Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ! ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η ακτοφυλακή (λιμενικό) της Ρουμανίας (Policia de Frontiera) εντόπισε...

τουρκικό σκάφος εντός των χωρικών της υδάτων στη Μαύρη Θάλασσα. Το κάλεσε να σταματήσει κι αυτό ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.

Αρχίζει η καταδίωξη. Το αρχικό σκάφος της ακτοφυλακής καλεί τα παραπλεόντα σκάφη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού της Ρουμανίας να το συνδράμουν στην καταδίωξη.

Το τουρκικό σκάφος δεν σταματά. Το καταδιωκτικό το εγκλωβίζει με ελιγμούς προκειμένου να μην διαφύγει εκτός χωρικών υδάτων της Ρουμανίας και ανοίγει πυρ με προειδοποιητικά πυρά.

Το τουρκικό σκάφος και πάλι δεν σταματά, παρά τα προειδοποιητικά πυρά. Τα καταδιωκτικά τώρα της Ρουμανίας αποφασίζουν και ανοίγουν πυρ με στόχο τις προπέλες και τις μηχανές του τουρκικού σκάφους.

Το αποτέλεσμα; Το τουρκικό σκάφος ακινητοποιείται βίαια και πιάνει φωτιά. Άγημα από τα καταδιωκτικά απομακρύνουν το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους, το οποίο εγκαταλείπεται στις φλόγες.

Το συλληφθέν πλήρωμα μεταφέρεται από την ακτοφυλακή στο πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι της Ρουμανίας για τα περαιτέρω: σύλληψη και άσκηση δίωξης εναντίον τους.

Μήπως ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε Τουρκία και Ρουμανία ως επακόλουθο της βύθισης του τουρκικού σκάφους και της σύλληψης του πληρώματός του; Μήπως χρειάστηκε να επέμβει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Τίποτε απ’ όλα αυτά.

Μήπως τα έκανε όλα αυτά η Ρουμανία γιατί είναι υπερδύναμη; Μήπως τα έκανε με το έτσι γουστάρω; Όχι βέβαια. Πρόκειται για διεθνείς κανόνες εμπλοκής που προβλέπονται για όλες τις δυνάμεις ακτοφυλακής στον πλανήτη. Μόνο η Ελλάδα αρνείται να τους εφαρμόσει έναντι της Τουρκίας.

Πιστεύει κανείς ότι αν ήταν άλλο σκάφος της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων της Ρουμανίας – π.χ. σκάφος του τουρκικού λιμενικού – θα έκαναν κάτι διαφορετικό οι Ρουμάνοι ακτοφύλακες; Υπήρχε περίπτωση να εγκατέλειπαν τα χωρικά τους ύδατα σε ξένο παρείσακτο σκάφος;

Αυτά για να αντιληφθούμε το παιχνίδι που παίζει πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σε βάρος μας και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

dimitriskazakis, (το είδαμε στο https://hellas-now.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου