Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΖΗΤΑΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ"! ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ...

Δυστυχώς ο Α.Τσίπρας χθες με τη υποχωρητικότητα την οποία επέδειξε ...


κατά την 2ωρη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και με την παραδοχή στο τέλος ότι μόνο ζητάει μια δίκαια δίκη για τους 2 Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς, Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη και Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη, έδωσε στους Τούρκους το δικαίωμα να πανηγυρίζουν και να αισθάνονται και δικαιωμένοι!

Mε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη συνέντευξη Τύπου για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν ασχολείται ο τουρκικός Τύπος.

Κάνουν εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά που σημαίνει ότι ειπώθηκαν πολλά πράγματα και με έντονο τρόπο και εστιάζουν κυρίως στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, που είπε «δεν θα έλεγα ότι ήταν μια εύκολη συνάντηση», την οποία αρκετά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας την θεώρησαν ως «νίκη» του Ρ.Τ.Ερντογάν

«Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας: Ήταν μια δύσκολη συζήτηση» γράφει η Gunes.

«Η δήλωση Τσίπρα για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: “Δεν ήταν εύκολη”», αναφέρει η Hurriyet

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Yeni Akit: «H ομολογία Τσίπρα για τον Ερντογάν»

Για «Έντονη συζήτηση με τον Τσίπρα» κάνει λόγο η Vatan σημειώνοντας: «Ο Τσίπρας έκανε καταγγελία στο ΝΑΤΟ και δήλωσε πως οι στρατιώτες μας που πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος είναι όμηροι της Τουρκίας. Όμως δεν μίλησε καθόλου για το άσυλο που δόθηκε στους πραξικοπηματίες στρατιώτες. Ο Ερντογάν με τον Τσίπρα συναντήθηκαν σε ηλεκτρικό κλίμα».

Μεταφέρει δε και μια κουβέντα του Τούρκου προέδρου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Μας είπατε πως δεν θα στηρίξετε τους πραξικοπηματίες. Όμως τους έχετε δώσει VIP προστασία. Οι Τούρκοι στρατιώτες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν να παραδοθούν στην τουρκική δικαιοσύνη».

H Sozcu έχει τίτλο: «Τσίπρας: Συμφωνήσαμε με τον Ερντογάν» και αναφέρεται στην αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού για βελτίωση του κλίματος στις διμερείς σχέσεις μέσω του διαλόγου, που συμφώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η συνάντηση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν μια «τρύπα» στο νερό. Ο Α.Τσίπρας ήθελε να ενισχύσει το καταρρακωθέν πλέον ηγετικό προφίλ του αλλά επιλέγοντας λάθος άτομο για να το κάνει.

Σε μερίδα του εγχώριου Τύπου φίλα προσκείμενου προς την κυβέρνηση, επιδιώχθηκε να παρουσιαστεί ο Α.Τσίπρας ότι θα τραβούσε τα... αυτιά του Ρ.Τ.Ερντογάν στη συνάντηση. 

Μάλλον το αντίθετο έγινε...
pronews.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου