Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!

Σφοδρή επίθεση σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ομάδες «τραμπούκων» και...

«παρακρατικούς θύλακες» που δεν έχουν «κανένα ντέρτι με την Μακεδονία» και οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους συμμετέχοντες στα μεγάλα συλλαλητήρια του χειμώνα.

Επαίνεσε τη στάση του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «ορθώς» δεν προκάλεσε θέμα εθνικής ασφάλειας ρίχνοντας την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών. Εκτίμησε πάντως πως η συμφωνία θα κυρωθεί από την Βουλή, ακόμα κι αν ο κ. Καμμένος αντιταχθεί.

Στο μέτωπο των δημοσιονομικών ο κ. Φίλης, που πολλές φορές ηγείται της ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης, ζήτησε να μην γίνουν οι νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις το 2019, λέγοντας πως «έχουν αλλάξει οι όροι».

Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρξει συνεννόηση μες τους εταίρους και διερωτήθηκε αν θα τον στηρίξει η αντιπολίτευση στην περίπτωση που η Αθήνα προχωρήσει σε μονοήμερη ενέργεια για τις συντάξεις.

Ο κ. Φίλης προσπαθεί να ξεγλιστρήσει ζητώντας συναίνεση, απάντησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας πως η επικείμενη περικοπή έχει ψηφιστεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα τι θα λέμε; Πάμε να επαναδιαπραγματευθούμε κάτι που έχουμε ψηφίσει;» είπε σκωπτικά ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας ότι η ΝΔ φυσικά δεν θέλει την περικοπή των συντάξεων.

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς Φίλη για όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την διαφωνία τους και να διαμαρτύρονται.

Διερωτήθηκε δηκτικά εάν η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά το εθνική επιτυχία.

Χαρακτήρισε επίσης «παλαβομάρα» την στάση του κ. Καμμένου, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος να διαφωνεί με κορυφαία επιλογή για το ονοματολογικό και παρά ταύτα να πηγαίνει στην σύνοδο του NATO την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στην σύνοδο των Βρυξελλών οι εταίροι αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ, με προϋπόθεση την κύρωση και υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών.
IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου