Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ!


Επιδείνωση του καιρού στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με...

Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Στερεά, στη βόρεια Εύβοια και στις Σποράδες.

Βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του βόρειου Αιγαίου. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στην κεντρική από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 32, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 19 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 Μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς 6 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, κυρίως στα βόρεια και δυτικά, με πιθανότητα παροδικών βροχών στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς, αλλά στα παράκτια τμήματα του νομού οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου