Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

"ΚΛΥΣΜΑ" ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΣ! ΒΙΝΤΕΟ-ΒΟΜΒΑ


Σήμερα πάνω από τη "Μακεδονία" γεννιέται ο ήλιος της Ελευθερίας...", λέει ο εθνκός ύμνος των Σκοπίων τον οποίο δεν -ρόκειται να αλλάξουν. Δείτε καλά το βίντεο από το star για να καταλάβετε τι είναι αυτό που...

έρχεται μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. 
Εδώ το βίντεο:


Ο Πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε δημόσια τοποθέτησή του χθες κατά την ορκωμοσία στρατιωτών, έκανε λόγο για έναν «Μακεδονικό στρατό», ο οποίος θα αποτελεί μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Στην τοποθέτησή του αυτή  απάντησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών».

Και αυτό διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, «στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

Τι είπε ο Ζαεφ

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά Ζάεφ.

ΝΔ: Ισοπεδώθηκε η προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ήταν αρκετή για να ισοπεδώσει την προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά για την συμφωνία των Πρεσπών»,  προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνησης της Ν.Δ.»
πληροφορίες από http://15minutes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου