Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...ΤΕΡΜΑ Η ΛΥΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ, 
ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ!

Δεν τα βρίσκει ο Σαμαράς με τον Παπανδρέου και ο συνεταιρισμός πάει για διάλυση! Τώρα κατάλαβε το λάθος του ο Σαμαράς και προσπαθεί να κάνει πίσω. Βλέπει το αδιέξοδο και ότι του βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό οι δανειστές, ζητώντας του να υπογράψει όλο το πακέτο της δανειακής σύμβασης και δικαιολογημένα κλωτσάει. Η λύση Παπαδήμου πάει στο βρόντο και αναζητείτραι άλλη λύση.
Ιδού τι μεταδίδει το: ifimerida.gr
Από εμπλοκή σε εμπλοκή οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας σε υλοποίηση της συμφωνίας που συνήψαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες το βράδυ της Κυριακής ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Σαμαράς πριν από λίγα λεπτά έκανε δήλωση με την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να υπογράψει το έγγραφο που ζητούν οι Βρυξέλλες αφού έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και αφού όπως έχει αναφέρει δεν επιτρέπει σε κανέναν να θέτει σε αμφιβολία τις δηλώσεις του.
Η πλήρης δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να της θέτει σε αμφιβολία»
Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr κάνουν λόγο για συνεχή προβλήματα στο μεταξύ τους διάλογο τα οποία μαζί με τις αντικειμενικές δυσκολίες σε ότι αφορά το πρόσωπο του υποψήφιου πρωθυπουργού έχει οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο σημείο μηδέν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κανένα από τα έως τώρα πρόσωπα, και αυτό του κ. Λουκά Παπαδήμου, που έχουν συζητηθεί δεν θα καταλάβουν τη θέση του επικεφαλής στο νέο υπουργικό Συμβούλιο και ότι ήδη στο τραπέζι μπαίνουν συνεχώς νέα ονόματα προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη σύγκλιση.
Περιγράφοντας το έως τώρα διάλογο των δύο πλευρών άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, επισημαίνουν ότι και από τις δύο πλευρές μπαίνουν συνεχώς προσκόμματα καθώς υστεροβουλίες και σκοπιμότητες δεν τους επιτρέπουν να υλοποιήσουν την κεντρική απόφαση στην οποία κατέληξαν μέσα σε μία ώρα την Κυριακή.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός παρά τα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι δεν έχει καταλήξει με τον κ. Σαμαρά σε καμία συμφωνία ούτε για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ούτε στο σύνολο των μελών του υπουργικού Συμβουλίου.
Μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσεται μεγάλη δυσαρέσκεια καθώς πολλοί πιστεύουν πως όσο καθυστερεί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης χάνεται το πολιτικό κεφάλαιο του momentum που επετεύχθη το βράδυ της Κυριακής και χαιρετίστηκε τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισήμαινε σήμερα σε συνομιλητή του ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξη διπλή σύγκρουση τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη Νέα Δημοκρατία καθώς οι εταίροι και δανειστές μας διαμηνύουν ότι χάνουν την υπομονή τους και ζητούν καθαρές λύσεις το συντομότερο δυνατό.
Σε ότι αφορά το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου η εμπλοκή είναι τριπλή. Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ και κορυφαία στελέχη της Ε.Ε.εκφράζουν επιφυλάξεις για το τρόπο που θα διαχειριστεί το θέμα του κουρέματος  για το οποίο έχει εκφράσει αντιρήσεις και που έτσι κι αλλιώς πλήττει τις τράπεζες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η φράση κυβερνητικού παράγοντα που επισήμανε: «Δεν θα δώσουμε το υπουργείο Οικονομίας στους τραπεζίτες».
Από την άλλη πλευρά και στη Νέα Δημοκρατία όσοι αντιτίθενται έτσι κι αλλιώς στη συμφωνία και πιέζουν τον κ. Σαμαρά να την... χαλάσει εκφράζουν επιφυλάξεις ότι η παρουσία του κ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία θα σημάνει διολίσθηση του χρόνου των εκλογών προς τα πίσω και έτσι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει την τελευταία κόκκινη γραμμή που της έχει απομείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου