Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Επόμενος Αρχιεπίσκοπος ο Δανιήλ της “κόκκινης” Καισαριανής;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής 
της “Ελλήνων Πολιτείας” – αρθρογράφος 


Την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 στο πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, αναδεικνύαμε κατ΄ αποκλειστικότητα, πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και...
πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είναι το “σωσίβιο” του Αλέξη Τσίπρα και της κυβερνήσεώς του στην εθνοκτόνο πολιτική τους, διά μέσω μιας διαμορφωμένης προπαγάνδας επηρεασμού του πιστού λαού μας από του Ιερού Βήματος των εκκλησιών στην ελληνική Επικράτεια! 
 

Προπαγανδιστής της ΕΕ, του ευρώ και των δανειστών μας ο Ιερώνυμος…   
 
Έγραφα συγκεκριμένα στο άρθρο μου – ρεπορτάζ με τίτλο: “Ο Ιερώνυμος είναι το σωσίβιο του Τσίπρα” ότι, πριν από ένα μήνα, τον Μάιο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος  εξέδωσε τη γνωστή μηνιαία της έκδοση – εγκύκλιο με τίτλο “Προς τον Λαό”, η οποία μοιράζεται σε όλες τις Εκκλησίες και διαβάζετε από του Ιερού Βήματος από τους Ιερείς στο Χριστεπώνυμο λαό. Γράφεται λοιπόν μεταξύ πολλών άλλων στην εγκύκλιο με αριθμό 50: 

« … Αλλά και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων οκτώ ετών, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.(Ευρωπαϊκής Ένωσης) επέδειξαν την αλληλεγγύη τους, το καθένα ξεχωριστά, προς την Ελλάδα με τον δανεισμό του πρωτοφανούς ποσού των 300 και πλέον δισ. ευρώ, του μεγαλύτερου διακρατικού δανείου που χορηγήθηκε ποτέ στη νομισματική ιστορία της ανθρωπότητας, υπό όρους πιο ευνοϊκούς  από αυτούς που η Ελλάδα μόνη της μπορούσε να επιτύχει στη διεθνή χρηματαγορά.

Τελικά δε σήμερα, με επιτόκια που δεν υπερβαίνουν τη μονάδα, με μοναδική απαίτηση τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, καθώς οι διεθνείς πολιτικές, οικονομικές και επιστημονικές εξελίξεις επιβάλλουν επιτακτικά την υιοθέτηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων…»!

Παρακάτω επίσης διαβάζουμε στην ίδια εγκύκλιο:

«…Άλλη μεγάλη επιτυχία της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκής Ένωσης) αποτελεί η υιοθέτηση του ευρώ του κοινού νομίσματος, που είναι ένα από τα δύο σταθερότερα νομίσματα του πλανήτη…».  

Βέβαια, το τραγικό είναι ότι αυτό τον μήνα (Ιούνιο), στην επόμενη δηλαδή εγκύκλιο (αρ.51) η Εκκλησία παρουσιάζει το ομολογουμένως σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο κατά το έτος 2017, που σημαίνει ότι αποδέχεται τη φτώχια που βιώνει ο λαός μας ως επακόλουθο της καταστροφικής πολιτικής της Ε.Ε. προς την Ελλάδα με το πολιτικό νόμισμά της, το ευρώ (σ.σ. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. επανειλημμένα έχουν παραδεχτεί την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ελλάδα)!
   
Και τα ερωτήματα που θα θέλαμε να υποβάλλουμε προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, είναι τα εξής:

Ποιος ο λόγος να αναπτύξετε αυτό το τόσο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο; 

Δεν σας έφθανε η τόσο σημαντική αλληλεγγύη, που σύμφωνα με όσα γράφετε στην εγκύκλιο επέδειξε η Ευρώπη προς την Ελλάδα; 
Μετά την “πρώτη φορά αριστερά”, έχουμε δυστυχώς και την πρώτη φορά γελοιοποίηση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος; Από αυτή την εγκύκλιο, που την χαρακτηρίζει μια αφάνταστη δουλοπρέπεια και μια χονδροειδής αλλά και αφελής υμνολογία της Ευρώπης της Μέρκελ; 

Δίγλωσσος και επικίνδυνος ο Αρχιεπίσκοπος… 
Προφανώς, η Ιερά Σύνοδος πάσχει από αμνησία εκτός εάν διαφωνεί με τα όσα δήλωνε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στα τέλη του 2012 στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά του τουρκολάγνου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Και περιοριζόμαστε σε ένα μόνο παράδειγμα των όσων είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος: 

«… Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μιας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας…. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης…»!

Πότε λοιπόν έλεγε αλήθεια ο Αρχιεπίσκοπος; Τότε ή τώρα; Τι ακριβώς άλλαξε από τότε, πού όλοι θα παραδεχτούμε ότι τα έξη (6) αυτά χρόνια πού μεσολάβησαν από το 2012, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα;
 
Άραγε αντιλαμβάνονται οι συνοδικοί ότι με εγκυκλίους όπως αυτή, πλήττουν την Εκκλησία περισσότερο από τους εχθρούς της; 

Αντιλαμβάνονται ότι η εικόνα της δουλοπρέπειας και της χονδροειδούς παραποιήσεως της πραγματικότητας δεν αρμόζει σε Ορθόδοξους Ιεράρχες;
  
Η Εκκλησία μας βρέθηκε υπό πολύ δυσμενέστερες συνθήκες και δεν υπέκυψε σε πιέσεις έσωθεν ή έξωθεν και υποκύπτει σήμερα υπό την κυβέρνηση των πρώην κομμουνιστών, που παραχωρούν – εκτός των άλλων – τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος μας;

Σωσίβιο της εγκληματικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχιεπίσκοπος…  


Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σήμερα  που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανερυθρίαστα δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα της Ελλάδος, αγνοώντας την αντίθετη γνώμη του Αρείου Πάγου, γίνεται σωσίβιο του πνιγμού της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γίνεται ο ναυαγοσώστης όλων των Μπολσεβίκων – κομμουνιστών αυτής της κυβέρνησης και κάποιων δεξιούληδων που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο, συνεργαζόμενοι μαζί του!
  
Ωστόσο, εμείς αντιλαμβανόμεθα με αμέριστη πικρία, την απλόχερη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία σε αυτούς τους άθεους και εν πολλοίς αντίχριστους κυβερνώντες!
 
Μέσω της άθλιας  προπαγάνδας, εκδίδοντας αυτή την εγκύκλιο του Μαΐου του 2018, κάτι που δεν είχε τολμήσει να πράξει επί οκτώ ολόκληρα χρόνια η Ιεραρχία της Εκκλησίας! Από τότε δηλαδή, που άρχισε η οικονομική κρίση που ταλανίζει και αφανίζει την Πατρίδα μας!
 
Εκείνοι – οι Ιεράρχες – αντιλαμβάνονται ότι μέσω αυτής της εγκυκλίου πού διαβάστηκε σε όλες της Εκκλησίες της Ελληνική Επικράτειας, τρομοκράτησαν τον λαό μας για να μην αντιδράσει;

Αντιλαμβάνονται ότι προπαγάνδισαν υπέρ μιας εθνοκτόνου κυβερνήσεως πού προσπαθεί με βίαιο τρόπο να αποκόψει τον ελληνικό λαό από τον Κύριο Χριστό του, με όλες τις σατανικές κυβερνητικές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις;

Με τελευταίο κρούσμα, την ρητορική κυβερνητικών αξιωματούχων περί του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας;

Θεωρούν λοιπόν οι Ιεράρχες – όχι όλοι ευτυχώς – της Εκκλησίας μας, πώς έχουν καθαρή τη συνείδησή τους και θα λάβουν την άφεση των αμαρτιών, όταν φθάσει η ώρα της Κρίσης τους;;;»!

Συντάκτης της προπαγανδιστικής εγκυκλίου ο Άγιος Καισαριανής;  


Όλα τα παραπάνω έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα της περασμένης Κυριακής και επανερχόμουν στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι της Τρίτης 3 Ιουλίου 2018” της ίδιας εφημερίδας, αναφέροντας επιπρόσθετα:

«Την “μυστήρια και ύποπτη” αυτή εγκύκλιο 51 την συνέταξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ! Δεν το πιστεύω, ειλικρινά! Γιατί γνωρίζω, ότι ο σεβασμιότατος Δανιήλ ήταν στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και κατά το παρελθόν είχε εκρηκτικές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε πολλά θέματα! Και γνωρίζαμε τις θέσεις του μακαριστού Χριστοδούλου για τη ΝΤΠ και την Παγκοσμιοποίηση! 

Εάν λοιπόν αληθεύει αυτή η πληροφορία, τι πράγματι συνέβη; Απλά, καλοπροαίρετα ερωτάμε και θα περιμένουμε πειστικές απαντήσεις»!

Ο …τρόμος φυλάει τα έρημα… 

Φίλες και φίλοι, αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι φοβερές αποκαλύψεις έκαναν πολύ μεγάλη αίσθηση και προκάλεσαν πολύ μεγάλη ανησυχία στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου! 

Για τις αποκαλύψεις μας λάβαμε πολλά καταγγελτικά τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, που όμως μας ενημέρωναν ότι δεν υπήρχε καμιά ανάρτηση στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της Εκκλησίας! 

Πράγματι, δεν υπήρχε καμιά ανάρτηση, ούτε της εγκυκλίου 50 (Μαΐου), αλλά ούτε της εγκυκλίου 51 (Ιουνίου)!
Τι άραγε συνέβαινε; Γιατί απέκρυπταν από το επίσημο σάιτ της Εκκλησίας τις δυο αυτές εγκυκλίους;

Αλλά, ως εκ θαύματος και μετά από πολλές οχλήσεις, στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της Εκκλησίας, την Τετάρτη (4 Ιουνίου) το μεσημέρι αναρτήθηκαν και οι δυο επίμαχοι εγκύκλιοι!
Έτσι, πληκτρολογώντας στην Google: ecclesia.gr και ακολούθως κάνοντας κλικ στη θεματική ενότητα: “Ιερά Σύνοδος”, και στη συνέχεια: “Προς τον λαό”, θα βρούμε τις επίμαχες εγκυκλίους! 
   
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/prostolao/50.pdf

Οι φιλοδοξίες του Μητροπολίτη Καισαριανής…  

Αλλά, επειδή δεν πιστεύουμε, πως θα λάβουμε κάποια απάντηση από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, για το αν είναι ο συντάκτης της προπαγανδιστικής εγκυκλίου 50, θα σας αποκαλύψουμε τα νεώτερα από το ρεπορτάζ μας:

Στους διαδρόμους της Ιεράς Συνόδου, κάποιες “κακές γλώσσες” λένε πως, ο Μητροπολίτης Καισαριανής χτίζει το εγχώριο και διεθνές προφίλ του, προκειμένου να γίνει εφαλτήριο για το μέλλον του!   
Το οποίο μέλλον του, δεν είναι άλλο από τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο! 

Που για χάρη του, προφανώς ξέχασε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, τα όσα του έμαθε και με τα οποία τον γαλούχησε η μεγάλη προσωπικότητα της νεώτερης Εκκλησίας μας, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! 
 
Παρ' όλα ταύτα εμείς καλοπροαίρετα θα περιμένουμε την απάντηση του Μητροπολίτης Καισαριανής!
Να διαψεύσει δηλαδή, τις “κακές γλώσσες” της Ιεράς Συνόδου, που μας έδωσαν αυτές τις πληροφορίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου