Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Βαριές Καταγγελίες Κεχρή για τους Παιδικούς Σταθμούς»


Καταγγέλλω την Διοίκηση Ξύδη όσον αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς για Προκλητική Διάκριση εις βάρος του Χολαργού, Αντιπαιδαγωγική Αντίληψη και Κοινωνική Αναλγησία.

          Συγκεκριμένα:
1.        Καταγγέλλω για προκλητική διάκριση, που φτάνει στα όρια της ρατσιστικής αντιμετώπισης του Χολαργού, σε ότι αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς (εφεξής ΠΣ). Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ο κ. Ξύδης δεν επέτρεψε την πληρωμή κανενός εντάλματος πλην της μισθοδοσίας στους Παιδικούς Σταθμούς Χολαργού.
Ο Προϊστάμενος του Διοικητικού Λογιστικού κ. Ζάχαρης σε ερώτημα που του απεύθυνα για το συγκεκριμένο θέμα (Αρ. Πρωτ.: 8/8-6-2011), απαντά (Αρ. Πρωτ.: 123/21-6-2011), αναφέροντας κατά λέξη: «…σας ενημερώνω ότι το 1ο τρίμηνο του 2011 και όσον αφορά το ΝΠΔΔ «Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Χολαργού» δεν έχει πληρωθεί κανένα Χρηματικό Ένταλμα εκτός μισθοδοσίας. Το Ταμειακό υπόλοιπο έναρξης (1/1/2011) ήταν 164.402,83 . Ο λόγος που δεν πληρώθηκαν ήταν η προφορική άρνηση της Ταμειακής Υπηρεσίας για την εξόφληση ενταλμάτων άλλων, πέραν της μισθοδοσίας, ενώ τα λίγα εντάλματα που κόπηκαν (προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, έναντι συμβάσεων μίσθωσης έργου, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ) δεν πληρώθηκαν…»
Το αποτέλεσμα ήταν να εξαντληθούν τα αποθέματα στους ΠΣ Χολαργού, να δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις στα υλικά καθαριότητας, στις πάνες, στα είδη γραφείου και να υπάρχει η συνεχής απειλή διακοπής της τροφοδοσίας των ΠΣ με τρόφιμα.
Αντίθετα από τον Χολαργό, στους ΠΣ του Παπάγου επιτράπηκε η πληρωμή όλων των ενταλμάτων το πρώτο τρίμηνο χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό.
Θεωρώ απαράδεκτη την επιλεκτική αντιμετώπιση των ΠΣ του Χολαργού σε σχέση με αυτήν του Παπάγου και δεν καταλαβαίνω, ποιος ήταν ο λόγος αυτής της προκλητικής διάκρισης που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των ΠΣ Χολαργού και στην εξασφάλιση των συνθηκών Υγιεινής και Καθαριότητας.
Να επισημάνω ότι ο κ. Ξύδης αντίθετα με όσα ψευδώς ισχυρίζεται, ήταν ενήμερος αυτής της κατάστασης, αφού τον ενημέρωσα γραπτώς και προφορικώς. Επιπλέον, με αλλεπάλληλες επισκέψεις μου στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου ανέφερα το πρόβλημα τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς.

2.        Καταγγέλλω την απόφαση της μη επανεγγραφής των παιδιών στους ΠΣ, των οποίων η μητέρα τους είναι άνεργη και την χαρακτηρίζω παιδαγωγικά απαράδεκτη
Το θέμα εγγραφής παιδιού με άνεργο γονέα στους ΠΣ τα προηγούμενα χρόνια εξατομικευόταν και κάθε περίπτωση συζητιόταν ξεχωριστά στο Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη μας πολλούς παραμέτρους, όπως το φορολογικό εισόδημα της οικογένειας και την διάρκεια ανεργίας (χρόνιος ή πρόσφατος άνεργος).
Σε κάθε περίπτωση όμως, παιδί που είχε εγγραφεί και ήδη φιλοξενούταν στους ΠΣ, επανεγγραφόταν ανεξάρτητα από το αν κάποιος από τους γονείς έχανε την δουλειά. Οι επανεγγραφές, αντίθετα με τις εγγραφές γίνονταν ελεύθερα ανεξαρτήτως κριτηρίων. Ο λόγος ήταν κυρίως παιδαγωγικός. Δεν θέλαμε σε παιδάκι που για πρώτη φορά στη ζωή του μπήκε στη διαδικασία κοινωνικοποίησης, να το αποχωρίσουμε βίαια από την ομάδα ένταξής του για λόγους που αφορούν τους γονείς του. Δεν επιθυμούσαμε να προσθέσουμε την ψυχολογική επιβάρυνση που προκαλεί στο παιδί η ανεργία ενός γονέα, την ψυχολογική επιβάρυνση που δημιουργεί ο αποκλεισμός του από τους ΠΣ και ο αποχωρισμός του από τους φίλους του, την δασκάλα του και από την ομάδα ένταξης στην οποία εντάχθηκε τον προηγούμενο χρόνο.

3.        Καταγγέλλω την κοινωνικά ανάλγητη αντιμετώπιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων όπως:
                              i.          Μονογονεϊκή οικογένεια: Με το ποιο ακραίο παράδειγμα διαζευγμένης       μητέρας, που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, της οποίας αποκλείστηκε το δικαίωμα      επανεγγραφής του παιδιού της επειδή έχασε την δουλειά της
                            ii.          Αύξηση τροφείων και στα χαμηλά φορολογικά εισοδήματα (κάτω από 35.000€). Μάλιστα σε εισοδήματα μικρότερα των 7.500€ η αύξηση φτάνει το 230%.


Γιάννης Κεχρής
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου