονυκλυσίας τους είναι να εξοπλίζει την Τουρκία για να χτυπήσει την Ελλάδα. 
Εν τω μεταξύ ζήτημα έχει δημιουργηθεί και στο εσωτερικό της Γερμανίας, για το θέμα αυτό. 
Σύμφωνα με το in.gr, σε δύσκολη θέση φαίνεται ότι έφερε τη γερμανική κυβέρνηση η Αριστερά (Die Linke) καταθέτοντας ερωτήσεις σχετικά με τη συνεργασία της γερμανικής εταιρίας Thyssen Krupp Marine Systems με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για την κατασκευή έξι υποβρυχίων τύπου 214 και κατηγορώντας τη γερμανική κυβέρνηση ευθέως για ανευθυνότητα αφού -όπως καταγγέλλει-«η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα υποβρύχια εναντίον της Ελλάδας ή της Κύπρου».

Η κυβέρνηση απαντά το Βερολίνο «ασκεί περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγών εξοπλιστικών». Τονίζει δε ότι και στην περίπτωση της Τουρκίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, η γερμανική κυβέρνηση στην απάντησή της στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της Αριστεράς (Die Linke), με τις οποίες αναδείχθηκε η συνεργασία της γερμανικής εταιρίας Thyssen Krupp Marine Systems με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για την κατασκευή έξι υποβρυχίων τύπου 214, αναφέρει: «η κυβέρνηση ακολουθεί περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγών. Για την χορήγηση αδειών για εξαγωγές εξοπλιστικών αποφασίζει κατά περίπτωση και υπό το φως της κατάστασης έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, λαμβάνοντας υπόψη σκέψεις εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας», ενώ για τις αποφάσεις δίδεται «ιδιαίτερο βάρος στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επισημαίνεται ότι σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμψε στην κοινοβουλευτική απάντηση χωρίς να προσθέσει οτιδήποτε.

Η απάντηση του Βερολίνου
Σύμφωνα με το επίσημο εσωτερικό κοινοβουλευτικό έγγραφο της απάντησης το οποίο έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις χώρες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και όσες έχουν αντίστοιχο στάτους, ισχύει το εξής:

«Η εξαγωγή πολεμικών όπλων και άλλων εξοπλιστικών ειδών προς αυτές τις χώρες πρέπει να προσανατολίζεται στα συμφέροντα ασφάλειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο πλαίσιο της Συμμαχίας και της ΕΕ.

» Η εξαγωγή επί της αρχής δεν πρέπει να περιορίζεται, εκτός εάν εξαιτίας ειδικών πολιτικών υπαγορεύεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις ένας περιορισμός. Για αυτό ήδη από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 γίνεται μια περιοριστική και σε βάθος εξέταση κάθε περίπτωσης σε σύγκριση με την τρέχουσα πρακτική αδειοδότησης των κρατών-μελών της ΕΕ και υπό τον ιδιαίτερο συνυπολογισμό του κινδύνου μίας πιθανής χρήσης στο πλαίσιο εσωτερικής καταπίεσης ή του Κουρδικού».

Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ότι «ακολουθεί περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγών» και ότι για την χορήγηση αδειών για εξαγωγές εξοπλιστικών «αποφασίζει κατά περίπτωση και υπό το φως της κατάστασης μετά από ενδελεχή έλεγχο, λαμβάνοντας υπόψη σκέψεις εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας», ενώ αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτό ισχύει και για την Τουρκία», επισημαίνεται στην ίδια απάντηση.

«Η κυβέρνηση βασίζεται για αυτό σε όλες τις δημόσιες και μη δημόσιες πηγές που έχει στην διάθεσή της. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει προσεκτικά τις περαιτέρω εξελίξεις στην περιοχή και θα τις λάβει υπόψη της όπως έως τώρα στις πρακτικές της χορήγησης αδειών», αναφέρεται.

Η Τουρκία επιδιώκει αυτονομία σε θέματα εξοπλιστικής τεχνολογίας
Στην τοποθέτησή της η γερμανική κυβέρνηση, αναφερόμενη στην συνεργασία μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, παραδέχεται μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με την πληροφόρησή της, «η Τουρκία επιδιώκει μακροπρόθεσμα την αυτονομία σε θέματα εξοπλιστικής τεχνολογίας» και ότι «εδώ και δεκαετίες είναι μέρος της τουρκικής οικονομικής στρατηγικής να πετύχει σε όλες τις διεθνείς συνεργασίες, ιδιαίτερα σε εγχειρήματα υψηλής εξοπλιστικής τεχνολογίας, τον μεγαλύτερη δυνατή μεταφορά τεχνογνωσίας».

Στην προκειμένη περίπτωση, από την τουρκική πλευρά τη συνεργασία έχει αναλάβει η εταιρία STM Defense Technologies.

Επιπλέον, στην απάντηση σημειώνεται ότι τα νέα υποβρύχια τύπου 214 θα αντικαταστήσουν πέντε υποβρύχια τύπου 209, ενώ δεν προβλέπεται να διατεθεί προσωπικό για την εκπαίδευση και την συντήρηση των σκαφών.

Die Linke: Ανεύθυνη η εξαγωγή εξοπλιστικών συστημάτων προς την Τουρκία

Για ανευθυνότητα εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης, έκανε λόγο νωρίτερα η αναπληρώτρια επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Σεβίμ Νταγκντελέν, σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την συνεργασία της Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για την κατασκευή έξι υποβρυχίων, η οποία ήρθε στο φως σήμερα, έπειτα από δική της κοινοβουλευτική ερώτηση.

Η κυρία Νταγκντελέν επισήμανε ακόμη ότι η τουρκική κυβέρνηση θέτει υπό αμφισβήτηση τα σύνορα μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, ενώ διεκδικεί «τα ελληνικά νησιά Ίμια» και τα κοιτάσματα στα εκεί χωρικά ύδατα.

Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής της Αριστεράς ζήτησε δε να διακοπούν οι εξαγωγές εξοπλιστικών συστημάτων από την Γερμανία προς την Τουρκία.

Αναλυτικά η δήλωση της Σεβίμ Νταγκντελέν:

«Είναι απολύτως ανεύθυνο, το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με την παράδοση τμημάτων για την κατασκευή των υποβρυχίων επιτρέπει τον περαιτέρω εξοπλισμό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Τα πολεμικά όπλα που εξάγονται από την Γερμανία και τα οποία συναρμολογούνται στην Τουρκία, είναι ως καταδιωκτικά υποβρύχια σχεδόν απολύτως κατάλληλα ως επιθετικά όπλα για την τουρκική επιθετική πολιτική στην Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν και η ισλαμιστική κυβέρνησή του του ΑΚΡ έχουν επανειλημμένα θέσει υπό αμφισβήτηση υπάρχοντα σύνορα χωρών, ακόμη και προς ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, όπως η Ελλάδα.

Προσφάτως εμβόλισε ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ένα ελληνικό περιπολικό σκάφος. Ο Ερντογάν διεκδικεί τα ελληνικά νησιά Ίμια και τα κοιτάσματα στα εκεί χωρικά ύδατα. Επιπλέον, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εμποδίζει οικονομικές δραστηριότητες στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για περιοριστική πολιτική εξαγωγής εξοπλιστικών, όταν παραδίδεται στην Τουρκία εξοπλισμός για βελτιωμένο πόλεμο στην θάλασσα. Είναι απαραίτητο να διακοπούν οι εξαγωγές εξοπλιστικών προς την Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου